De route: Vanuit de Eaglerider vestiging (12000 S La Cienega Blvd) naar de W 120th street tot aan de oprit van I-105 EB (East Bound). De I-105 EB volgen naar de I-605 NB (North Bound) daarna de CA-60 EB volgen richting Pomona. De CA-60 EB gaat over in de I-215 S (South Bound) en wordt weer de CA-60 E richting Indio. Bij Beaumont de I-10 E op tot afslag CA-62 naar 29 Palms/Yucca Valley. Bij Joshua Tree de weg door het Joshua Tree National Park volgen (Park blvd). Via een tussenstop bij Keys View de weg door het park blijven volgen langs Skull Rock en richting Twentynine Palms.

Het verslag: We zijn vroeg wakker al om 4.00 uur. Je moet nog omschakelen wat de tijd betreft maar dat komt nog wel. Even de gsm aanzetten en een berichtje sturen en kijken of er bericht is vanuit Nederland. Mary heeft een berichtje gestuurd: of alles oké is. Een berichtje terug gestuurd en tevens een naar Angelique. Ik ruim al van alles op en we proberen nog wat te slapen.

Om 7.00 uur zijn we opgestaan. Het lichaam is nog steeds met de Nederlandse tijd bezig. Douchen en aankleden. Ontbijten gaan we bij Mc Donalds. Goed ontbijt echt Amerikaans: pancakes, bacon, eggs en coffee. Het heeft goed gesmaakt.

Om 8.30 uur hebben Eagle Rider proberen te bereiken waar we de motor gehuurd hebben. Geen contact te krijgen. We hebben tot 9.30 uur geprobeerd en zijn toen maar naar de receptie gegaan om hulp. Het bleek dat Eagle Rider een ander nummer gekregen had en we hebben dit toen gebeld. Ze hadden geen tijd om ons te komen halen en we hebben toen een taxi mogen nemen op hun kosten. Kosten waren $ 8. Toen we bij Eagle Rider aan kwamen was het heel druk. 27 motorrijders van de Harley Davidson club uit Turingen (Duitsland) stonden er. Na hen waren wij aan de beurt. De Motor (een BMW 1200RT) werd op plekjes gecontroleerd, dit was wel nodig want er zaten er heel wat op, gelukkig maar blijkt achteraf. Er moesten formulieren ingevuld worden waaronder de afkoop van de originele borg van $ 1000,- naar $ 300,-. De koffers werden omgepakt en we stonden start klaar. Mels vroeg nog om een topkoffer dat we na een beetje aandringen ook kregen. Motorjas aan helm op en wegwezen. Toen Mels de motor recht wilde zetten trok hij zo hard aan het stuur dat de motor naar rechts viel en niet meer te houden was. Mels liet hem toen maar rustig op de grond zakken. Er kwam direct hulp en er was gelukkig niets aan de motor. Toen maar rustig wegrijden. Het is even wennen want het gewicht is boven de motor: top koffer en Toos natuurlijk.

We hebben de 1e trip voor de dag vandaag:
Los Angeles – Joshua Tree, 138 mijl, +/- 2 uur en 32 minuten.
Langs de Highway 10 bij Benning is er een windmolenpark. Het is niet te tellen. 12 windmolens op een rij en zo we meer dan honderd rijen. Dan de 62 op richting Montongo Valley. Hier is een zeer harde wind van links. Avonds op het nieuws horen we dat er zelfs wegen waren afgesloten door de harde wind. Het was geen lekker stuk om te rijden.

Door naar Yucca Valley en dan naar Joshua Tree. Als men het park wil inrijden dan moet men 10 dollar betalen. Maar omdat we meer parken gaan bezichtigen de komende weken heeft Mels hier een parken pas genomen voor 80 dollar. Hiermee kun je dan in bijna alle parken binnenkomen.

Joshua Tree is ongelooflijk: al die stenen en cactussen. Dan ziet Mels een weggetje richting Keys View. Toen we daar kwamen was het uitzicht ongelooflijk. Niet te beschrijven, dit moet je zelf gezien hebben. Weer terug naar de hoofdweg en dan verder over de 62 richting Twentynine Palms waar we een hotel gaan zoeken voor de overnachting.

Hier vinden we een motel voor de 1 overnachting, El Rancho Dolores voor $ 56.68. Alles van de motor af en naar binnen. Mels gaat direct even kijken naar de foto’s die we gemaakt hebben en hoe de film geworden is. Even een uurtje rusten en dan maar wat eten. Maar… we vallen in slaap en we worden om 20.00 uur wakker. De puf is er helemaal uit. Dan maar verder slapen.