De route: Volg de 49 Mile Blue and White Seagull route. !!!

Het verslag: Lekker uitgeslapen. Maar doordat we iedere morgen vroeg opstonden waren we toch al vroeg wakker. Langzaam opgestaan, gewassen en aangekleed. Eerst maar eens ontbijten en dan….

Mels heeft thuis in de map van Amerika die we van Mary gekregen hadden een kaart gevonden met een route door San Francisco. Op deze kaart staat een route die de 49 miles Scenic Drive word genoemd. Van deze route heeft Mels verschillende punten in de Tom Tom gezet. En zo gaan we vandaag van alles bekijken in San Francisco.

Nou de rit begon goed. Vanuit het hotel de Highway 101 op richting Downtown San Francisco. Door naar Civic Centre en Uni Squere. En toen kwam het…Met slippende, stinkende koppeling langs de cable tram op de berg steil omhoog ging. We hadden de broek net nog niet nat. Dit nooit meer was direct de afspraak. Liever 10 mijl omrijden dan dit nog eens.

Toen op weg naar China Town waar we alleen maar de ingang van hebben gezien en verder door naar Telegraph Hill. Hier zagen we in de verte de gevangenis liggen genaamd Alcatraz en de Bay Bridge. Na even Coit Tower bezocht te hebben zijn we op weg gegaan nar Lombard street.

Daar kwamen we op het eind van Lombard Street bij een heel apart stukje straat. Ongeveer 200 a 300 meter straat slingerend naar beneden tussen perkjes en hegjes door.

Verder ging de bezichtiging van San Francisco richting de pier. Hier hadden we na 2 keer een rondje te hebben gereden eindelijk een parkeerplaats bij Pier 39. Hier hebben we lekker rondgelopen en foto’s gemaakt van de zeeleeuwen die op Pier 39 liggen. Zeer bijzonder want ze liggen alleen op deze plek en nergens anders.

Verder liepen we over de pier en daar zagen we de aardbeien liggen. Zo groot dik en mooi hadden we ze nog nooit gezien. Daar werden ze verkocht met een doosje met chocolade saus waar je de aardbeien in kon dippen en dan opeten.

Vandaar uit zijn we naar Fischermanswarf gewandeld waar allemaal visrestaurants liggen. Toen terug naar de motor en zonder te betalen? Van de parkeerplaats af. We zijn toen weer verder gegaan met de route. En via omwegen kwamen we toch eindelijk bij een punt waar we Golden Gate Bridge goed konden zien. Hij zat jammer genoeg met de toppen in de mist maar hij is groot.

Verder hebben we de route vervolgd langs de Palace of the Legion of Honor waar ook een gedenkteken stond van de Holocaust. De route hebben we verder vervolgd tot aan Lake Merced. Hier rond omheen gereden en dan terug naar de Golden Gate. Door naar de ingang van Twin Peaks. Hier hadden we niet een volledig overzicht over de Noord Oost kant van San Francisco. Maar wat we zagen was een magnifiek gezicht hoe de mist over de stad kroop.

Van hieruit hebben we ons door de Tom Tom verder laten leiden naar het hotel. Tom Tom alias Miep zoals Mels haar noemt heeft vandaag haar taken goed volbracht. Nog even wat gaan eten en de dag is dan weer zo om. Alles inpakken en morgen weer vroeg op en op weg naar …