Een rondrit door Los Angeles heen: Vanaf het hotel aan de 4200 W Century Blvd Inglewood naar I-405 N. Bij de afslag US-101 richting Los Angeles. Neem de afslag 12A richting Lankershim Blvd/ Universal City. Neem een kijkje bij Universal Studios en ga dan terug richting Mulholland Dr. Deze weg blijven volgen door de heuvel van Hollywood tot aan Roscomare Rd. Deze weg blijven volgen deze gaat over in de Chalon Rd daarna linksaf de Bellagio Rd op. Bij de Sunset Blvd linksaf en blijf de weg volgen tot aan de Laurel Canyon Blvd en daarna direct rechts af de Hollywood Blvd op. De weg volgen tot aan de oprit naar de US-101 S richting Los Angeles. Neem afslag 3B de I-110 S op richting San Pedro. Bij afslag 20A de Martin Luther King Jr Blvd op richting Coliseum (Olympisch Stadion). Hieruit linksaf richting Exposition Blvd en in een flauwe bocht naar links de Rodeo Rd op, deze gaat over in de W Jefferson Blvd. Rechts af Duquesne Ave in om bij de MGM Studio’s te komen op Washington Blvd. Deze weg blijven volgen tot de oprit naar de I-405 S richting Long Beach. Bij afslag 46 is de Century Blvd.

Het verslag: Na een onrustige nacht (door dalende vliegtuigen en bargasten die ruzie hadden) stonden we om 7.45 uur op. Rustig wassen en aankleden. We hebben logies en ontbijt (continental).

Dat noemen ze hier koffie met muffin. Maar als men die muffin op heeft dan zit men vol. Zeer machtig spul.

Terug naar de kamer en we bekijken welke route we vandaag gaan rijden door Los Angeles.
Mels heeft thuis al van alles opgezocht en probeert nu zo goed mogelijk hier een rondrit van te maken door Los Angeles.

De route voert eerst naar het University City. Hier zijn we gestopt en hebben verschillende foto’s gemaakt.
Door naar de heuvels van Hollywood. Mul Holland Drive door de heuvels heen richting Bel Air. Hier wonen heel wat sterren. Nog mooiere dan in Santa Barbara en Malibu.

Van daaruit Sunset Boulevard. Hier ligt het Beverly Hills Hotel. Even afstappen en een foto van gemaakt. Dit hotel staat ook op de hoes van de lp van de Eagles Hotel California.

Door naar de Hollywood Boulevard die we helemaal hebben afgereden. Op de Hollywood Boulevard is de Walk of Fame.Hier liggen allemaal sterren in het trottoir van beroemde mensen uit Amerika. Het mooi om te zien.
Vanuit Hollywood Boulevard was de Tom Tom de weg kwijt. We zouden de MGM studio’s zien maar nergens gevonden. Ook het Olympisch stadion was niet direct te vinden. We zijn toen maar even gestopt en hebben even wat gedronken en gegeten en hebben de Tom Tom opnieuw in geprogrammeerd en toen gingen we weer op weg.

Nu kwamen we wel bij het Olympisch stadion uit. Dit is gebruikt met de Olympische spelen in 1932 en in 1984. Het ligt er nu heel verlaten bij. Nog enkele foto’s gemaakt van vliegtuigen die daar ook stonden en toen terug richting hotel.

Het was een zeer voldane rit van ongeveer 6 uurtjes. Zo krijg je toch een indruk van Los Angeles. Los Angeles is heel anders dan San Francisco. Veel vlakker en een temperatuur overal.

San Francisco heeft wisselende temperstuur over de hel stad maar dat komt door de bergen en de zee.
Mels heeft vandaag plaatsen gezien waar hij +/- 20 jaar geleden is geweest toen hij cursus had in Amerika. Hij begon er direct enthousiast over te vertellen als hij iets terug zag. Als we terug zijn in het hotel bekijken we eerst de foto’s die we gemaakt hebben en even alles opschrijven waar we geweest zijn.

Even internetten om te kijken of we ons al kunnen inchecken voor morgen maar dit lukt niet. Dan even naar de motor om de zwarte gummie strepen eraf te soppen voor morgen en dat is snel gedaan. Dan nog even de straat over naar de markt en daar even iets te drinken en te knabbelen halen voor de avond.
1 fles coca cola van 2 liter kost hier $ 1,85 of te wel € 1,48. Voor te knabbelen hebben we popcorn met karamel smaak en zouten pretzels. Even naar de kamer brengen en dan naar het restaurant om te eten. Als we daar om 18.30 uur komen is het nog niet druk. We hebben zo een tafel en bestellen weer het Daily Specials menu. Vandaag bestaat dat menu uit: soep, kalkoenborst, rode peertjes, selderie, rauwkost en frites. Als toetje nemen we weer een ijsje. Het heeft goed gesmaakt. Dan terug naar de kamer want buiten op het terras zitten daar is het ons toch te koud voor.

Dan worden de koffers helemaal ingepakt voor het laatste stukje reis naar Eagle rider waar we de motor gaan inleveren. We kruipen voor de laatste nacht in Amerika lekker tegen elkaar.