Verslag van Killybegs – Ballina

Route:Vanuit Killybegs de R263 volgen richting Five Points, van hieruit de N56 richting Donegal. Bij Donegal rechtdoor de rotonde over de N15 op richting Assaroe View. De N15 blijven volgen, men komt o.a. door Laghy, Ballybulgan, Ballintra, Grange en Drumcliffe. Bij Drumcliffe de stop maken bij het graf van Yeats, daarna weer terug de N15 op richting Sligo, de N15 blijven volgen tot in Sligo. Na de stadswandeling door Sligo de N16 kort volgen richting Doonally, juist buiten Sligo de R286 op, deze gaat rondom het meer de Lough Gill. Net na Cartron ligt het kasteel Parke’s Castle. Na het bezichtingen van het kasteel en de rondvaart over de Lough Gill terug over de R286 richting Sligo. In Sligo de N4 volgen richting Caltragh en Ballyfree. Neem de afslag N59 bij Belladrihid richting Ballysadare. De N59 blijven volgen deze komt door o.a. Stonehall, Beltra, Dromore West, Emlydoran tot in Ballina. (Plm. 180 Km)

Verslag: Vandaag zijn we om 7.00 uur opgestaan. We hadden om 7.30 uur het ontbijt en om 8.30 uur vertrekken we met de bus. We hebben gisteren avond onze tassen weer in kunnen pakken daar we vandaag vertrekken naar Ballina voor de komende overnachting.

We rijden eerst naar het plaatsje Drumcliffe waar we het graf van de beroemde dichter William Butler Yeats. (1865 – 1939) Hij is in Frankrijk gestorven en begraven. Na de oorlog in 1948 is hij herbegraven op de protestantse kerkhof van Drumcliffe in Sligo. Zijn grootvader was hier rector. Nadat we het graf hebben gezien gaan we de kerk bezichtigen. Nog even over het kerkhof waar een groot kruis staat. Dit is een overblijfsel uit de Keltische tijd. Hier staan Adam en Eva, Daniel en de leeuwen, de kruisiging en Christus in de dagen van gerechtigheid gegraveerd.

Dan gaan we door naar Sligo waar we even een stadswandeling kunnen maken. Nog even een doosje reistabletten extra gekocht zodat we zeker genoeg hebben tot het einde van de reis. We vinden ook nog een leuk T-shirt. Er is ook de Kathedraal waar de Paus op bezoek is geweest.

Dan gaan we door naar Parke’s Castle even buiten Sligo. Aan de oever van Lough Gill, een van Ierlands mooiste meren, ligt het schitterende landgoed Parke’s Castle. Dit in volle 17de-eeuwse glorie gerestaureerde kasteel heeft een smidse in 17de-eeuwse stijl. Nadat we nog even een dia voorstelling hebben bekeken lopen we de helling af naar de aanlegsteiger. Hier ligt een boot klaar.

We hebben met de boot een rondje gevaren over Lough Gill om ons een uurtje te vermaken met gedichten die door Yeats zijn geschreven. George de kapitein van het schip draagt ze voor. Men moet goed opletten (met het Ierse accent) of hij een gedicht aan het voorlezen is of aan het vertellen is. Opeens horen we de stem van Bert die mededeelt dat deze boot naar Nederland vaart? Overal waar je kijkt is het groen. Maar ja, Ierland wordt niet voor niets het groene eiland genoemd.

Terug aan wal stappen we in de bus, en gaan we richting Ballina. Hier gaan we overnachten in Hotel The Downhill Inn voor een overnachting. De koffers moeten we hier naar boven dragen. Er zijn geen liften. Tevens kan men met dit kaartje de elektriciteit van de kamer activeren door dit in een houder te stoppen. Trees deelt mede dat we om 18.30 uur gaan eten. We hopen dat we vanavond buiten nog iets kunnen bezichtigen. Om 18.30 uur zitten we aan tafel. De bediening ging hier ontzettend snel en het ijs stond al klaar in de schaaltjes. Verder was het eten goed. Jammer dat de apfelstrudel er niet was. Toos moest toen maar ijs nemen. Mels; Soep, varkensvlees en ijs. Toos: Soep, zalm en ijs.

Na het eten willen we nog even gaan wandelen maar dan begint het hard te regen. Piet en Co komen terug door de regen. Ze hebben wel een paraplu bij zich maar hun broeken zijn behoorlijk nat. Dan nog maar even kletsen met Dini en Marianne. Nog achter de computer om te mailen en mail te lezen. Om +/- 22.00 uur zijn we naar de kamer gegaan, t.v. kijken en slapen.