De route: Vanuit ons hotel bij het vliegveld in South San Francisco, rij de I-380 W op en neem de afslag I-280 N richting San Francisco. Neem de afslag Ca-1 S richting Pacifica en volg de weg, deze gaat over in de Cabrillo Hwy en Coast Hwy men komt o.a. langs Pacifica, Rockaway Beach, Pedro valley, Montara, Moss Beach, El Granada, Half Moon Bay, Bean Hollow State Beach, Davenport tot Santa Cruz. Na Santa Cruz de CA-1 blijven volgen richting Aptos, Watsonville en Moss Landing. Na Moss Landing de CA-1 SB richting Marina State Beach volgen en dan naar Monterey, Carmel by the Sea, Carmel Highlands, en de Big Sur Coast Highway Route 1 tot aan Cambria Pines. Na Cambria Pines langs Cayucos en eindelijk naar Morro Bay.

Het verslag: Mels sliep gisterenavond al heel vroeg. Ik heb nog t.v. gekeken tot mijn ogen dicht vielen. Vanmorgen waren we vroeg wakker. Maar we zijn nog lekker in bed blijven liggen. Nadat we ons hadden gewassen en aangekleed (en natuurlijk een ontbijt gehad te hebben) zijn we om +/- 8.00 uur op de motor gestapt. De trip die we vandaag afleggen voert ons van:

San Francisco – Morro Bay, 242 mijl, +/- 5uur en 8 min.

We hadden op de t.v. gezien dat het buiten koud was nog geen 10 graden Celcius. Dus het thermo ondergoed maar weer aan, dikke trui en natuurlijk de zit en handverwarming op de motor aan. Lekker warm ingepakt gingen we op weg. Het was koud en mistig. De Tom Tom bracht ons snel door San Francisco heen naar de Highway 1 die ons langs de kust naar Morro Bay zou brengen. Jammer dat het zo’n koud, grijs mistig weer was. Daardoor zag je weinig van de zee en de kust.

Achter Santa Cruz begonnen grote velden met aardbeien. Zover als je kon kijken niets al aardbeien en ruiken dat ze deden. Ook waren er grote velden met ijsbergsla. Onvoorstelbaar als je weet dat nog geen 100 meter er vandaan de zee ligt. Het landschap is ook zo vreemd. Zo de zee, dan bossen, dan droge weilanden en dan de velden waar ze aan het sproeien zijn.

Na de eerste pauze in Marina te hebben gehouden en geld gepint te hebben bij de Rabobank gingen we weer verder. Toen brak de zon even door en de kust die lag even lekker in de zon.

Bij de tweede pauze in Big Sur troffen we een man en 3 vrouwen aan uit Nederland. Hij kwam uit Heerlen maar woonde al jaren in Ede. Van hun hoorden we dat het in Morro Bay slecht weer was. En dat heel Amerika het weer van slag was door de tornado die over Kansas getrokken was. Normaal komen tornado’s pas in juni en nu al in mei. En daardoor dus de omslag van het weer van de afgelopen weken.

Door dit slechte weer konden we geen walvissen zien zwemmen. Met mooi zonnig weer kan men vanuit Big Sur waar we pauze hadden goed de walvissen zien zwemmen. Dus nu niets gezien.

Verder ging het de motor op richting Morro Bay. Dan zien we rechts van ons veel zeeleeuwen liggen op het strand. Wel honderden. In Amerika hebben ze niet zoals in Nederland zee en duinen. Daar is zee, beetje strand (soms) en rotsen.

Zo komen we langzaam aan in Morro Bay. Bij Econo Lodge gevraagd wat de kosten voor 1 nacht zijn en direct besproken toen er plaats was. Econo Lodge, $ 64, 35.

Nadat alles geregeld was eerst een lekker bad om op temperatuur te komen. Om +/- 18.30 uur zijn richting boulevard gelopen om ergens wat te eten. Nog niet alles was hier open of was al dicht. Het hoogseizoen is hier nog niet begonnen. Dan zien we een Thais restaurantje. Daar hebben we toen wat gegeten. Heerlijk en fijne bediening. Na het eten zijn we terug gelopen naar het hotel en na nog wat t.v. te hebben gekeken zijn we gaan slapen.