Verslag van Heel – Dietringen am Froggensee (673 Km)

Vanuit Heel richting Roermond de N280 op wat de A52 wordt. Bij Mönchengladbach de A61 volgen richting Koblenz, de A61 gaat na 244 Km over in de A6. De A6 blijven volgen tot Hockenheim en daar de A5 op richting Karlsruhe. Na Karlsruhe de A7 volgen richting Kempten. Na Kempten de afslag 142 richting Füssen, dit is de B310. In Füssen de B16 nemen richting Dietringen am Froggensee.

Maandagavond hebben we de sleutel naar Angelique gebracht. Instructies opgeschreven. Pap en Marij nog gebeld maandag. Gisteren hebben we de motor op de kar gezet en vastgesjord. De tassen hebben we gisteren ingepakt. Kratten met de motorspullen en wat proviand. Tegen de avond hebben we alles naar de auto gebracht en ingeladen. De auto met aanhanger en motor staan start klaar. Mels heeft nog lang getwijfeld of we dinsdagavond of woensdagmorgen zouden vertrekken.

Om 4.00 uur loopt de wekker af. Na een onrustige nacht opstaan. Dat word dan wassen, aankleden, eten en wegwezen. Ja, gemakkelijk als alles al klaar staat. Shannon krijgt nog een knuffel en om 4.45 uur start Mels de auto. We gaan op weg naar Duitsland waar we de eerste 3 nachten blijven. Het is nog donker en lekker rustig op de weg. We schieten goed op en zien langzaam de zon opkomen.

De reis verloopt voorspoedig. Om 7.30 uur maken we de eerste stop bij Worms. Eerst even tanken en dan een plaatsje zoeken waar we even rustig kunnen staan. Sanitaire stop. We halen nog koffie en pakken ons een broodje uit de koelbox. Even strekken en na een half uurtje rijden we verder. Toos heeft het stuur overgenomen voor de komende uren. Het word file rijden. Berg op en af, schakelen en remmen. Vermoeiend rijden. Als we nog +/- 200 km voor de boeg hebben maken we nog een pauze. Het is dan +/- 11.00 uur. Wat eten, drinken en sanitaire stop . En op voor het laatste stuk.

Mels neemt het stuur over en we rijden de autoweg weer op direct in een file. Rustig verder. Als we de file voorbij zijn kunnen we weer meer gas geven. Het schiet dan weer op. We zien de borden Füssen. We komen in de buurt. Daar bij Füssen ligt een plaatsje waar we komende nachten een hotel hebben gereserveerd. Dan zegt Miep cq. badmuts rechtsaf slaan. Maar er is geen weg om rechts af te gaan. We rijden rechtdoor en Miep gaat een nieuwe berekening maken en zo komen we toch wel op de plaats van bestemming. Schwarzenbach’s Landhotel in Dietringen am Froggensee.


Een panorama foto van de omgeving

We gaan ons melden bij de receptie. En daar worden we hartelijk begroet door de eigenaresse Jolanda met de woorden Grüß Gott. Eerst even kijken waar we de auto met kar en motor kunnen neerzetten. En dan naar de kamer. We hebben een prachtig uitzicht vanuit de kamer. De kamer is mooi en groot. Mels maakt enkele foto’s van de kamer en van het uitzicht.

Het avondeten is tussen 18.00 uur en 20.00 uur. We besluiten om nog even te gaan wandelen naar de Froggensee. Dit is niet ver. We hebben een uurtje gewandeld als we terug zijn bij het hotel. We eten even een rijstwafel en drinken nog wat. We merken dan dat we toch vroeg zijn opgestaan en een hele rit achter ons hebben. We vallen in slaap en om 17.30 uur worden we wakker. We frissen ons even op en kleden ons aan. Op naar beneden voor het eten.

We eten buiten lekker op het terras en onder de overkapping. We krijgen allebei tomatensoep. Het hoofdgerecht kunnen we kiezen: Schnitzel of vis. Mels neemt de schnitzel en Toos de vis. Mels heeft er frites bij en Toos gekookte aardappelen. Als dessert hebben we Bananen spilt. Het is veel te veel. Toos krijgt het ijs niet op. De eigenaresse zegt later dat we de volgende keer het dessert gerust later kunnen nemen als we er dan zin in hebben. Het is hier lekker zitten. Mels heeft een Pils genomen en Toos Cola. Het uitzicht is fantastisch. Na het eten lopen we nog een klein stukje. We gaan terug naar het hotel en gaan naar het voetbal kijken.