We hebben 22 jaar honden gehad,ze waren niet alleen van hetzelfde ras (Border Terriër) maar het waren ook allemaal teefjes. Hieronder een paar kenmerken van het ras:

Land van herkomst: Engeland
Schofthoogte: ca. 30 cm
Gewicht: ca. 7 kg

De Border is afkomstig uit het Schots- Engelse grensgebied. Zij gingen met de meute mee op vossen- en otterjacht, daarom is hij verdraagzaam ten opzichte van andere honden. Deze werkterriër is vol van levenslust, hij werkt graag en heeft dan ook veel beweging nodig. Vandaar dat het ook geen hond is die voor iedereen geschikt is. Ook al is hij door zijn geringe afmetingen wel geschikt voor kleine woningen is hij beslist af te raden voor oudere mensen. Een Border kan eigenlijk alleen maar op het land leven en moet absoluut bezig gehouden worden. Een Border waarbij de verveling toeslaat gaat onherroepelijk over, door een haag of niet al te solide omheining heen om achter de kippen en / of katten van de buren aan te zitten. Met kinderen is hij onvermoeibaar en hij kan met andere huisdieren gehouden worden. Hij is echter wel jaloers aangelegd. De vachtstructuur van de Border is ruw en sluik de ondervacht is dik, zacht en kort. Hij moet 2 a 3 keer per jaar met het mes worden getrimd, nog beter is het om het oude dekhaar regelmatig te plukken.

“Lady” Godiva van de Ossekoele (18 Jan. 1988 – 25 Maart 2001)

Uit het huwelijk van Esprit van de Ossekoele en Kamp. Roughdune’s Kilpatrick
Zusje van Goofy, …..

Mag ik me voorstellen mijn naam is Uther ook wel Ut, Uthie, Utherke of Ossekoele genoemd. Ik ben de oudste van de familie, als oudste heb je het pech dat de baas van alles met je gaat doen. Hieronder staan een aantal opleidingen die ik gevolgd heb:

Puppy cursus.
Elementaire gehoorzaamheid (EG1) cursus voor beginners.
Elementaire gehoorzaamheid (EG2) cursus voor gevorderden.
Behendigheidsproef 1.
Behendigheidsproef 2.
Verkeerszekere hond.
Schotvastheid proef.

Tevens heb ik meegedaan aan diverse behendigheid – en schoonheidswedstrijden zoals:

Jonge hondendag, Nederlandse Border Terriër club (1988)
Lobbesdag 1989. (2e plaats jonge honden)
Clubmatch KC De Peel (1989)
Clubmatch KC Venray (1989, 1U BOB)
Clubmatch KC Canida (1990, 1ZG)
Lobbesdag 1990.
Clubmatch KC Roermond e.o. (1990, 1ZG BOB)
Int. Nationale Hondententoonstelling KC Venlo (1989, G)
Int. Nationale Hondententoonstelling KC Maastricht (1989, ZG)
G&G wedstrijd HC De Trouwe Vriend (Juni 1993)
Behendigheid wedstrijd HC Maastricht (Sept. 1993)
Behendigheid wedstrijd VVH (Okt. 1993)

Toen ik plm. 30 jaar oud was (oftewel 4+ hondenjaren) kreeg ik met veel pijn en moeite mijn eerste en enigste nestje (2 reutjes en 4 teefjes). De keizersnede die ik daaraan heb overgehouden kan je nu niet meer zogoed zien. Maar het heeft wel zeer gedaan, eerst werd ik bewusteloos gemaakt en toen lekker geschoren en toen knipte ze me open. De oudste dochter (Alyssia) van dat nest hebben we maar gehouden, die schreeuwde alles bij elkaar. Zo’n wicht kun je toch niet verkopen. Ik ga alweer wat jaartjes mee, in die tussentijd zijn heel wat foto’s gemaakt te veel om te laten zien.

Lieve kameraad,

Met pijn in mijn hart heb ik afscheid van je moeten nemen.

Bedankt voor de mooie tijd die je me hebt gegeven.

Je baasje.

Isabella Sarah van de Ossekoele (1 Maart 1989 – 30 Sep. 2004)

Uit het huwelijk van Fatal van de Ossekoele en van Hansome Hoagy of Briddy’s Home

Hè Uther je bent hier niet de enigste hond, laat mij ook eens wat blaffen. Mijn naam is Sarah ook wel Saartje, Saar en Dove genoemd hè wat zeg je, ik ben doof aan een kant. Omdat ik eigenlijk van het vrouwtje ben, heeft het vrouwtje met mij cursussen en shows gedaan, bijna precies hetzelfde als bij Uther maar dan beter. Kijk maar, hieronder staat het:

Puppy cursus.
Elementaire gehoorzaamheid (EG1) cursus voor beginners.
Elementaire gehoorzaamheid (EG2) cursus voor gevorderden.
Verkeerszekere hond.
Uithoudings proef.

Ook ik heb meegedaan aan diverse schoonheidswedstrijden zoals:

Jonge hondendag, Nederlandse Border Terriër club (1990)
Clubmatch KC De Peel (1990)
Clubmatch KC Canida (1990, 1U BOB)
Lobbesdag 1990.
Int. Nationale Hondententoonstelling KC Venlo (1990, G)
G&G wedstrijd HC De Trouwe Vriend (Juni 1993)

Jullie zullen het niet geloven maar toen ik plm. 23 jaar oud was (3+ hondenjaren) kreeg ik met gemak ook een nestje, zelfs 1 puppy meer dan Uther lekker puh. Het waren 3 reutjes en 4 teefjes deze zijn allemaal verkocht zodat mijn baasje een motor kon kopen van het geld wat hij ervoor kreeg. Oh ja de vader was ook Sir Bor (die dekhengst, eh dekreu). Twee jaar later kreeg ik mijn 2de nestje dit waren er maar 5, 3 reutjes en 2 teefjes. Van dit nest hebben we er een van gehouden (Celine), die kregen ze blijkbaar niet verkocht. Ook van mij zijn veel foto’s gemaakt.

Lieve kameraad,

Rust zacht.

Je baasje.

Alyssia from Dutchwaters (27 Mei 1992 – 23 Juli 2008)

Uit het huwelijk van Lady Godiva van de Ossekoele en Sir Bor van de Fazantenhoeve

Zeg Moeder en Tante mag ik ook eens wat blaffen. Mijn naam is Alyssia ook wel Lies en Lieske genoemd. Ik ben de hond van beide zowel het baasje als het vrouwtje. De cursussen echter heb ik samen met het vrouwtje gedaan omdat het baasje geen tijd had. Weten jullie waar de naam Alyssia vandaan komt, nee ik wel. Op TV was een serie “Who’s The Boss” hierin speelde een meisje die Alyssa Milano heette. De naam is eigenlijk een beetje verkeerd gespeld, maar daar heeft het baasje wel meer last van. Mijn Moeder en Tante hebben me gewezen op het feit dat gehoorzaamheid heel belangrijk is. Kijk maar, hieronder staat wat ik allemaal gedaan:

Elementaire gehoorzaamheid (EG1) cursus voor beginners.
Elementaire gehoorzaamheid (EG2) cursus voor gevorderden.

Ik heb nooit meegedaan aan een schoonheidswedstrijd want moeders mooiste ben ik niet, dus valt hier niets te melden. Omdat ik als de beste kan luisteren moest ik meedoen aan een gedrag- en gehoorzaamheids wedstrijd t.w.:

G&G wedstrijd HC De Trouwe Vriend (Juni 1993)

Een nestje heb ik nooit gehad, dus ook geen vriendje. Daarom kan ik waarschijnlijk geen andere honden uitstaan. Ik daag graag andere honden uit en als het menens wordt dan komt Tante Saar wel in actie.Ook zijn er van mij wel eens foto’s gemaakt zoals jullie kunnen zien.

Lieve kameraad,

Het was een ongeluk dat je van ons heen bent gegaan, dit wilde ik echt niet op deze manier.

Je baasje.

Celine from Dutchwaters (14 Mei 1996 – 31 Augustus 2010)

Uit het huwelijk van Isabella Sarah van de Ossekoele en van Risdene Endowment

Ik ben natuurlijk weer als laatste aan de beurt, en wat kan ik dan nog blaffen. Oh ja mijn naam is Shannon ook wel Zwartje genoemd. Ik ben de jongste van het stel en ik weet natuurlijk ook waar mijn naam vandaan komt. Ra ra ra zij is zwart van haar, hetzelfde als ik, zij is moeders mooiste, hetzelfde als ik, zij heet toevallig ook Shannon, hetzelfde als ik, zij heeft prachtige benen en borsten, helaas dat mis ik. En zij speelde in een serie op TV, Hollywood en nog iets. Weten jullie het al? ja toch het is Shannon Doherty The Bitch. Wat opleiding betreft heb ik alles zelf moeten leren, niets geen cursussen of shows. Het is triest gesteld maar erg veel foto’s zijn ook niet gemaakt, het is wat als je als jongste in deze familie moet leven. Jullie zien van mij zijn maar met veel pijn en moeite een paar foto’s gemaakt.

23 Juli 2008 Het commentaar van de baas: Wel de laatste tijd zijn er extra veel foto’s gemaakt van je, dus niet zeuren. Nu Alyssia er niet meer is moet je je beter gaan gedragen, anders halen we er een echte hond er bij 🙂

Lieve kameraad,

Je was de leukste, onrustigste, nieuwsgierigste, brutaalste met de meeste lef zijnde hond wat we gehad hebben. Maar je was ook de laatste van de vier. Nu zijn jullie weer samen en kunnen verder gaan met spelen zoals jullie vroeger deden. Het doet heel veel pijn om je te verliezen en we,vooral het vrouwtje, hebben er alles aan gedaan om je zolang mogelijk bij ons te houden. Maar het mocht niet zo zijn, de laatste weken hebben we je achteruit zien gaan en ook dat deed ons veel pijn. Maar we konden je niet laten gaan. We hopen dat we het goed hebben gedaan.

Je baasjes.