Ja ,daar stonden we dan in de regen Zondags’morgens +/- 07.30 uur op de markt in Valkenswaard. Negen ervaren”moterrijders” en fotografe die zoiets hadden van wat kunnen ze ons nog leren. Nou genoeg.!!

Na een klein uurtje wachten , we dachten al dat ons cursusgeld in een vliegreis naar Spanje zat en dat we Manfred en vrienden niet meer zouden zien , werden we opgepikt en naar het RMT gebouwtje gebracht. Als eerste en kleine ronde theorie en praktijk , borden verkeersregels , controle moter voor vertrek etc. Erg leerzaam en ik had toch meer fout dan als ik verwacht had.

Hierna de rit naar het parkeerterein v.d. Sligro in Eindhoven en voor de eerste keer in mijn moterleven een doorslippend achterwiel , s’morgens gehoord dat je nog best veel gas kunt geven in de regen. M.a.w. geen volgas.

Op het parkeerterrein aangekomen en na wat uitleg zijn we begonnen met diverse slalommen, natuurlijk steeds moeilijker gevolgd door remproeven en uitwijkmanoeuvre’s. Wat mij betreft , het belangrijkste leermoment was dat het vooral aan mij lag en niet aan de moter( Manfred toch bedankt , ik mocht namelijk achterop)

s’Middags na een kleine lunchpauze kregen we theorie over rijden in het verkeer , bochtentechniek etc. gevolgd door in drie verschillende groepen ( 3 man + instructeur ) wat praktijkles.

Ik vond het een ontzettend leerzame dag ook dankzij de regen , waarvan ik s’morgens nog dacht , K………….loten. Een certificaat rijker was ik blij dat ik mij opgegeven had.

En nog dank aan de instructeurs Manfred , Roy en Luc ………………….

Groetjes

Mattie.(Magna Rules)