De Route: Vanuit het vliegveld nemen we eerst de M50 richting Drogheda tot de afslag N2 richting Slane. De N2 volgen door Ardee en Iniskeen en Castleblayney tot Monaghan. In Monaghan de N54 volgen door Clones en Enniskillen. In Enniskillen de A46 volgen door Rosscor en Beleek, In Beleek de N3 volgen tot Ballyshannon, in Ballyshannon de N15 volgen richting Donegal. In Donegal de N56 volgen richting Drumbeagh tot Five Points. In Five Points de R263 volgen richting Killybegs. (plm. 275 km.)

Na gisteren avond nog te hebben geborreld bij Frits en Angelique en een korte nachtrust is het zover. We hebben om 23.30 uur nog de tassen gepakt en gedoucht. De wasmachine nog even laten draaien en slapen maar.

Ron is om 6.00 uur bij ons en daar gaan we. Op naar Ierland. De reis met de auto verloopt voorspoedig en om 8.00 uur zijn we op Schiphol. Even kijken waar we moeten stoppen zodat we gemakkelijk kunnen uitstappen en direct bij de vliegmaatschappij ons kunnen inchecken: Aer lingus

Het inchecken verloopt niet zoals we hadden gewild. We werden doorgestuurd naar het loket waar we ook de koffers zouden kunnen afleveren. Maar toen we daar kwamen hadden we niet de boarding passen. We moesten weer terug naar de automaten. Toen we de boarding passen wilden laten uitprinten lukt het wel om die van Toos te laten uitprinten. Maar van Mels pakte hij de code niet. Weer naar een ander loket. Hier stond een lange wachtrij. Eindelijk aan de beurt. We komen niet naast elkaar te zitten. Maar ja, we hebben ons zover ingecheckt. Het is ondertussen 9.00 uur. We moeten naar gate D41.

Daar aangekomen zagen we dat het vliegtuig een half uur vertraging had. We waren gelukkig op tijd. Even rustig zitten wat eten en Pap even bellen. Nog even een stukje wandelen en op naar gate D41. Mels ziet het vliegtuig al aankomen. In de rij staan voor de douane. Oeps: Toos mag niet verder. Moet haar tas uitpakken. Hier zit een flesje drank en zonnebrandcrème in. Dit mag niet mee. Het nagelschaartje mag nog wel mee. Weer een ervaring rijker zijn we door de douane. Dan nog de controle van de boarding pass en door naar de laatste wachtruimte voor het vliegtuig. Stiekem zitten we al de mensen te bekijken die mee zullen gaan naar Ierland en die met ons de rondreis gaan maken. Dan gaan de deuren open en kunnen we het vliegtuig in. Mels zit in de rij achter mij. Later blijken de 2 dames die bij hem zitten ook met de rondreis mee te gaan. De plaats naast mij blijft leeg en Mels komt naast mij zitten. De twee dames vinden het jammer. Nadat het personeel de instructies over de veiligheid hebben medegedeeld vertrekken we. Het is ondertussen 10.35 uur als we losgekoppeld zijn en naar de baan taxiën. Toeren maken en daar gaan we de lucht in. Nederland tot over 2 weken.

Ireland here we come.

Er word vermeld dat ze met drank en eten langs komen. Met deze low budget moet men voor de drank en eten betalen. Dus hier voor de koffie betalen maar deze ruikt erg sterk. Maar niet pakken.

In Dublin op het vliegveld landen we om 11.20 uur Ierland tijd. Door de paspoort controle en door naar de band waar de koffers aankomen. Op band 4 zullen ze aankomen. Lang wachten als niet alle koffers op band 4 maar op band 3 liggen. De reisleidster staat er ook al klaar en stelt zich voor als Trees Hendriksen. Als iedereen de koffers heeft vertrekken we richting bus. Trees geeft bij de uitgang van de aankomst hal direct de instructies dat men eerst naar rechts moeten kijken met oversteken daar het verkeer links rijdt. Als we bij de bus aan komen zien we een chique Ierse bus. De koffers worden onder in het ruim gezet en een plaatsje in de bus opgezocht. We gaan achterin zitten .

Dan vertrekken we uit Dublin. Trees verteld dat de groep uit 29 personen bestaat incl. Trees en Richie (de chauffeur). We krijgen tekst en uitleg over de tocht van de komende 2 weken. Het wordt een toeristische route. Het gebied wordt langzaam aan glooiend, ruiger en overal ziet men meertjes / vennen. Om +/- 14.00 uur is er een pauze. Hier kan men iets eten of drinken. Mels en ik gaan even winkelen. Tegenover de parkeerplaats is een Supervalu. Hier wat te drinken en eten (bananen en koekjes) gekocht voor overdag in de bus en voor de avond. Om 14.45 uur moeten we terug zijn bij de bus om verder te gaan. De chauffeur rijdt stevig door en dat werkt daar achter in de bus toch wel op de maag. Als we in Donegal zijn hebben we nog even pauze. Het is een zeer toeristisch dorpje. Hier hebben we nog enkele foto’s gemaakt Dan weer terug naar de bus en we gaan richting Killybegs naar het hotel voor de komende 3 nachten.

Het hotel heet: Bay View Hotel. Trees loopt even naar binnen kijken of er voor iedereen een kamer is en even later komt ze terug. Ze roept dan ieder zijn naam af met het kamernummer. Als iedereen zijn / haar koffer heeft gaat men naar de balie in het hotel. Hier ligt de sleutel klaar van de kamer.

Als we op de kamer komen gaan we even op bed liggen om bij te komen van de lange dag. We hebben te horen gekregen dat we om 19.00 uur eten. Uurtje slapen en dan eten. We kunnen uit 3 voorgerechten. 3 hoofdgerechten en 3 nagerechten kiezen. (Dit is gedurende de hele reis). We nemen samen de tomatensoep met basilicum. Als hoofdgerecht neemt Mels kalkoen en Toos zalm. Het nagerecht wordt in buffetvorm opgediend en er staan verschillende taarten. Mels heeft hiervan genoten. Na het eten hebben we nog een wandeling over de “pier” gemaakt en even bij de kermis gekeken. Om 22.00 uur trekt er een kinderoptocht door de straten (soort carnaval) die zeer kleurrijk is. Om 23.00 uur is er vuurwerk maar dan liggen we in bed en zien nog een beetje van de vuurpijlen die boven het dak van het hotel uitkomen. Het is een lange dag geweest.