Verslag van rondrit meer van Geneve (231 Km)

De Route: Vanuit Champoussin richting Monthey, dan de 21 volgen richting Collombey, Vionnaz, Bouveret en Évian-les-Bains tot in Genéve. In Genéve besluiten we de bergen in te gaan richting Gex, wat achteraf best de moeite waard was. In Gex de Col de Faucille volgen richting La Cure en dan weerrichting Zwitserland naar Nyon. In Nyon de 1 volgen richting Lausanne, hier de 9 volgen richting Vevey en Montreux. En wederom dwars door Montreux om richting Monthey en Martigny te gaan. Bij Monthey weer Champéry en Champoussin volgen.

Het verslag (Woensdag 8 juli 2009): Om 7.30 uur loopt de wekker af. De zon schijnt volop maar ja je weet maar nooit hoe het weer voor de verdere dag is. We besluiten om eerst maar eens te gaan ontbijten en zien dan wel verder. Het ontbijt is zoals iedere dag hetzelfde geen variatie. De lucht begint te betrekken en even later ja hoor, het regent. We besluiten op de kamer dat we het weer maar even afwachten en kijken tv. en puzzelen.

Om +/- 10.00 uur besluiten we om eruit te gaan met de auto. Het weer voor vandaag voorspelt veel regen en we gokken het niet om met de motor te gaan. We gaan richting het meer van Genève.

Het Meer van Genève (Frans: le lac Léman of lac de Genève, Francoprovençaals: Lèman) is een groot meer op de grens tussen Zwitserland in het noorden en Frankrijk in het zuiden. Het heeft een oppervlakte van 584 km² en is maximaal 310 m diep. Het wordt vooral gevoed door de Rhône, die het meer in het zuidoosten bereikt en in het zuidwesten bij Genève weer verlaat.

Mels kijkt al enkele dagen uit waar hij eventueel spanbanden kan kopen daar er een kapot is gegaan met de heenreis en we er een hebben verloren. Bij een supermarkt besluiten we om te stoppen en even te kijken wat ze hier hebben. Tevens even pauze om eventueel iets te eten en te drinken. Maar als we binnen zijn zien we andere dingen liggen. Een nieuwe ruiten wisser voor achter (die is kapot), een aardappelmesje om de appels te kunnen snijden en ijsjes. Jawel, we konden de verleiding niet weerstaan en kopen er ijs. Een door met 3 magnums. Lekker. Karamel/vanillesmaak. Ieder anderhalve magnum. Dan nog iets drinken en we gaan weer op pad.

Als we rondom het meer rijden besluiten we om nog het Jura gebergte mee te nemen. De Jura is een gebergte aan weerszijden van de grens tussen Frankrijk en Zwitserland. Het is een oud berggebied, waarvan de toppen zich parallel aan elkaar uitstrekken van noord naar zuid. Naar het westen verloopt de Jura terrasvormig, aan de oostzijde daalt het gebergte met een hoge, steile wand af naar het Zwitserse Mittelland. We maken een pauze als we bij een stop plaats komen. Hier maken we enkele foto’s van het vergezicht en eten en drinken even iets. Het is hier rustig en mooi.

We rijden verder terug naar het meer van Genève en van daar uit via Lausanne naar Montreux. Als we voorbij Lausanne zijn zien we daar een helikopter vliegen die een catamaran onder zich heeft hangen. Hij transporteert deze catamaran naar het meer van Genève. We hadden hier gisteren over gehoor. De catamaran is een Nederlands product en is een 90 voet lange Alinghi 5 catamaran. Het is indrukwekkend om te zien hoe hij onder de helikopter hang. Nog even een foto van maken maar dit lukt niet. De batterijen zijn op. Jammer. Terug naar het hotel.

Als we daar aankomen besluit Mels om eerst de batterijen te vervangen. Alle batterijen zijn leeg. Accu’s werken niet meer. Dan maar morgen nieuwe kopen. We gaan terug naar buiten en zetten eerst de motor op de kar. Wat we morgen doen zien we dan wel maar dit is alvast klaar. Mels programmeert nog de route in Miep voor als we zaterdag naar huis rijden. Het is zover ingeprogrammert tot na Bazel. Geen auto(snel)weg). Verder zien we het zaterdag wel.
Voor morgen hebben we route ook klaar. Alleen het weer nog. We eten op de hotelkamer nog de broodjes met kaas, pasta en jam. Smaakt goed. Dan brengen we de overige motorspullen naar de auto zodat dat al allemaal klaar is voor morgen. Op de tv zien we dat het weer voor morgen regen voorspelt. Maar dat zien we morgen vroeg wel. Verder nog een rustig avondje op de kamer. Met een appel en chippie’s.