Verslag van rondje Bolzano, Brixen, Bruneck, Longega, Badia, Arabba, Selva Di Val Gardena, Ortisei, Barbiano, Bolzano, Ronzone (253 Km)

De Route: Vanuit Ronzone volg de borden naar Bolzano via Via Mendola dit is de weg SS42, deze blijven volgen tot in Bolzano. In Bolzano de SS12 volgen richting St. Moritz. Deze weg blijven volgen tot Brixen, in Neustift de afslag nemen naar Mühlbach de SS49. Deze weg blijven volgen tot St. Lorenzen vlakbij Bruneck. Ga hier de S244 op richting Longega, deze weg blijven volgen, deze komt o.a. door Badia en Stern. Volg de weg tot Arabba. In Arabba rechtsaf de SR48 op richting Passo Pordoi. Na plm 23 Km rechtsaf de SS242 volgen richting Passo Di Stella en Wölkenstein. Deze weg blijven volgen tot aan Waidbruck waar men linksaf de SS12 neemt richting Bolzano. In Bolzano de SS42 nemen de borden van Via Mendola volgen tot Ronzone.

Na onrustige nacht, slecht slapen loopt de wekker om 7.45 uur af. We gaan ons wassen en aankleden en nemen direct de sleutels mee van de auto en motor. We gaan eerst ontbijten. Het is geen overvloedig ontbijt. Niets speciaals. Na het ontbijt gaan we naar de auto en motor en halen de motor van de kar. En zetten alles klaar om vandaag te gaan motorrijden. Naar boven om ons de motorkleding aan te doen. Alles mee wat mee moet; drank en iets te eten.

Om 9.00 uur rijden we aan. Het is mooi weer. Wel warm maar als we rijden zullen we er niet veel van merken. Mels heeft thuis in Nederland al alles ingeprogrammeerd in de Miep. Gemakkelijk. Maar na een uur rijden geeft de Miep aan dat we niet goed zitten. Als Mels het nakijkt blijkt dat we parallel rijden met de weg die we eigenlijk zouden rijden. Slokje drinken en even de Miep opnieuw instellen en we gaan weer verder.

Om 12.00 uur zijn we in Arabba. Hier is Mels in 2004 met Ron geweest toen ze met de motors zijn gaan toeren. Het is er warm en we besluiten nog enkele flesjes fris te kopen. Men heeft ze koel staan en Toos neemt er direct 4 mee. Lekker fris. Als we genoeg hebben gerust en gedronken rijden we verder. We gaan de pas Passo Pordoi omhoog. Als we achterom kijken is het uitzicht mooi en Mels besluit om te stoppen om foto’s te maken. We staan goed en wel langs de motor en het begint te regenen. Niet hard en we genieten even van de frisse druppels op ons. Maar het gaat steeds harder regen en doen ons maar even de helm op. Zo staan we ongeveer een kwartiertje als we besluiten om toch maar door te rijden.

Langzaam om dat de banden op de motor eigenlijk niet geschikt zijn voor regenweer. Als we boven komen regent het niet. We kunnen zien, dat als we naar beneden kijken, dat waar we gestaan hebben nog regent.

We maken nog enkele foto’s en rijden verder. Pas na pas. Dan geeft Miep geen signaal meer. Maar Mels heeft overal aan gedacht. Even resetten en we gaan verder. Doordat Miep even was uitgevallen rijden we wel over mooie wegen door het fruit heen. Allemaal appelen. En ook over wegen waar we eigenlijk niet zouden komen. Maar zodoende hebben we ons ook verreden en komen we wel 3 a 4 keer door dezelfde tunnel. Dan lukt het ons toch weer om op de goede weg te komen en arriveren om 16.45 uur bij het hotel.


Een panorama foto:

We koppelen de kar los van de auto en maken de motor vast aan de kar. Als we nu met de auto weg willen kunnen we zo weg rijden. Geen probleem. Er zit een slot op de kar dus die kunnen ze niet meenemen als men dat wil. Als we klaar zijn naar binnen om alles uit te doen. Het plakt allemaal. We besluiten om eerst nog even koffie te drinken en dan te gaan zwemmen. Maar direct de zwemspullen mee dan hoeven we niet meer naar onze kamer terug. We besluiten om te zwemmen tot 18.00 uur. Dan naar boven even lekker douchen en om 19.00 uur etenstijd.

Etenstijd is vervroegd omdat om 20.30 uur de WK voetbal finale begint tussen Nederland en Spanje. Het eten van vanavond smaakt goed. Het is wortelensoep. Als hoofdgerecht hebben we Wienerschnitzel en gekookte aardappelen. Tevens bordje salade van de saladebar. Als dessert hebben we fruitsalade. Na nog even te hebben nagetafeld gaan we om 20.30 uur naar het voetballen kijken. Men kan bij de bar gaan kijken. Bijna alle Nederlanders die in het hotel zijn zitten er al. Het is een Duitse zender. We besluiten na de pauze naar de kamer te gaan om daar naar een Italiaanse zender naar het voetbal te kijken. Het Duitse commentaar was niet om aan te horen, niet dat we wat van het Italiaans verstaan. Maar hier kunnen we lekker op bed liggen en iets te drinken en te knabbelen nemen. Nederland verliest van Spanje. Geen Kampioen Grrrr 🙁