Verslag van Amsterdam – Los Angeles

Op 30 April, voordat de reis begint, konden we ons eerst via de website van KLM inchecken. Via de website was het ook mogelijk om de stoelen te reserveren en de tickets uit te printen. Daarna kon het inpakken beginnen. We hebben slechts 2 sporttassen en 1 koffer meegenomen. De motorkleding hebben we in de sporttassen gedaan welke we als “cabine” bagage hebben ingecheckt. Zo ook de kleine spullen zoals: fototoestel, Tom Tom, allerlei adapters etc etc.

Na gisterenavond nog samen met Frits en Angelique een fles wijn te hebben gedronken en dus goed te hebben geslapen zijn we eindelijk met vakantie. Om 5.45 uur liep de wekker af. Opstaan, wassen, aankleden, eten, koffers dichtmaken en even opruimen. Om 6.15 uur is Mary en Natalie bij ons om ons naar de trein in Roermond te brengen. Deze was op tijd en om 7.00 uur en daar gingen we op weg naar………..Amerika.

In Eindhoven moesten we overstappen op de trein die naar Schiphol ging. Dit was gemakkelijk: uit de trein even wachten en op hetzelfde perron kwam de trein die ons naar Schiphol bracht.
Om 9.15 uur waren we op Schiphol. Karretje voor de koffers en op zoek gaan waar we de koffers konden inleveren. Daarna door de paspoortcontrole en op naar de taxfree shops.
Dit was allemaal al om 10.00 uur gedaan. Nog enkele winkeltjes in en uit en op naar het vliegtuig.
Pech!! Het vliegtuig had 1 uur vertraging en vertrekt daardoor pas om 14.00 uur. Ook nog niet op D43 maar op E18. Dus teruglopen.

Eindelijk na lang wachten konden we om +/- 13.00 uur door de controle. Jassen, tassen, riem, petje af en zelfs de schoenen moesten uit en op de band door de controle. Dan zelf nog door het poortje, geen gepiep, dus alles goed en door naar de wachtruimte. Dit ging allemaal snel en toen het vliegtuig in. Om 14.15 uur ging eindelijk het vliegtuig de lucht in. We hadden 10 1/2 uur vliegen voor de boeg. We werden door Kapitein Maas welkom geheten.
We kregen al vrij snel nootjes en iets te drinken. We konden op een scherm precies volgen hoe hard we gingen, waar we vlogen en de Amerikaanse tijd zien. Vreemd is het als men steeds in daglicht blijft vliegen. Je lichaam wordt moe want de dag verstrijkt. Je krijgt moeite om je ogen open te houden.
Daar kwam het eten. Normaal kun je uit 2 maaltijden kiezen maar de kip was op en dus maar de tofu met noodles en spinazie. Een salade was erbij, vlees met een sausje, slablaadjes, mihoen en een broodje met boter. Men kon met stokjes eten maar toch maar met vork en mes. Het smaakte goed. Als toetje was er een gebakje met pecan noten. Lekker.
Tussendoor komen ze met warme vochtige doekjes om je lekker mee op te frissen.
Aan drank is geen gebrek. Ze komen vaak vragen wat je wil drinken en ze hebben van alles. Tussendoor komen ze ook nog met chips en ijsjes. Een uur voor de landing kregen we nog eten het ontbijt. Broodje met mozzarellakaas, salade, fruit en een toetje. Nog wat drinken en opruimen alles.
Hoe krijg je de tijd om in het vliegtuig: t.v. kijken, krant lezen, met de Amerikaanse buurvrouw kletsen en een beetje slapen. We moesten kaarten invullen omdat je in Amerika. De kaarten moesten goed ingevuld worden. Geen gekras want anders werden ze niet geaccepteerd. Toen we geland waren na enkele kleine luchtzakjes stonden we aan de grond. Het was in Los Angeles 18 graden Celsius. Palmbomen overal te zien.

AMERIKA here we come. Het was toen 15.45 uur in Los Angeles. Handbagage gepakt en naar de uitgang. Bij de controle werd er een irisscan gemaakt en vinger afdrukken genomen van allebei de wijsvingers. Koffers gepakt en naar de volgende balie. Hier kregen we allerlei vragen: of je iets hebt meegebracht van eten, drinken, bloemen, dieren, etc. etc.
Nu op naar buiten. Toen we buiten kwamen even gezocht en gevraagd waar de shuttle was die ons naar het hotel kon brengen het Holliday Inn. Daar aangekomen en ingecheckt en naar de kamer. Terug naar de receptie het was een kamer waar ze gerookt hadden. We kregen een andere kamer met het uitzicht op…. Je raadt het nooit….. op Mc Donalds. Het is een mooie kamer: schoon, groot bed, douche, w.c. en t.v. Toen we alles op de kamer gezet hadden en ons opgefrist hadden zijn we nog even naar buiten gegaan. Langs Mc Donalds lag een tankstation. Hier hebben we donuts, cola en natuurlijk water gekocht. Het water uit de kraan is niet te drinken. Hierdoor kun je overal water kopen. Net zo duur als cola Terug naar het hotel om even te rusten. Om +/- 19.00 uur vallen langzaam de ogen dicht. Om +/- 20.00 uur worden we wakker en het is helemaal donker buiten. Omdat we toch te moe zijn door het tijdsverschil gaan we slapen.