De laatste lange route: Vanuit Morro Bay naar de CA-1 S richting San Luis Obispo, Hier de US-101 S op richting San Maria en daarna de US-101 S volgen naar Los Alamos, Buellton, Gaviota State Park, Santa Barbara, Ventura, Camarillo, Thousand Oaks en tenslotte Los Angeles. In Los Angeles de I-405 S nemen richting Long Beach om naar het hotel te gaan op de W Century Blvd 4200.

Het verslag: Vanmorgen opgestaan, gewassen en aangekleed. Even met de telefoon berichtjes gestuurd naar Angelique hoe het in Heel was. Toen ontbijtje gepakt alles op de motor en daar gingen we naar Los Angeles.

Morro Bay – Los Angeles, 215 mijl, +/- 3 uur en 56 min.

We hadden het thermo ondergoed aan en de truien want het was maar net 15 graden Celcius. Dus koud genoeg om dik aan te kleden. Langzaam richting zuiden werd het warmer. De temperatuur liep op tot 20 graden Celcius.

Mooi uitzicht hadden we af en toe over zee. Op sommige stukken weg leek het of je met je handen het water kon aanraken. 2 meter van de weg af ging het omlaag (+/- 4 meter). En dan zat je in de oceaan. Duinen hebben ze dus hier niet. Het is strand, rotsen en dan bergen of weg.

We zagen weer hele velden met aardbeien. Je kon die weer ruiken. Zo kwamen we verder richting Los Angeles. Eerst nog door Santa Barbara waar we langs het strand hebben gelopen. Hier liggen geen schelpen aan het strand.

Bij Mc. Donalds hebben we nog even een wrap met warme chocolade melk gepakt en toen ging de rit weer verder.

Je ziet hier af en toe fietsers op de weg en langs zee zagen we velen hardlopers. Een enkele met alleen een short aan en de temperatuur was niet de je van het. BRRRR.

Zo gingen wij weer verder richting Los Angeles.

We zagen de bordjes Malibu staan. Toen dachten we eraan dat in Santa Barbara en Malibu veel bekende Hollywood sterren wonen. In de Veronica gids staan vaker foto’s van beroemde sterren en hun vakantiehuisjes.

Nou als men langs de bergen omhoog keek zag je echte villa’s liggen. Wie waar woont? Blijft voor ons een vraag teken.
Dan komt Los Angeles in zicht. Gelukkig dat Mels weer alles heeft ingevoerd in de Tom Tom. En zodoende komen we weer gemakkelijk bij ons hotel terecht. Ingecheckt en naar onze kamer. 2 Queen size bedden hadden we. Dus heel royaal voor ons. Nog even een wandeling gemaakt en dan nog even internetten. Voor 1 dollar mag je 10 minuten internetten. Zuster Hermana Coolen had een berichtje gestuurd. Mels heeft direct even een antwoord terug gestuurd. Dan nog even naar de kamer om ons op te frissen voor de avond. Om 18.00 uur zijn we naar het restaurant gegaan om te eten. We zagen in het restaurant staan menu voor $ 8,95. Nou maar even kijken en er stond dat dat de prijs was voor het Daily Special Menu. Op woensdag was dat: soep met brood, salade, erwtjes, puree, en een Coutry Fried Steak. Als toetje namen we nog een ijsje van $ 1. Het was lekker gegeten en meer dan genoeg.
Toen we klaar waren hebben we nog even nagetafeld en terug naar de kamer. Het was te koud om buiten te zitten. Nog wat cola en nootjes gehaald voor de avond bij de t.v..

Lekker luieren en morgen Los Angeles verkennen.