De route: Vanuit Escalante de UT-12 volgen richting Henrieville en Cannonvile en Tropic. Na Tropic de UT-12 volgen door Bryce Canyon National Park. Na het park de UT-12 blijven volgen tot de afslag naar de US-89 richting Hilsdale. De US-89 volgen richting o.a. Hatch, Long Valley Junction, Glendale, Orderville en uiteindelijk Mt Carmel Junction. Na Mt Carmel Junction de UT-9 op richting Zion National Park. Na Zion National Park de UT-9 volgen richting o.a. Springdale, Grafton, Virgin, La Verkin en uiteindelijk Hurricane.

Het verslag: Om 7.00 uur loopt de wekker af. De zon schijnt maar het is nog koud buiten. T.v. aangezet om te kijken wat het weer deze dag zou worden. Het wordt warmer gelukkig. Om 8.00 uur opstaan, aankleden en koffie halen. Samen ontbijten en opruimen koffers op de motor en om 9.00 uur zijn we op weg. De trip van vandaag is:

Escalante – Hurricane, 150 mijl, +/- 3 uur en 44 min.

Het eerste park wat we vandaag aandoen is Bryce Canyon. Er loopt een weg van het noorden naar het zuiden door het park. Verder zijn er enkele korte zijwegen naar uitkijkpunten. Vaker zie je als je op een punt staat weer hetzelfde als je al gezien hebt maar van de andere kant. Daarom hebben we niet gestopt op alle uitkijkposten en omdat we vandaag nog een ander park willen aandoen werd er hiervoor gekozen. Net zoals het de afgelopen week is het nu ook weer dat mensen die motor rijden ons spontaan aanspreken. Het is ook prettig met hun te praten en ons Engels op te halen. Ze willen van alles van je weten. Waar je vandaan komt, hoe lang je blijft en waar je nog naar toe gaat. Ook geven ze tips waar je nog naartoe kunt gaan. Als men zegt dat men uit Nederland komt kennen de meeste alleen Amsterdam, Rotterdam en Den Haag.

Om 13.30 uur houden we pauze. Supermarkt in en lekker buiten eten en drinken. Ook hier spreken Amerikanen ons weer aan. Het is ondertussen zo warm dat we dunnere handschoenen aantrekken. Ook de truien kunnen uit. Het wordt steeds groener om ons heen en we laten de rotsen achter ons. Als we een stukje buiten Bryce Canyon zijn zien we links van ons in de verte brand in de bergen . Je zag op verschillende plaatsen kleine rookwolken maar op een plek was een grote rookwolk die zeer snel uitbreide.

Het tweede park wat we vandaag aandoen is het Zion National Park. Daar aangekomen hebben we eerst gekeken waar we precies naar toe wilden in dit park. Eerst maar eens naar het Visitor Information Centre. Slingerende weg en tunnels, zo kwamen we bij het Visitor Information Centre. Toen we daar aankwamen spraken ons een paar Amerikanen aan waar we ook mee gesproken hadden bij de Grand Canyon.

Als men Zion Park wil bekijken kan men het beste een shuttlebus nemen werd ons aangeraden. Deze bus stopt op verschillende plaatsen en van daaruit kan men wandelen. Als men dan terug komt bij de halte kan men verder rijden met de bus. We zijn blijven zitten tot het einde van de rit. Mels heeft onderweg vanuit de bus foto’s gemaakt. Bij het eindpunt bleef de bus 6 minuten staan en Mels is toen uitgestapt om foto’s te maken. En 6 minuten later vertrok de bus weer richting het Visitor Information Centre.

Daar aangekomen spraken we met de eerste Nederlanders die we tegen kwamen sinds we in Amerika waren. Het was ondertussen 17.00 uur. Warm en ook wel moe stapten we op de motor om op weg te gaan naar Hurricane voor de overnachting.

Vlak voor St. George zagen we een bord staan en hierop worden de hotels vermeld die in dat plaatsje zijn. We zagen een hotel / motel Travelodge. Daar zijn we naartoe gereden en we hebben ingecheckt: Travelodge Hurricane $ 51.34 incl Breakfast.

Naar onze kamer gegaan en lekker gedoucht. Niet van de kou deze keer maar van de warmte. De temperatuur was ook lekker opgelopen 88 graden Fahrenheit of te wel 31 graden Celcius. Nog even wat te drinken gehaald en iets om te snoepen. Koffers weer zover klaar maken voor de volgende dag . Het was een warme maar mooie dag. Veel gezien van de natuur.
Ook veel dieren gezien vandaag; eekhoorntjes, reeën, wilde kalkoen, hagedisje en kraaien.
Op sommige punten waar je staat hoor je niets. Andere mensen die er lopen zijn ook heeel stil. Door wat ze zien ??? Wie weet.