Verslag van rondje via Hallblech – Murnau am Staffeksee – Kochel am See – Walchensee – Garmisch-Partenklirchen – Reutte (A) – Nassereith (A) – Imst (A) – Elhen (A) – Höfen (A) – Pinswang (A) – Rieden am Forggensee (292 Km)

Vanuit Dietringen am Forggensee noordelijk de B16 volgen richting Roßhaupten en daar rechts af de Forggenseestraße in richting Hallblech. Deze gaat over in de B17, deze blijven volgen richting Steingaden. Hier de ST2059 volgen richting Ammer, daar de B23 nemen richting Saulgrub. Hier de ST2062 nemen richting Murnau am Staffeksee. De weg blijven volgen tot in Kochel am See. Hier de B11 nemen richting Walchensee en Urfeld, de B11 blijven volgen tot in Krün, hier de B2 nemen richting Garmisch-Partenklirchen. De B2 gaat over in de B23, in Oberau de ST2060 volgen richting Ettal, daar na de borden Reutte (A) volgen. Hierna de B170 volgen richting Klause en Heiterwang en de Fernpaß en Nassereith. Hier de B189 op richting Imst, vlak voor Imst de borden volgen richting Pfafflar en Elmen. Hier de B198 op richting Stanzach en Höfen. De weg blijven volgen wederom naar Reutte, dan de B179 volgen richting Pinswang, vlak na Pinswang de afslag nemen richting Füssen, hier de B16 nemen richting Dietringen am Forggensee (292 Km)

Om 7.45 uur opgestaan. De wekker zou om 8.00 uur aflopen. Maar aangezien we toch wakker waren zijn we maar opgestaan. Opstaan, wassen, aankleden en naar beneden voor het ontbijt. Het is een zeer uitgebreid ontbijt. Boord, zoet en hartig beleg, zuiveldrank, vruchtendrank, fruit, etc. noem maar op. We mogen zelf een plaats uitzoeken. Er wordt een kan koffie gebracht en we kunnen aanvallen. Het smaakt goed.

Als we klaar zijn met eten halen we de motor van de kar. Naar boven om de motor kleding aan te trekken. Drinken en eten mee en we zijn start klaar voor de tocht. Het is mooi weer en de wegen zijn goed. Mels heeft voor vandaag een tocht uitgezet van +/- 510 km

De eerste stop maken we bij een kerkje. Even cultuur snuiven zegt Mels. We hebben tijd genoeg dus even kijken. Het is de Wieskirche. De Bedevaartskerk van Wies (Duits: Wieskirche) is een ovale rococokerk, gelegen in de plaats Wies, gemeente Steingaden (Beieren) aan de voet van de Alpen in Duitsland. Ze werd gebouwd in de late jaren 1740. In 1738 werden tranen gezien op een oud houten beeld van de Gegeselde Verlosser. Dit mirakel leidde tot een toevloed van bedevaarders. De bedevaartskerk staat sinds 1983 op de lijst van Werelderfgoed. Nadat we foto’s hebben gemaakt en gefilmd steken we nog even een kaarsje aan. Als we terug zijn bij de motor eten en drinken we nog wat en rijden dan verder.

De volgende stop is bij Kochelsee. Hier maken we enkele foto’s. Het is er lekker koel. Mels komt in gesprek met een Belgische motorrijdster. Zij rijden van hotel naar hotel. Alles is geboekt voordat ze vertrokken. Nadeel is dat ze moeten rijden: zin of geen zin, welk weer het ook is. Je moet verder. We krijgen van haar de autobaan vignet sticker van Oostenrijk. Voor noodgeval als we toch op de autobaan komen. We eten en drinken weer wat. Later als we thuis zijn en Angelique ziet de foto’s verteld ze dat ze op dezelfde plek foto’s heeft gemaakt met Babette en Siem op het bankje.

We rijden weer verder en komen zo om +/- 13.00 uur in Oostenrijk terecht. In Reutte tanken we. Nog goedkoper dan in Duitsland. We nemen even een ijsje. Waterijs, heerlijk, lekker verfrissend en men krijgt er geen dorst van maar is wel dorstlessend. Mels verteld dat als alles goed gaat we later op de dag weer op hetzelfde punt uitkomen.

Dan komen we bij een pas. Veel bochten en Toos gaat filmen als Mels omhoog rijdt. Het is een mooie pas. Als we boven zijn maken we enkele foto’s en eten een appel. Het is een mooi uitzicht wat we van hieruit hebben. Mels is te spreken over het asfalt. De banden zijn goed verteld Mels. Mels heeft deze banden pas enkele dagen opliggen en nog niet met gereden. Ze plakken goed verteld hij. Dan rijden we weer verder.
We komen onderweg langs de Lidl en we besluiten om te stoppen om te kijken of ze er overhemden / polo’s hebben. We kopen er bananen en kersenlikeur maar geen overhemden / polo’s. Weer even iets drinken en dan op naar huis. We zijn inderdaad weer langs het tankstation gekomen. Dus het heeft goed gegaan met het uitstippelen van de route.


Een panorama foto van de Wieskirche:

Na 5 stops, niet oververmoeid maar wel voldaan van de tocht komen we om +/- 17.00 uur aan bij het hotel. We doen direct de motor op de kar en sjorren hem weer vast. Sloten erop en klaar. De volgende keer als we gaan rijden dan is dat in Italië. We gaan naar boven en douchen ons maar direct. Het is +/- 18.15 uur als we klaar zijn en we naar beneden gaan om te eten.

Er zijn tafeltjes gereserveerd voor de gasten die halfpension hebben geboekt. Gelukkig want het is ontzettend druk. Iedereen wil buiten eten. Er komen ook veel bezoekers van buitenaf. Alleen in het hoofdgerecht hebben we keuze. We hebben vooraf meloen met ham, dan kippesoep, Mels neemt gehakt met gekookte aardappelen en groentemix, Toos varkenslever met puree. Mels neemt het toetje bavarois met vers fruit en Toos neemt een cappuccino. We drinken een pils en cola bij het eten.

We hebben de buik weer vol. Het eten was heerlijk. We lopen nog een klein rondje en gaan de foto’s bekijken wat we vandaag hebben genomen en naar het filmpje. We kunnen dan de foto’s verwijderen die niet goed zijn. Geeft weer geheugen vrij. Er zijn mooie foto’s bij. Het was een mooie route vandaag. Mels is tevreden over de route en over de banden.