Verslag van het bezoek aan Canyon RioSass.

Om 7.30 uur loopt de wekker af. Iedere dag staan we toch om dezelfde tijd op. Heb je wel een goed ritme. We hebben gisteren avond nog alles klaar gezet voor vandaag. We gaan wandelen. Eerst maar een goed ontbijt. De spullen nemen we direct mee naar beneden. Drank, fotocamera en wat te snoepen. Beneden heeft Toos nog een gesprek met een hotel gast uit Brabant. Het blijkt dat zij met de bus meegaan. Als Toos hun verteld dat zij hoogstwaarschijnlijk de enige zijn die met de bus gaan besluiten ze om ook maar te gaan lopen.

Na het ontbijt vertrekken we dus met ons zessen naar Fondo voor de rondleiding door de Canyon RioSass. Ze hadden ons gezegd dat de wandeltocht tot Fondo ongeveer 20 minuten zou zijn. Nou mooi niet dik een half uur hebben we erover gedaan. Als we daar aankomen zien we andere hotelgasten (die zich hadden opgegeven) aan komen wandelen / rijden. Als we compleet zijn gaan we met onze vrouwelijke begeleidster op pad. Onze eerste stop is bij een huisje. Daar staan nog enkele hotelgasten te wachten. We krijgen allemaal een helm. En zo vertrekken we naar de ingang van de Canyon RioSass.

Aan het begin van de Canyon verteld de leidster dat we ongeveer 300 meter diep in de Canyon gaan. We moeten ongeveer 600 trap trede omlaag die we straks ook weer omhoog moeten. Ze verteld dat we onderweg fossielen zullen zien, stalagmieten en stalactieten. Tevens zullen rode algen zien en ook nog een gezicht in de muur. Onderweg tijdens de wandeling kunnen we elkaar moeilijk verstaan door het hard stromende water en de watervalletjes. Het is indrukwekkend. Als er iets bijzonders te zien is (wat de leidster van tevoren had verteld) dan word er gestopt en men kan dan foto’s maken. Op sommige plaatsen is het erg smal. Na ongeveer een uur te hebben gewandeld zijn we aan het eind van de Canyon. Als we terug gaan tellen Mels en Iny de treden. Zij komen aan het eind van de tocht uit op 572. We lopen terug naar het huisje en hier leveren we de helmen weer in.

Het is dan ongeveer 10.30 uur en Mels en Toos besluiten om terug te lopen naar het hotel. De temperatuur is ondertussen al weer erg omhoog gelopen. De weg omhoog is dan ook zeer vermoeiend. We doen er ongeveer 3 kwartier over. We hebben onze portie van wandelen voor deze vakantie wel gehad. We zijn dan ook blij dat het hotel in zicht komt. Toos gaat nog even het dorps winkeltje in om nog enkele spulletjes te kopen en gaat dan ook naar het hotel. Even een sleutel vragen aan een werkster en Toos kan op de kamer. Bad spullen pakken en naar beneden waar Mels al in het water ligt. Tevens heeft Toos nog wat te lezen, eten en drinken mee naar benden genomen. Na even in het water te hebben gelegen gaan we in de zon liggen het is toch te heet. We besluiten een ligbed in de schaduw te pakken en daar liggen we dan heerlijk. Mels geeft aan dat hij naar binnen gaat voor het toilet. Maar hij is weg en blijft weg. Als Toos gaat kijken waar hij is ligt hij in diepe slaap op het bed. Toos laat hem daar lekker liggen en Mels komt naar benden om 16.00 uur voor de koffie en snacks. Even lekker bijkomen. Om 18.15 uur besluiten we om nog even te gaan zwemmen. We douchen ons nog en dan gaan we eten. We hebben vanavond op het menu staan: Aardappelsoep, Schnitzel voor Mels en Toos heeft konijn en ijs als toetje.
Nog even na kletsen met Rob en Iny en dan naar de kamer om alles klaar te leggen voor morgen. We hebben dan de laatste motortocht voor deze vakantie gepland staan.