Het verslag: De telefoon heeft ons om 6.20 uur al wakker gemaakt doordat iemand een verkeerd nummer had ingevoerd. Maar we zijn daarna nog even ingedut. Na een onrustige nacht loopt om 7.00 uur de wekker af.

Als we dan wakker zijn staan we op en gaan ons eerst even douchen. Lekker fris voor de reis naar huis. Eerst nog een $ 2 muffin ontbijt en dan alles op de motor inpakken.
Om 8.15 uur als alles op de motor is ingepakt en we zijn uit gecheckt zijn we start klaar om te vertrekken voor het laatste stukje motorrijden in Amerika. Op naar Eagle Rider om de motor in te leveren. Eerst nog langs een tank station want we moesten de motor met volle tank inleveren.

Bij Eagle rider waren ze al open. Nou de motor inleveren was geen probleem. Alles werd goedgekeurd. Onze grote reis koffers gevraagd en alles omgepakt. De motorbroeken en laarzen uit en in de koffers. Alles uit de tassen die we mee hadden genomen op de reis door Amerika en klaar waren we voor de rit naar het vliegveld.

Mels had ondertussen alles geregeld met Eagle Rider. Hij kreeg nog $ 10 dollar van hun voor de rit met de taxi (2 Mei) van het hotel naar Eagle Rider. Tevens kreeg hij nu een voucher van $ 15 voor de taxi rit van Eagle Rider naar het vliegveld. Daar de taxi er al stond konden we vlug instappen en we werden naar het vliegveld gebracht. Mels had de voucher al aan de taxi chauffeur gegeven. Toen we daar aankwamen zagen we dat hij toch nog fooi overhad van de $ 15 de rit koste $ 12,75.

Bij het vliegveld werden we afgezet bij de KLM bordjes. Hier konden we ons dan direct inchecken voor de reis terug. Dit verliep niet zo soepel als in Nederland. De computer accepteerde de E-ticket nummers niet. Even dachten we dat het niet goed zou komen. Maar toen Mels de paspoorten door de scanner haalde ging alles goed. Labels aan de koffers en naar de volgende rij om de koffers af te leveren. Omdat er verder niets te doen was op de begane grond zijn we naar boven gegaan. Als we boven aan de trap komen krijgen we weer en strenge controle. Schoenen uit, jassen uit, riemen af en alles wat je los bij je hebt op de lopende band door de scanner. Drinken moet je inleveren maar eten mag je meenemen. Zelf door het poortje en alles weer aankleden. Het is dan 10.15 uur als we door alle controles heen zijn. Als we daar door heen zijn komen we nog maar een paar winkeltjes tegen, enkele restaurants en een tax free shop. Het vliegveld in Los Angeles is klein tegenover Schiphol.

We zien op de monitors dat ons vliegtuig om 12.15 uur vertrekt richting Amsterdam. Dus nog 2 uurtjes te gaan. Maar het is wat we tegen elkaar zeiden: Beter te vroeg dan dat we op het laatste moment hier op het vliegveld aan kwamen.
Het vliegtuig vertrekt 10 minuten te vroeg met geen problemen. Boarding pas bij de controle laten zien en het vliegtuig in om onze plaatsjes te zoeken. Dan vertrekken we richting Amsterdam We zullen maar 9,5 uur vliegen werd ons medegedeeld. We zouden dan alles goed ging om +/- 7.30 uur landen in Amsterdam. De vlucht verloopt prettig deze keer. Goed eten. Rustige vlucht en nergens geen strubbelingen. Mels heeft deze vlucht bij het raam gezeten en heeft de zon zien ondergaan en zien opkomen.
Het warme eten wat we deze vlucht kregen was: kip met snijbonen en puree, risotto rijst met bruine boontjes en een klef toetje. Tussendoor kregen we warme doekjes voor ons op te frissen en op tijd kwamen ze rond met drinken, ijsjes, en nootjes. De lichten werden tijdens de vlucht gedoofd zodat mensen die wilden gaan slapen rustig konden slapen. Iedereen had in de stoel voor zich een klein schermpje zitten waar men met een afstandbediening van alles kon zoeken. Men kon verschillende soorten films zien, soap of actie series, spelletjes kon men doen en muziek luisteren. Ook kon men hierop zien hoe de vlucht verliep en waar men vloog. We hebben verschillende films gezien tijdens de vlucht. Toos: Happy Feet, Kruistocht in een spijkerbroek, The Guardian en spelletjes gedaan. Mels: Magnum P.I., M.A.S.H., Friends, A night at the Museum,

Als we landen is het 19 mei in Nederland. De landing verliep zeer rustig. Geen luchtzakken. Zo te merken zijn we op een van de buiten banen geland want we moeten bijna een half uur taxiën om bij de gate te komen. Vliegtuig uit, door de paspoort controle en door naar de band waar de koffers komen. Het was toen 8.00 uur. Het verliep allemaal zeer snel en soepel. Onze koffers waren bij de eerste serie. Mels had toen ik bij de band van de koffers stond snel bij een zuil treintickets gepakt. Door de douane wat geen problemen opleverde en door naar de trein.

Pech. Er reden geen treinen van Schiphol naar Roermond. Het eerste stuk waren ze aan de spoorwegen aan het werken. We konden een snelbus nemen van schiphol naar Utrecht. Maar hier hadden wij geen zin in. Dan maar eerst naar Amsterdam Centraal. Van hieruit hebben we toen een trein naar Utrecht genomen maar die ging via Hilversum.

Ondertussen had Mary een berichtje gestuurd of we goed geland waren. Berichtje terug gestuurd dat alles goed was gegaan en dat we contact zouden opnemen als we in de trein zaten van Eindhoven naar Roermond. In Utrecht zijn we overgestapt op een trein naar Eindhoven. In Eindhoven hebben we even gewacht en daar kwam de trein die ons naar Roermond zou brengen. Toen even met Mary gebeld hoe laat we in roermond waren en Frits laten weten dat alles goed was en dat we rond 12.00 uur in Heel zouden zijn.
Toen we in Roermond kwamen was Mary er nog niet. Even gewacht en toen kwam ze met Natalie. Alles in de auto en op naar huis. Als we thuis komen ontvangen ons de hondjes hartelijk. Ze kruipen tegen ons aan. Het doet je goed ze weer te zien en met ze te kunnen knuffelen. Na van alles met Mary te hebben verteld is zij met Natalie naar huis gegaan. Koffers opgeruimd en maar 1 machine was. Later komen Frits en Angelique met Babette om even te vertellen hoe het heeft gegaan toen we weg waren en wij vertellen over de reis. Angelique heeft foto’s van de hondjes gemaakt en een dagboek bij gehouden zodat we dan kunnen lezen wat er allemaal met de “schjroeten “ is gebeurd. Om 19.00 uur valt Mels op de bank in slaap en als Ron belt om te vragen hoe het is gegaan zijn we maar direct naar bed gegaan. Weer het gewone jachtige leven van Nederland gaan leiden.