Uitstapje naar Achensee en Swarovski Kristalwereld in Wattens.

We zijn vanmorgen al voor 8:00 uur wakker voordat de wekker afloopt. We blijven lekker liggen totdat de wekker afloopt en doen ons dan wassen en aankleden. Op naar het ontbijt. Hier zitten Claudia en Raymond al aan het ontbijt. We gaan vandaag niet motorrijden maar er met de auto op uit. Waar we naar toe gaan weten we nog niet. Als we terug zijn op de kamer neemt Mels de Tom Tom om eens te kijken waar we naar toe kunnen gaan.

Eerst maar eens lekker naar de Achensee. Het meer ligt dertig kilometer ten noordoosten van Innsbruck, ten noorden van Jenbach dat in het Unterinntal ligt. Samen met het Achental vormt het de grens tussen het Karwendelgebergte in het westen en de Brandenberger Alpen in het oosten. Het meer, gelegen op een hoogte van 929 meter, heeft een oppervlakte van 6,8 km², bij een lengte van negen kilometer en een breedte van één kilometer. Het is daarmee het grootste meer in Tirol. Op het diepste punt is het meer 133 meter diep. Het meer werd oorspronkelijk naar het noorden ontwaterd via de Ache en de Isar. Sinds de bouw van een waterkrachtcentrale bij Jenbach in 1927 wordt het water echter hoofdzakelijk, via een hoogteverschil van 380 meter, in de Inn geleid. Als gevolg van de aangelegde stuwdam is de waterspiegel dusdanig verhoogd, dat het meer inmiddels een inhoud van 66 miljoen kubieke meter water heeft. We pakken alles in wat we mee willen nemen voor deze “rustdag”. Rustig rijden we naar de Achensee. En als we een parkeerplaatsje hebben gevonden gaan we ons een plekje zoeken waar we lekker kunnen gaan liggen. Dit hebben we snel gevonden. Deken, kussen en spullen om te eten en te drinken uit de auto en liggen. Het is heerlijk. Je komt hier echt tot rust ondanks de bedrijvigheid om je heen. We blijven hier lekker liggen tot 12.15 uur en besluiten dan om nog ergens naar toe te gaan vandaag.

We besluiten om naar de Swarovski Kristallwelten te gaan. De Swarovski Kristallwelten ligt in het plaatsje Wattens. Tom Tom roept pas heel laat dat we af moeten slaan en daardoor moeten we ons af en toe omdraaien of omrijden. Maar we komen toch aan bij de Swarovski Kristallwelten. Het is hier heel druk. We lopen naar de ingang en we betalen het entreegeld € 9,50. We zijn benieuwd wat we te zien krijgen. Het eerste wat we te zien krijgen is een tentoonstelling waar op een moderne manier door kunstenaars met kristallen is gewerkt. Het motto luidt hier: zien, horen, voelen en genieten. Sommige kunstwerken zijn mooi om te zien maar er zijn er ook waar we denken: wat moeten we hier mee. Als men dit heeft gezien loopt men door de geschiedenis van het familiebedrijf waar de oprichter Daniel Swarovski begon. In het laatste gedeelte komen we in de winkel terecht. Hier staan en liggen mooie sieraden en beeldjes. Er staat zoveel dat je het niet kan overzien. Nog even naar het toilet en dan maar terug naar de auto. Het is geen tentoonstelling om te zeggen je hebt iets gemist als je er niet bent geweest.

We besluiten om terug naar de auto te lopen en dan nog Schloss Tratzberg te gaan bekijken. Tom Tom brengt ons overal heen maar niet naar het Schloss Tratzberg. We besluiten om niet langer te zoek en terug naar het hotel te gaan. We zijn om 15:15 uur weer terug in onze kamer en eten en drinken nog iets. We besluiten om 16.45 uur naar de sauna te gaan in het hotel. Deze is open van 16:00 uur tot 19:00 uur. We krijgen in bij de receptie 2 badmantels gratis mee voor de komende dagen. Normaal moet je hiervoor betalen maar ze komen ons hier in tegemoet daar we iedere keer naar het gastenhuis moeten om te slapen. Het is heerlijk ontspannen in de sauna. Dit doet je goed.


Een panorama foto:

We blijven tot 18:00 uur. We hebben vanavond met het avondeten Italiaans buffet. We worden tussen 18:00 uur en 18:30 aan tafel verwacht. Het buffet is goed maar men eet veel te veel. Nog lekker natafelen met Raymond en Claudia en om 23.00 uur besluiten we om naar de kamer te gaan.