Verslag van Rondje Bonndorf im Schwarzwald – Untermettingen – Waldshut-Tiengen – Albbruck – Görwhl – Rickenbach – Wehr – Todtmoos Au – Hausen im Wiesental – Zell im Wiesental – Kleines Wiesental – Neuenweg – Hinterheubronn – Münstertal – Wieden – Präg – Weierle – Aha – Bärental – Rötenbach (231Km)

We hebben vannacht allebei slecht geslapen. Veel gedraaid en vroeg wakker. Misschien door het licht en of het al regent. Er is veel regen voor vandaag voorspeld. Om 8:00 uur loopt de wekker af. Wassen en aankleden en op naar het ontbijt. Het ontbijt is hetzelfde als gisteren maar de keus is groot zodat men niet iedere dag hetzelfde hoeft te eten met het ontbijt.

Buiten schijnt de zon en er is geen wolkje te zien. We besluiten na het ontbijt om er toch maar er op uit te rijden met de motor en we zien wel hoever we komen. Om 9:00 uur starten we de motor en gaan we op weg. Er wordt besloten om zover mogelijk te rijden voor de eerste stop. Na 2 uur stoppen we om iets te eten en te drinken. Het is vandaag een vermoeiende tocht. Heel veel bochten werk. In het begin gaat het rijden niet soepel daar de banden koud zijn. Maar als die eenmaal warm zijn verloopt het rijden soepeler. Het is ongeveer 17 á 18 graden Celcius. Als we moeten tanken stoppen we ook direct om de benen te strekken en om een banaantje te eten en iets te drinken.

We zien de wolken zich opstapelen en we hopen het droog te houden. We rijden nog ongeveer een uurtje door en stoppen bij een mooi uitzicht. We maken enkele foto’s. Het blijkt dat we de regen achter ons hebben gelaten. Na nog een sanitaire stop blijkt dat we nog 70 kilometer hoeven te rijden. Nog ongeveer een uurtje en dan zijn we weer bij het hotel. Om 13:45 uur zijn we terug in het hotel. Moe komen we er aan. Maar we hebben ook doorgereden omdat we de tocht graag wilden maken maar niet nat worden. De wegen waren vandaag op stukken zeer slecht en dat is vermoeiend rijden. Ook omdat we 2 dagen achter elkaar motor rijden.

Na even te zijn bijgekomen gaan we de motor op de kar zetten. Even goed vastsjorren. Als we daar mee bezig zijn krijgen we hulp van een Hollandse hotelgast om de trailer achter de auto te hangen. Dan staat de auto met trailer klaar om morgen te vertrekken. We gaan nog even lekker ontspannen door wat te lezen en tv te kijken. Als we om 17:45 uur naar beneden lopen om te eten nemen we direct de motor kleding mee om in de auto te leggen. Het avondeten ziet er goed uit. Bouillon, goulash of kipfilet, frites of gekookte aardappelen, gemengde groenten, salade, champignonsaus en kersenkarenmelk crème. We blijven tafelen tot 19:30 uur. We hebben nog aan de gastheer doorgegeven dat het eten snel koud is als men het heeft opgeschept. Maar wat we deden eten was wel lekker. We lopen nog een rondje rondom de kerk en maken nog enkele foto’s. Als we terug op de kamer komen pakken we rest nog in. Mels gaat nog spelletjes doen op de I-pad 2 spelen en Toos werkt het dagboek bij. Tevens luisteren we naar de Egelander Muziekanten. Herinnering van vroeger.