Eerst de Yamaha R1 (1998) weg motor ombouwen tot race motor

Laten we maar direct met de deur in huis vallen. Ik heb iemand van de baan afgeramd…………..

Mijn insteek voor de dag was: het controleren van de R1 racer hoe zijn de remmen en banden. En hoe stuurt deze t.o.v. de 2004 R1. Als alles mee zou zitten dan zou ik proberen om rond de 2:10 uit te komen qua ronden tijd.

De R1 racer blijkt het goed te doen. De remmen zijn oke en de banden BT012 zijn ook oke ook het insturen valt best mee. Alleen dat rammeltje bevalt me niet. Samen met Rene P. erna gekeken en na wat telefoontjes zijn we tot de conclusie gekomen dat het geen kwaad kan, alleen het maakt wat extra geluid. Vandaar dat ik ook meer dan 95 dB over het rechte stuk ging wat dan weer betekent dat ik of van het gas afmoest en aan de andere kant van de baan moest rijden of sneller schakelen en dus weer een iets langszamere tijd kon neer zetten. Oke al met al was het toch een geslaagde dag. Oh ja mijn snelste rondentijd was plm 2:08 en dat is niet gek voor zo’n oude heer als ik. PS De crash foto’s zijn afkomstig van de videocamera.

Zie hier een filmpje