Vakantie 2011 Zell am Ziller (Hainzenberg) (Oostenrijk) 7 Juli

Om 8:00 uur loopt de wekker af. We hebben allebei slecht geslapen het was een warme nacht. Wat we vandaag gaan doen???? We wensen elkaar proficiat: 28 jaar getrouwd. Eerst maar eens lekker wakker worden “tutten”. Dan gaan we ons toch maar wassen en aankleden. En om 9:15 uur gaan we ontbijten. Als we bij het hotel aankomen zijn Raymond en Claudia klaar om met de motor op pad te gaan. Ze wensen ons proficiat met ons 28 jaar huwelijk. Net als gisteren is het nu ook heel rustig aan het ontbijt. De meeste gasten zijn al klaar. Na het ontbijt maken we nog het lunchpakket voor vandaag klaar. We lopen terug naar onze kamer. Nog een sanitaire stop en we ploffen neer op het balkon. Toos gaat het dagboek up to date maken. Mels is bezig met de Tom Tom.

Om +/- 14:00 uur begint het toch te jeuken en we besluiten om iets te gaan doen. We besluiten om de motor te pakken en de Zillertaler Höhenstraße te gaan rijden. Het is een van de mooiste Alpenwegen van Ostenrijk. Hij biedt iedere bezoeker een prachtige rit tot op een hoogte van 2020 m. Je kunt op 4 punten omhoog te rijden en Mels zet een route uit zodat we over al deze punten komen. We besluiten bij Hippach te beginnen. Het is een slecht wegdek. Smalle weg. Onderweg zie je een huisje staan waar Mautstelle op staat. Dit is in Schwendberg. We stoppen en we moeten € 4,00 betalen. Hier kunnen we alles mee rijden verzekerd de dame ons. Het uitzicht is adembenemend. We zien in de verte het dal liggen. Zelfs de weg naar ons hotel. Bij Hochalm zien we weer een huisje staan met Mautstelle erop. Hier zitten twee oude mannetjes en zwaaien naar ons. We kunnen zo door rijden. Bij Ried komen we de Zillertaler Höhenstraße weer af. Tom Tom geeft aan om bij Aschau weer de Zillertaler Höhenstraße weer op te rijden. We komen dan weer een huisje tegen met Mautstelle. De dame die daar staat geven het briefje wat we bij de eerst Mautstelle hebben gekregen. Dit accepteert ze niet. We moeten weer € 4,00 betalen. We vertellen haar dat we bij Schwendberg ons verteld werd dat we alles konden rijden en maar eenmalig € 4,00 hoefden te betalen. De dame verteld ons dat het niet klopt maar we mogen toch doorrijden. Wel verteld ze dat we niet omlaag kunnen bij Zell omdat ze daar aan de weg aan het werken zijn. Als we bij de afslag Zell komen besluiten we het om het erop te wagen. We rijden langzaam naar beneden. We komen op het punt waar ze aan de weg aan het werken zijn. Mels vraagt of we erlangs mogen en dan door naar beneden.

Als we terug bij het hotel zijn gaan we eerst lekker naar de sauna. Hier ontspannen we ons lekker. We gaan nog even terug naar onze kamer om ons om te kleden.
Terug naar het hotel om te eten: Tomaten crème soep, Mels zigeunerschnitzel en Toos vis met rijst. Als dessert vandaag Aardbeienmousse.
Als we nog even natafelen loopt Raymond even weg en komt dan terug met een fles champagne. Dit is een cadeau van hun voor ons 28 jarig huwelijk.We gaan na het eten bij de bar zitten. Hier wordt nog het nodige gedronken en gekletst. Buiten horen we het onweer en het regent hard. Als we terug lopen naar onze kamer om +/- 23:00 uur is het gelukkig droog. Morgen is het de laatste dag dat we hier zijn. Wat we dan gaan doen weten we nog niet.