Verslag van route richting Interlaken (rondom Thunnersee en Brienzersee) (330 Km) (Grindelwald)

De Route: De bedoeling is om een rondje rondom de beide meren bij Interlaken te maken, echter het zal anders uitpakken.
Vanuit Champoussin richting Monthey, de borden volgen richting Aigle, hier de 11 volgen richting Leysin en Château-d’Oex. De 11 blijven volgen en niet de groene autoweg of stukjes hiervan b.v. tunnels. Men kan altijd voor de groene autoweg afslaan, de Tom Tom berekent dan wel hoe het verder moet. Dus de 11 blijven volgen tot Wimm en Interlaken. Hier hebben we een stuk dubbel gereden en tegen Miep (Tom Tom) vertelt dat ze maar een fietsroute moest bepalen. En dat hebben we geweten. Wel een mooi stukje gereden langs de Brienzer see. Echter totdat we op een wel erg smal weggetje kwamen en besloten terug te rijden naar Interlaken. We hebben toen maar besloten om de route af te breken en naar Grindelwald te gaan. In Interlaken Wilderwill aanhouden en Grindelwald. Ook deze weg loopt in Grindelwald dood en je moet het gehele stuk tot Interlaken weer terug rijden. Best de moeite waard geweest. Vanuit Interlaken terug naar Champoussin, echter via een andere terug weg. De 11 volgen tot Saanen en hier de borden volgend richting Gestaad. Via Gsteig en Col du Pillon en Col du Croix kom je in Ollon uit. Dit is vlak bij Aigle. Van hieruit de borden volgen richting Monthey en Champéry en Champoussin.

Het verslag (Maandag 6 juli 2009): We zijn weer om 7.30 uur opgestaan. 8.00 uur ontbijtje en dan om 8.45 uur willen we vertrekken. We hebben besloten om vandaag weer een kleine route te maken. Het was gisteren toch vermoeiend. En om dan vandaag de grote route te maken werd teveel. Dus vandaag deze kleine route.

De route van vandaag zal +/- 350 kilometer zijn. We vertrekken richting Spiez en dan naar Interlaken. Van daaruit willen we rondom de 2 meren bij Interlaken. De stad bevindt zich tussen het Meer van Briens en het Meer van Thun. Het gaat goed tot na Interlaken. Hier komen we niet verder. Miep (Tom Tom) wil ons de auto(snel)weg op laten rijden. Mels zet Miep op fietsroute. We rijden een weg in die zo smal is. Als men hier een auto tegenkomt moet men achteruit rijden. We komen bij een grindpad uit. Het blijkt dat men niet om het Meer bij Interlaken kan rijden of men moet de auto(snel)weg op en dat willen we niet. Er is geen andere mogelijkheid. We besluiten terug te rijden naar Interlaken en van daaruit richting Grindelwald. Net voor de afslag Grindelwald is een ernstig ongeluk gebeurd. We moeten even wachten maar kunnen dan doorrijden. Het is een mooi stukje natuur richting Grindelwald. Als we daar van terug komen rijden we richting Interlaken, Spiez en Gstaad. Zo rijden we terug naar het hotel. We maken nog enkele foto’s onderweg. Het is toch een andere route geworden vandaag dan we dachten.

We zijn vroeg bij het hotel en we besluiten om toch nog even gebruik te maken van het zwembad. Vlug naar boven nadat we de motor gestald hebben. Zwemspullen mee en lekker even ploncheën zoals Mels het zegt. Het is heerlijk om even lekker in het water te liggen en even te ontspannen. Als we +/- een half uurtje in het water hebben gelegen besluiten we om naar de kamer te gaan en ons daar nog lekker af de douchen. Dit voelt echt verkwikkend. Nog 30 minuten relaxen {.:)} en dan eten.

Het menu voor vandaag is: Tomatengroentesoep, frites, ragout, wortelen en appeltaart als dessert. We lopen na het eten naar het hotel terug. Even terug naar de auto om nog koekjes op te halen en lekker languit gestrekt liggen. Koekjes eten en iets te drinken. Tv. kijken en lezen.

Vandaag kwamen erachter dat er veel met tankstations selfservice zijn in Zwitserland. Men moet dan een speciaal pasje hebben of men kan direct met geld (biljetten) betalen. De bewoners zijn zeer vriendelijk en behulpzaam. We werden direct geholpen bij een tankstation door iemand van de garage waar het tankstation was.