Verslag van uitstapje naar Hinterlux en Kerzenwelt.

We worden al wakker voordat de wekker afloopt. Het is dan 7:45 uur. Buiten is het droog maar wel bewolkt. De wolken hangen laag en we vertrouwen het niet om met de motor er vandaag op uit te gaan. We gaan om 8:45 uur ontbijten. Het is vanmorgen nog erg druk in het restaurant. Het is aan iedereen te merken dat het de laatste dag is. We eten rustig en nemen de tijd voor het ontbijt. Na het ontbijt gaan we terug naar het huis. We pakken al spullen in die we niet meer nodig hebben.

Omdat het er buiten erg bewolkt uit ziet besluiten we om er met auto uit te gaan. We hebben enkel folders gevonden en besluiten naar verschillende bezienswaardigheden te gaan kijken. We willen een kerkje in de buurt gaan bekijken. Dit hebben we wel gevonden maar konden de auto niet kwijt. Bij een kaasmakerij hebben we even gekeken maar er was niet veel te zien.

We besluiten om naar Hintertux te rijden. Als we daar aankomen lopen we eerst naar de waterval. Onderweg maakt Mels foto’s van Toos met een koe. Het is geen grote waterval maar het is wel klimmen als we naar boven willen. Weer via dezelfde weg terug. We gaan kijken of we de Hintertux gletsjer op kunnen gaan. Het kan maar alles zit in de nevel zien we op de monitors. Het is zonde van het geld als men boven komt en men ziet nog niet. Dan gaan we maar iets anders doen.

We rijden dan maar naar de Kerzenwelt in Brixlegg. Onderweg zien we een winkel waar op staat outlet trachtenkleider. We besluiten om te gaan kijken. We hebeben een leuke jurk voor Toos uitgezocht. Pashokje in en aandoen. Mels heeft nog een wit bloesje gezocht voor eronder. Maar de maat is niet goed. Te klein, dan maar een maat groter. Dit vind Mels niet direct en neemt 2 maten groter. De jurk kan aan al zit hij iets te ruim. Als Toos uit het hokje komt loopt er net een verkoopster langs met klanten. Ja zegt ze de kleur staat goed maar is een maat te groot. Mels maakt snel een foto als ze weg is. Kleren uit en terug hangen en de winkel uit. Mooi aandenken.

Dan rijden we door naar de Kerzenwelt. (www.kerzenwelt.at) Het is even zoeken maar dan hebben we het gevonden. Eerst even iets eten en een sanitaire stop. Je kunt er zo binnen lopen. Geen entree. Ongelooflijk veel kaarsen. Heel veel kleuren en thema’s. In de werkplaats is een dame een kaars aan het klaar maken. We kunnen het niet laten en nemen een mandje om toch enkele kaarsen mee te nemen. Mels maakt nog enkele foto’s en langzaam lopen we naar de uitgang. Onderweg zien we nog het wassen beeldenmuseum Hier worden handgemaakte en waardevolle wasfiguren in originele grote tentoongesteld. Je ziet de kruisiging van Jesus, Maria Theresia van Oostenrijk, Keizer Franz Josef, Wolfgang Amadeus Mozart en andere bekende personen uit de (Oostenrijkse) geschiedenis. We betalen aan de kassa en gaan terug naar de auto.

We gaan op zoek naar de laatste bezienswaardigheid wat we vandaag willen zien. We willen naar de Zillertaler Speckstube. (www. Zillertaler-Speckstube.com). Hier kan men gratis bezoeken en men er ook proeven. Na enig zoeken hebben we het gevonden maar er is nergens een parkeerplaats. We besluiten niet lang te zoek en gaan terug naar het hotel.

Als we terug komen bij het hotel besluiten we om eert even te kijken of we de kar op een plek kunnen zetten dat we de motor er alvast op kunnen zetten. We vinden een goed plekje en pakken alle spullen voor de motor en zetten de motor op de kar. Auto erbij dit is al klaar voor morgen als we naar huis gaan. We zijn net op tijd klaar want het begint te regenen als we naar onze kamer lopen. We pakken de spullen voor de sauna en gaan nog lekker ontspannen tot +/- 18:30 uur. Nog even terug naar de kamer en dan naar onze Grill avond. Het smaakt goed. Raymond en Claudia komen niet ze hebben vandaag uit gegeten.

Als we klaar zijn gaan we nog naar de kamer om de ipad te halen. Mels maakt buiten nog enkele foto’s en dan horen we mensen op de ramen kloppen bij het hotel. Het zijn Raymond en Claudia die in de bar zijn en zwaaien dat we moeten komen. We gebaren dat we nog even naar onze kamer gaan en dan terug komen naar de bar. Mels besluit om bier te drinken en bestelt een half om. Het flesje donker bier zit niet bij de prijs inbegrepen en Mels betaald er € 2,50 voor. We blijven in de bar hangen tot 22:45 uur en nemen dan afscheid van elkaar.
Als we terug op de kamer zijn doen we nog de laatste spullen inpakken. Omdat we iedere keer als we naar de auto gingen iets meenamen (wat we niet meer deden gebruiken) is er niet veel meer voor morgen. We doen nog tv kijken en het dagboek even bijwerken en dan de laatste nacht.