De route: Dit is de op een na langste route en waarschijnlijk de warmste, vanuit ons hotel in Las Vegas de I-15 NB op richting Indian Springs. Neem de afslag I-95 NB richting Veterans Memorial Hwy. Na Indian Springs bij Amargosa Valley de NV-373 op. Na Scranton gaat de NV-373 over in de CA-127. Bij Death Valley Junction de CA-190 op tot aan Greenwater. Een tussenstop maken naar Dantes View via de Dantes View Rd, daarna terug naar de CA-190 richting Death Valley National Park. Vlak voor Indian Village een tussenstop maken richting Badwater terug naar Death Valley National Park. Na Death Valley de CA-190 volgen richting Beatty Junction en Stovepipe Wells en Panamint Springs tot aan Olancha. Na Olancha de I-395 richting Little Lake en uiteindelijk Ridgecrest.

Het verslag: Om 6.30 uur loopt de wekker af. Allebei slecht geslapen en waardoor? Opstaan, wassen, aankleden en ontbijten en vroeg op weg voordat het te heet is. Om 7.30 uur zitten we op de motor.

De rit voor vandaag is:
Las Vegas – Death Valley – Ridgecrest, +/- 320 mijl, +/- 8 uur.
We zijn vrij snel uit Las Vegas dankzij de Tom Tom. Dan eerst maar even tanken en op naar Death Valley. Qua temperatuur is het te doen zolang men rijd: 85 graden Fahrenheit (29,4 graden Celcius). Nog niet te heet. Het wordt een lange eentonige weg tot Death Valley. Richting Death Valley loopt de temperatuur snel op.
Vlak voor Death Valley loopt een weg die richting Dante’s View gaat. Van hier uit kan men over Death Valley heen kijken. Dit moet je gezien hebben. En weer die stilte. De berg weer omlaag en richting een tankstation om te tanken en iets te drinken. (1 liter samen opgedronken) Dan naar het volgende punt in Death Valley: Badwater. Hier was de temperatuur 108 graden Fahrenheit (42,2 graden Celcius) op de parkeerplaats. Men kon de zout vlakte oplopen wat we ook gedaan hebben. Daar was de temperatuur nog hoger.

Hoe groot die zoutvlakte is en er wordt niets mee gedaan. Het is een beschermd natuur gebied. De hitte slaat hier op je neer. De weg weer terug en je merkt dat de hitte hier toch iets doet met je lichaam. We vinden het wel goed en hoeven niet meer te zien van Death Valley. Door naar Ridgecrest want daar willen we overnachten.

Onderweg hebben we nog een keer gestopt om iets te eten en te drinken. Het is zeer vermoeiend deze dag door de hitte. We zijn blij dat we gisteren een rustdag hebben gehouden wat het motorrijden betreft anders hadden we het somber ingezien van die dag.

Na een lange rit vanuit Death Valley komen we om 16.30 uur aan in Ridgecrest.
Hier overnachten we in: Welcome Inn, $ 63.79 icl. ontbijt. Vlug naar de kamer, douchen en eten en rusten.