De route: Vanuit Mexican Hat de US-163 volgen tot de afslag van UT-261. Deze blijven volgen tot de afslag naar Goosenecks State Park. De weg op en naar naar Goosenecks State Park gereden en weer terug naar de UT-261. We wilden naar Muley Point toe gaan echter de weg erheen was zo slecht dat we er vanaf zagen. Door gereden tot dat we een grevel weg opreden. Ook deze weg hebben we NIET genomen, dus omgedraaid en weer terug naar de US-163 gereden. Daar wilde de “Valley of the gods” zien, ook deze weg was te slecht om in te rijden met de motor wel te verstaan. Dus door gereden op de US-163 richting Bluff. Hier de US-191 volgen richting o.a. Verdure, Monticello, La Sal Junction en uiteindelijk Moab. Na Moab ligt Arches National Park.

Het verslag:Vanmorgen liep het wekkertje om 6.30 uur af. De zon scheen en we waren lekker uitgeslapen. Opstaan, wassen en aankleden en dan ontbijten. Om 7.10 uur konden we terecht voor het ontbijt. Nog even de mail nagekeken of er nog iets bijzonders stond. Angelique heeft terug gemaild dat alles goed was met de hondjes.

Hierna terug naar de lodge om de koffers te halen en op de motor te plaatsen. Nadat we alles weer hadden ingeladen, sleutel weggebracht en getankt te hebben zijn we gaan rijden.

Omdat we gisteren geen goede foto’s hebben gemaakt bij Monument Valley (door het slechte weer en laaghangende bewolking) gaan we vandaag terug. We rijden vandaag tot bij het visitor centre van de Navajo’s. Vanuit hier kon men mooie foto’s maken van de East en West Mitten.
Tevens was hier een souvenir shop waar je van alles kon kopen. Van hieruit kon men ook met een jeep een tour maken van 1,5 uur. Maar omdat we alles hadden gezien wat we wilden had deze tour geen meerwaarde voor ons. Terug met de motor richting Maxican Hat.

Vandaag willen we de rit maken van: Maxican Hat – Moab, +/- 150 mijl.
De originele weg naar Moab was de Highway 161. Maar omdat dit een grindweg was hebben we een andere weg genomen de Highway 163.
Weer een trip van veel: stenen, Bergen, passen, etc. Op verschillende plaatsen waren wegen die je kon inrijden om zo bij een speciale uitkijkpost te komen. Er was maar 1 weg die verhard was de rest was grind- of zandweg. Die ene verharde weg zijn we ingereden en zo kwamen we bij het uitzicht wat Goosnecks heet. Een prachtig uitzicht.

Terug naar de hoofdweg en door naar Moab. Omdat er geen bijzondere uitkijkposten verder zijn, zijn we doorgereden nadat we een kleine pauze gehouden hebben.

De temperatuur was nog laag vandaag maar beter dan gisteren. Ongeveer 40 mijl voor Moab hebben we nog enkele foto’s gemaakt van een berg met sneeuw. Het was toen nog koud maar hoe dichter we bij Moab kwamen des te beter werd het qua temperatuur.

Mels had zijn Tom Tom aanstaan en die bracht ons rechtstreeks naar het hotel wat we op internet opgezocht hadden. The River Canyon Lodge $ 77,45. Heel mooi hotel

Eerst even alles van de motor pakken en naar de lodge brengen. Toen een lekker warm bad om de rest van de kou nog kwijt te worden. Even een uurtje gerust om helemaal bij te komen en dan nog even Moab verkennen. Moab bestaat voor het grootste gedeelte uit hotels / motels, restaurants en bureaus die trips organiseren.

We hebben wat eten gekocht en dit op de kamer rustig opgegeten. Daarna alles doorgenomen over de trip van morgen en dan slapen.