Verslag van Dublin – Amsterdam

Route: Vanuit ons hotel (Tara Towers Hotel) langs Dublin port richting vliegveld. (plm 25 Km)

Verslag: Om 5.30 uur loopt de wekker af. Dit was de laatste nacht in Ierland. Vlug nog de laatste spullen in de koffers en alles mee naar beneden. Om 6.00 uur het ontbijt. Er word nog gevraagd hoe het gisteren avond bij de Riverdance is geweest. Nou, wij raken er niet over uitgepraat. Als we hebben gegeten gaan we naar de bus. Gisteren avond hebben ze nog geld opgehaald voor Trees.
Als alle koffers en alle reizigers in de bus zitten vertrekken we naar het vliegveld. We hebben een andere buschauffeur. Tijdens de rit wordt door Trees gevraagd: Hoeveel kilometer hebben we geereden de afgelopen twee weken? Er gaat een kaart rond waar iedereen per kamer het aantal kilometers op kan schrijven. Ondertussen als iedereen hier mee bezig is loopt Rina naar voren en bedankt Trees namen de hele bus. We hebben een fijne tijd gehad. Als iedereen het aantal kilometers heeft opgeschreven maakt Trees bekend dat Rina er het dichtste bij zat. We hebben 3003 kilometer gereden excl. De rit naar het vliegveld. Als we bij het vliegveld komen worden alle koffers uit de bagage ruimte geladen. Iedereen heeft zijn / haar spulletjes. Dan naar de vertrekhal. Trees loopt met ons mee.

We lopen naar de in-check balie en nadat iedereen een boarding pass heeft (Mels en Toos dit keer zonder problemen) gaan we de koffers inleveren. Dan nog door de douane en richting de gate waar we vertrekken. We hebben nog tot 9.15 uur de tijd. Bij een koffieshop gaan we nog met een groepje bij elkaar zitten. Even nog lekker nakletsen. Wat eten en drinken. Dan lopen we verder richting gate. Dan worden we omgeroepen, en kunnen we onze boarding pass laten zien, en het vliegtuig in. Mels en Toos zitten niet bij elkaar maar de stewardess geeft aan dat ze even zal kijken. En ja hoor, Samen met John zitten ze even later bij de exit boven een vleugel. Lekker veel beenruimte. Het is een korte vlucht maar het is wel fijn als je gemakkelijk kunt zitten.

De vlucht verloopt voorspoedig. En even na 10.00 uur landen we op Schiphol. Het weer is hetzelfde als in Ierland. Grijs, regen, beetje zon en de temperatuur maar +/- 17 graden. Celsius. We zijn zo door de douane dan op naar de koffers. Daar komen ze al aan. Bij de koffers wordt er van iedereen afscheid genomen. Toos heeft ervoor gezorgd dat iedereen de mailadressen van elkaar heeft. Zo kan men dan nog contact houden. Door de laatste douane en op naar de trein. Nu willen Mels en Toos naar huis. Toos belt even naar Pap om even te laten weten dat alles goed is verlopen en dat we weer in Nederland zijn. Marij nog gebeld. Natalie neemt op en aan haar word doorgegeven dat als we in Eindhoven zijn haar nog even bellen. 15 minuten wachten en daar komt de trein al. We rijden tot Eindhoven en daar stappen we over. Marij doorgebeld dat we om 15.30 uur in Roermond zijn. We komen even na 15.30 uur aan in Roermond. Op de parkeerplaats staan Marij en Natalie op ons te wachten. Even begroeten en dan naar huis. We zijn om 16.00 uur thuis. De vakantie zit erop. Het was mooi in Ierland.

P.s. Joke nog proficiat met de prijs voor de beste limmerik.