Verslag van dagtocht Giant’s Causeway / (London) Derry

Route: Vanuit Killybegs via de R263 en de N56 richting Donegal. In Donegal de N15 volgen richting Ballyfoley, bij Stranolar de N15 blijven volgen richting Strabane en Lifford. In Ballymagorry de A5 op richting (London) Derry, bij Limavady nemen we de afslag en volgende de A37 richting Coleraine. Op de rondweg van Coleraine nemen we de afslag van de B17 richting Blagh en Bushmills, We rijden door Bushmills en volgen de borden naar de Giant Causeway. Terug naar Bushmills hier de A2 volgen richting Portrush. De A2 blijven volgen door Portstewart en door Coleraine. Ook hier blijven we de A2 volgen tot de afslag richting Castle Rock. Na Castle Rock terug naar de A2 en richting Limavady. De A2 blijven volgen tot Derry, na de stadwandeling de A40 deze gaat over in de R236 tot Dundee in Upper Maymore de R265 volgen tot de oprit van de N14 richting Strabane, vlak voor Strabane de N15 volgen richting Ballyfoley en door via de N15 naar Donegal. In Donegal de N56 volgen tot Five Points en totslot de R263 richting Killybegs. (plm. 340 Km)

Verslag: Om 6.30 uur loopt de wekker af. Vroeg maar ja het wordt een lange dag, 7.00 uur eten en om 8.00 uur de bus weer in.

Iedere morgen als we in de bus zitten opent Trees met goedemorgen. Langzaam aan begint iedereen dan te zeggen: Goedemorgen Trees, Goedemorgen Richie. Over een paar dagen zullen we dit wel in koor zeggen. Toos zit deze dag voorin de bus bij Ankie. Hopelijk wordt ze niet meer ziek. Trees geeft aan dat we eerst een apotheek opzoeken om reistabletten voor Toos te kopen. Het gaat goed met Toos. In Lifford gaan we een apotheek binnen en kopen er snel tabletten. Twee andere mede reizigers (Elly en Daan) gaan ook nog met ons mee. Want ze hebben ook nog iets nodig en doen snel hun inkopen.

Als we terug zijn eten we nog even iets. Men wordt hongerig van zo’n stuk lopen en zeker als men buiten is. Het gaat goed met Toos. Ze krijgt steeds meer honger. Terug naar de bus en we vertrekken naar de Bushmill’s Distellery. Als we daar aankomen, gaat Trees even kijken of we terecht kunnen. Het is ondertussen ong. 14.00 uur. We kunnen pas om 15.30 uur terecht. Dit wordt te laat dus gaan we verder. Jammer geen Whiskey. Maar Trees verteld dat we op een andere dag nog wel bij een andere whiskey stokerij terecht zullen kunnen.

Dan komen we bij een kasteel genoemd Castle Rock. Het is een vervallen kasteel maar Richie stopt toch even zodat we er nog enkele mooie foto’s kunnen maken. .

We rijden dan door naar de Engelse (Noord-Ierse) plaats (London)Derry. Deze stad beschikt over stadsmuren van 8 meter hoog en op sommige plaatsen 9 meter dik. Deze stadswallen van Derry zijn gebouwd tussen 1613 en 1618 en hiermee vormen zij de enige complete overgebleven stadswallen in Ierland. De stadswallen, met de 4 originele poorten en bolwerken nog intact, zijn prachtig bewaard gebleven. We lopen nog even door een shopping centre en dan naar de bus. Terug naar Killybegs. Onderweg begint het te regen, maar we hebben tot nu toe niet veel regen gehad. Als het maar regent als we in de bus zitten of in de nacht. Geen probleem.

We krijgen te horen van Trees dat we om 19.15 uur kunnen eten. Het is gezellig tafelen met een grote groep. Mels: Champignonssoep, Lambs stew (soort goulash), allerlei taarten. Toos: Kippevleugels, Escollotes (witte vis), allerlei taarten. Dit was een lange dag en vermoeiend, maar veel gezien van Noord-Ierland.