Verslag van de reis van Rötenbach (D) – Zell am Ziller (Hainzenberg) (AT) (402 Km)

Om 8:00 uur loopt de wekker af. Vandaag vertrekken we naar Oostenrijk. Gisteren hebben we al een gedeelte naar de auto gebracht. Even lekker douchen en dan op naar het ontbijt. Als we onze buik vol hebben vragen we de rekening. De rest van de spullen in de auto en even kijken of we alles hebben. Als we betaald hebben en afscheid hebben genomen kunnen we vertrekken. Het is dan +/- 10:15 uur als we aanrijden. Wat zal het weer brengen de komende week in Oostenrijk. Na enkele tussenstops om iets te drinken en eten bereiken we Oostenrijk. We hebben al enkele druppels regen op ons gehad onderweg, we mogen niet klagen. De laatste 5 kilometer moeten we een berg omhoog. Bocht naar bocht komen we eindelijk bij het hotel aan. Ferienhotel Jörglerhof in Hainzenberg (Zell am Ziller).

We gaan ons eerst maar eens melden bij de receptie. Daar krijgen we te horen dat er geen plaats in het hotel is. We hebben een kamer in het gastenhuis schuin omlaag aan de andere kant van de weg. We maken hier bezwaar tegen daar er in onze papieren staat dat we een kamer in het hotel hebben. We krijgen geen hotel kamer is het antwoord daar Pharos reizen het wel kan schrijven maar het hotel beslist waar en in welke kamer de gasten kunnen verblijven. We besluiten om maar eens bij de overburen te gaan kijken wat het voor een kamer is. Daar krijgen we op de 2de en op de 3de verdieping een kamer te zien. We besluiten om de kamer op de 3de verdieping te nemen. Het is een mooie grote kamer met balkon en het uitzicht is mooi. We hebben geen kamer op de achterzijde maar aan de zijkant van het huis. Het zou een drukke weg zijn waar we aan liggen maar dat ondervinden we komende dagen dan wel.

Even kijken waar we het beste de auto met motortrailer neer kunnen zetten. We krijgen hulp van de eigenaar van het huis en van een gast die ook in het gastenhuis logeert. Alles naar boven brengen. Even ons installeren en alles uitpakken. We gaan dan terug naar het hotel om alles te regelen. Mels krijgt de gegevens zodat hij kan internetten (2 uur). We krijgen gratis internet omdat we aan de andere kant van de weg zitten. Dit kost normaal voor 2 uurtjes internet € 8,00. We gaan in de bar zitten om even te internetten . Naar Pharos reizen om een klacht in te dienen en naar huis dat we goed zijn aangekomen. Terwijl we zaten te internetten kregen we een drankje aangeboden. Vanaf 10:00 uur tot 22:00 uur hebben we gratis drank.

Als we alles zover hebben gaan we naar het restaurant om eens te kijken hoe en wat met het eten. We krijgen een tafel aangeboden voor 4 personen. Het blijkt dat we bij 2 andere personen aan tafel zitten. Als ze komen stellen ze zich voor. Het is even af tasten maar naar verloop van de avond wordt het steeds gezelliger. Ze heten Raymond en Claudia en komen uit Saarbrücken. Het blijkt dat ze met de motor uit Duitsland zijn gekomen. Het is gezellig met ons vieren aan de tafel. Er wordt veel gelachen. Het avond eten bestaat vandaag uit: vermicelli soep, salade, rollade en ijs als toetje. Het eerste drankje komen ze aan tafel brengen maar daarna moet men het zelf aan halen. We blijven tot 22:00 uur in het restaurant zitten en gaan dan door naar de bar. Tijdens ons gesprek aan tafel kwam het voorstel om samen te gaan rijden morgen. We drinken er nog eentje en gaan terug naar ons “huisje”. Het is er rustig. Heerlijk. Nu nog slapen. We wachten het maar af hoe rustig het op de weg is vannacht. We hebben de wekker op 8:00 uur gezet. Nog even tv kijken en slapen maar.