De route: Na Moab en een tussenstop bij Arches National Park de US-191 blijven volgen richting Brendel Cresent Junction. Hier de I-70 W (West) op richting Green River. De I-70 W bljven volgen tot afslag richting Hanksville en de UT-24. In Hanksville de UT-24 blijven volgen door Capitol Reef National Park tot aan Torrey. In Torrey de UT-12 op richting Grover en Boulder. In Boulder is er een mogelijkheid voor een tussenstop naar de Burr Trail ook wel de 1668 richting Capitol Reef National Park en terug, echter doordat de weg erg slecht is voor motorrijden hebben we deze NIET genomen. Vanuit Boulder de UT-12 volgen tot Escalante.

Het verslag: Om 7.00 uur zou het wekkertje aflopen maar kennelijk staat het niet goed. Om 7.05 uur kijkt Toos op de wekker. Mels zet de t.v. aan om te kijken wat het weer vandaag doet..
Buiten schijnt de zon al maar het is nog koud buiten. Zeer koud. Op de t.v. zeggen ze dat het 32 graden Fahrenheit is en dat is 0 graden Celcius. We blijven lekker nog in bed liggen tot het warmer word buiten. Even koffie halen voor het ontbijt en eten maar.

Zo’n vakantie is beslist geen luier vakantie. Iedere avond wordt alles doorgenomen voor de volgende dag. Voor de volgende dag worden de koffers al weer zover mogelijk ingepakt. Morgens opstaan, aankleden, eten en inpakken en wegwezen. De hele dag onderweg want je moet toch de route maken wat gepland staat. Dit omdat er op verschillende plaatsen hotels / motels geboekt zijn. Dus je moet wel. Dit brengt toch wel stress met zich mee.

De trip van vandaag is: Moab – Escalante, +/- 219 mijl, +/- 5uur en 25 min. + (Arches National Park en Capitol Reef National Park +/- 70 mijl)

Een hele trip waar veel te zien is. Vanuit Moab waren we zo bij Arches National Park.

Het is onbegrijpelijk en onbeschrijfelijk hoe dit allemaal is ontstaan. Hoeveel jaren de natuur hierover heeft gedaan. Vanaf de hoofdweg die door Arches loopt zij zijweggetjes waar je dan bij mooie uitzichten uitkomt. Die hoofdweg is 18 mijl lang en dan nog de zijweggetjes. Als men op het einde van die 18 mijl is moet men weer helemaal terug om bij de hoofdweg te komen die ons verder zullen voeren naar het volgende park. Dit worden lange stukken om te rijden.

In Green River houden we een kleine pauze om iets te eten en te drinken. De Tom Tom stuurt ons naar een weg van grind maar na even deze te hebben omgeprogrammeerd te hebben is er een betere weg. Op naar het volgende park Capitol Reef National Park. In dit park kan men ook een stuk geschiedenis terug zien van de mormonen. Het park wordt opgesplitst in 2 delen door het Capitol Gorge in het zuiden (verharde weg) en Cathedral Valley in het noorden (onverharde weg). Hier zie je veel kleuren verschil van de rotsen. Het is niet voor te stellen hoeveel jaren geleden hier water heeft gestaan en daardoor de rotsen zo zijn afgesleten. Het stuk op de Highway 24 trekt zich heel lang. Soms een bochtje naar links dan weer naar rechts maar ook veel recht door. Als men stopt dan hoor of zie je niemand. Nog geen vogeltje hoor je. Zo ver als men kijkt geen levend wezen te zien of te horen dan wij twee met de motor. Zo gaat de Highway 24 +/- 90 mijl door. Dan de Highway 12 op +/- 63 mijl. Dit wordt een weg waar Mels van geniet.

Slingerend tussen dennenbomen door volgen we de weg. Berg op berg af. Het lijkt wel de Ardennen / Eifel maar dan in het groot. Alleen de weg is veel breder dan in de Ardennen / Eifel en er is nergens vangrail in de bochten. Mels geniet. Op plaatsen ligt er nog sneeuw langs de weg. Dat kun je ook direct aan de temperatuur merken. Die is maar 37 graden Fahrenheit. Gelukkig zijn we nu warm genoeg aan en de zitverwarming en handverwarming aan dan gaat het goed. Zo gaan we verder de weg met niemand te zien of te horen. Af en toe een auto en af en toe een paar huisjes bij elkaar. Het wordt hier wel groener dan dat we de afgelopen dagen hebben gezien. Op een stuk weg reden we helemaal boven over een berg. Ongeveer 10 meter breed en links en rechts ging de berg omlaag. Door naar het volgende uitzicht. Het blijft adembenemend waar je ook komt en kijkt.

Al slingerend om bergen heen en over de bergen komen we om 17.30 uur aan in Escalante. Het zijn niet veel mijlen wat we vandaag gereden hebben maar in de parken mag men niet harder dan 10 mijl per uur. Daar komt nog bij dat je bij veel uitkijkposten stopt om te kijken en om foto´s te maken en iets te eten of te drinken.

In Escalante even zoeken naar een hotel. Mels had iets gevonden op internet maar toen we er langs reden vonden we het toch niets. Even verder kijkend vonden we een overnachting in het Prospector Inn $ 69.60. Mooie kamer. Douchen even rusten en dan wat eten. Maar om 19.00 uur zijn hier alle restaurants en winkels dicht. Maar geen nood we hebben altijd iets bij ons voor noodgevallen. Nog wat drank uit de automaat halen alles weer inpakken voor morgen.

Even naar het nieuws kijken in Amerika en dan slapen.