Verslag van Heel – Baiersbronn-Klosterreichenbach (Schwarzwald Duitsland) (451 Km)

De Route: Vanuit Heel richting Roermond de N280 op wat de A52 wordt. Bij Mönchengladbach de A61 volgen richting Koblenz, de A61 gaat na 244 Km over in de A6. De A6 blijven volgen tot afslag 31 Walldorf ga dan de A5 op richting Karlsruhe. Bij afslag 49 Rastatt de B462 volgend tot in Baiersbronn-Klosterreichenbach.

Het verslag (Vrijdag 3 juli 2009): Gisteren heeft Mels de motor op de kar gezet. Hij heeft het alleen gedaan maar had hier een uur voor nodig. Pap heeft gisteren avond nog gebeld. De tassen werden gisteren avond ingepakt. (alles lag al klaar) Angelique is nog even komen binnen wippen. Temp. 24 á 25 graden Celsius.

Om 6.00 uur loopt de wekker af. Douchen, aankleden en naar beneden om te eten. Even nog alles in de auto laden en om 7.00 uur rijden we richting Schwarzwald. De reis verloopt voorspoedig. Om 9.20 uur maken we de eerste stop. Broodje en meloen. Bij Karlsruhe komen we terecht in een file: +/- 15 km. Het is warm in de auto. De airco wordt een standje hoger gezet (stand 2). We rijden rustig verder. Op de B462 nemen we nog even een stop voor een kop koffie. Die smaakt goed. Dan verder richting hotel.

Mels geeft aan dat we nog regen krijgen vandaag. Denk je zegt Toos. Dan vallen er enkele dikke druppels (nou als het dat is). Maar nee hoor. Nog geen km verder…………… Bakken met water komen naar beneden. De ruitenwissers kunnen het niet bijhouden. We zien motorrijders stil staan langs de weg. Aqua planning. Gelukkig zijn we met de auto. Jammer, zegt Mels: Ik heb gisteren nog de motor gepoetst. Gelukkig, zegt Toos: Nou wordt de auto afgespoeld wat hard nodig is. We rijden rustig verder. Miep (TomTom) geeft aan: Links afslaan. Als we zijn afgeslagen horen we de TomTom; Jippie roepen. Dit betekend dat we er zijn.

We blijven even in de auto wachten tot het minder regent. Dan kijken we waar we naar binnen kunnen. Even aan de deuren voelen en dan gaat een deur open Edwin de eigenaar komt naar buiten en ontvangt ons hartelijk. We worden naar onze kamer gebracht. Het is een mooie kamer. Als we bij de kamer zijn komt Daniëlle (partner van Edwin) zich even voorstellen. Auto met Kar kunnen voor het hotel blijven staan.

Terug naar beneden en even buiten op het terras blijven zitten tot het wat minder regent. Mels maakt ondertussen al enkele foto’s. Nog even een slot om de motorband leggen. Dan pakken we wat we nodig hebben voor een nacht mee naar de hotel kamer. Als we geïnstalleerd zijn op de kamer kijken we nog naar de route wat we morgen gaan rijden. Mels maakt nog enkele foto’s. (Samen op de foto, als ik het verslag aan het schrijven ben).

We gaan naar benden om nog een wandeling door het dorp te maken. We zien een leuke winkel waar we een drinkbeker kopen. Mels ziet hammen hangen en maakt hier snel een foto van. Als we langzaam terug lopen richting hotel begint het te regenen. Terug op de hotelkamer even nog wat lezen en tv. kijken.

Om 18.00 uur gaan we naar beneden om te eten. We kiezen beiden voor de tomatensoep. Daarna kiest Mels voor een schnitzel en Toos voor een varkenssteak. Mels wil er aardappelrozetjes bij en Toos Frites. Salade kunnen we van de saladebar nemen. We is allemaal ruim voldoende (we laten zelfs een gedeelte staan) en smaakt goed. Omdat Mels aangaf dat het wel erg veel was vroegen ze hoeveel ijsbolletjes als dessert we willen en welke smaak.

Als we klaar zijn met eten gaan we nog een uurtje wandelen. Dit is een route die Daniëlle ons heeft gewezen. Het is een mooie route. We komen door een stukje bos waar veel bosbessen staan. Het is hier mooi om te wandelen.

Als we terug komen bij het hotel nemen we nog iets te drinken op het terras. Om 21.30 uur gaan we naar de kamer en pakken alles zover in voor morgenvroeg. Nog even lezen en tv. kijken. Morgenvroeg loopt de wekker weer vroeg af.