De route: Vanuit Ridgecrest de CA-178 volgen richting Freeman Junction en Weldon. Vlak na Weldon de Sierra Way op om rondom Isabelle Lake te rijden. De weg komt door o.a. Kernville, Fairview, Johmsondale op de CR-107 uit richting Quaker Meadow. De CR-107 gaat over in de CA-190 deze blijven volgen tot Springville. In Springville de J-37 (Balch Park Rd) op richting Milo. D J-37 gaat over in de Yokohl Dr. Bij Yokohl De CA-198 op richting o.a. Lindcove, Goodale, Citro, Lemon cove, rondom Kaweah Lake, Three Rivers en uiteindelijk Sequoia National Park. Na Sequoia National Park de Generals Hwy deze gaat over in de CA-190, volgen door Kings Canyon National Park heen richting Goodmill. Op de CA-180 blijven tot Fresno, deze komt o.a. door Dunlap, Crabtree, Squaw Valley, Navelencia, Minkler, Centerville daarna via de I-41 en I-99 naar Fresno south.

Het verslag: De trip die we vandaag gaan maken is van Ridgecrest – Fresno.- +/- 277 mijl, +/- 8 uur.

Dat wordt dus een hele trip. Daarom staan we al om 6.30 uur op. Ontbijten en om 7.30 uur gaan we op weg.

Het landschap verandert in steeds meer groen. De weg van Johnsondale – Lemon Cove was zeer mooi. De eerste 24 mijl was een bochten met mooie uitzichten. Dit was wat voor R.v.D. was het eerste wat Mels zei na een paar bochten. Wel heel vermoeiend maar magnifiek.

Nadat we dit stuk hadden gereden moesten we eerst tanken. Ondertussen was het al 11.30 uur. Omdat we al vroeg op pad waren gegaan hadden we wel ergens trek in. Nou dan maar een Burrito. Hier maakten ze die zelf: deeg, rosbief en kaas. In de magnetron en zo groot als een loempia. Heerlijk kosten $ 4,99. Lekker buiten in de zon opgegeten met een grote beker cola.

Het volgende stuk wat we gingen rijden was +/- 23 mijl lang. Hier kwamen we door het Sequoia National Forrest. Het eerste stukje was slecht wegdek maar het werd langzaam aan betere. Wel weer mooie bochten. Iets verder kwamen we bij een groot meer uit. Verder werd de weg vervolgd. In Lemon Cove zagen we citroen plantages en olijvenplantages. Ook zagen we een bordje bij een huis met de naam Brugman en de Nederlandse vlag stond erop. Er stond bij geschreven “kom gerust aan’.

Verder ging de weg naar het Sequoia National Park. Het was weer een slingerweg. Mels wilde de bomen wel eens zien waar zo over werd verteld: Sequoia bomen.

Bij de entree kregen we de plattegrond van het park. Zo wisten we waar de General Sherman zou staan. Nou de Sequoia bomen zijn inderdaad indrukwekkend. De een nog groter en dikker dan de andere. Bij het bordje richting General Sherman Tree zijn we afgestapt om het laatste stukje te lopen. De eerste foto die we maakten was van een Sequoia die heel lang geleden was omgevallen. Hier hadden ze een doorgang door gemaakt waar men nu doorheen kon lopen. De volgende foto die we gemaakt hebben was van de grootste boom 84 meter. Door naar de General Sherman tree. Deze was 83 meter maar wel de oudste en zwaarste levend object ter wereld. (+/- 120.000 kilo). Waarom Sequoia bomen zo sterk zijn: Groeien snel en worden zeer oud, Ze zijn resistent tegen; ziektes, insecten, vuur en bacteriën. Indrukwekkend hoe groot ze zijn.

We zitten er nog over te denken om naar King Canyon te rijden. Maar dan hebben we niet meer genoeg benzine. Eerst maar even tanken. Als we weer verder rijden zien we een bordje Hume Lake staan waar we ook kunnen tanken en het zijn maar 9 mijl. Daar naar toe gereden. Het was een mooi Lake / meer. Het leek dat hier veel voor de jeugd te doen is daar er veel jeugd was en weinig ouderen. Hier hebben we even lekker een ijsje gegeten.

Dan terug naar de hoofdweg en van hieruit zijn richting de splitsing gegaan Fresno / Kings Canyon.. Daar stond een bordje dat het richting Kings Canyon nog 35 mijl was. Omdat het al 16.00 uur was en we die 35 mijl op en neer moesten rijden (met de nodige stops om foto”s te maken) werd er besloten om richting Fresno te gaan. We zaten die dag al om 7.30 uur op de motor en dat begon je ook te voelen.

Dus op naar Fresno. In Fresno zoeken naar het hotel wat Mels in de Tom Tom had ingegeven. Hij had alleen maar Park Way ingevoerd. Maar dit moest Park Drive zijn. Later toen we bij een Motel stonden bleek dat hij alleen maar Econo had ingevoerd en niet Econo Lodge. Maar de 3e keer kwamen we toch bij het goede motel aan.
Econo Lodges Fresno, $ 50.40 icl. ontbijt. Alles snel van de motor en naar de kamer om te eten.