Verslag van Heel – Rötenbach (558 Km)

Gisterenavond hebben we nog film en muziek gekeken tot +/- twaalf uur. Mels had een borreltje op en viel snel in slaap. Om 6:00 uur liep de wekker af. Opstaan en eten. Wassen en aankleden en naar buiten. De auto uit de garage halen. Deze stond in de garage omdat er voor gisteren avond / nacht slecht weer was voorspeld. Regen, hagel, onweer, harde windstoten, maar er is niet veel geweest. De motortrailer achter de auto en de motor erop. Mels zet de motor vast en Toos pakt ondertussen de kratten en tassen en brengt ze naar de auto. Het verloopt voorspoedig en na nog alles gecontroleerd te hebben, of we alles mee hebben genomen, vertrekken we om 7:45 uur richting Schwarzwald. We hebben een hotel in Friedenweiler: Strasser’s Landgasthaus Rössle. We verblijven hier 3 nachten tot 2 juli.

Als we weg rijden heeft Mels de usb stick ingestoken en we horen de eerste uren alleen maar Nederlandse smartlappen. De reis verloopt goed, af en toe een beetje regen, totdat we bij Stromberg in de file komen we in de file te staan. We mogen niet inhalen omdat we een aanhanger hebben. We staan tussen de vrachtwagens. Het verkeer in de rechterrijbaan staat helemaal stil, maar aan de linkerkant rijdt het nog. Dan horen we de verkeersinformatie en het blijkt dat er bergings werkzaamheden zijn en dat er maar een rijbaan beschikbaar is. Mels besluit om de linkerbaan toch te nemen en de vrachtwagens voorbij te gaan. Als we bij een afslag komen en zien zover als we kijken kunnen nog file staat besluiten we om de afslag te nemen. Dit is bij Reinböllen. We geven Tom Tom de opdracht om een omleiding te rijden. Als we weer de autosnelweg A61 willen we oprijden staan we stil op een binnendoor weg. Hier schiet het ook niet op en Mels besluit van onze auto een terreinwagen te maken. Hij gaat even naar de auto achter ons om even door te geven dat we ons gaan draaien in het gras. Rondje door het gras, terug op de weg en terug naar de splitsing om ergens anders de A61 op te gaan. Overal is het druk want iedereen is een alternatieve route aan het rijden. Als we stil staan in een dorpje stapt Mels even uit. Het verkeer staat weer helemaal stil. Even benen strekken voordat we weer verder kunnen. Dan gaat het weer langzaam verder. We horen dat de A61 in beide richtingen vastzit.

Tom Tom helpt ons zo goed mogelijk. Maar we nemen toch maar de kaart erbij want ons richting gevoel is helemaal weg. We stoppen op een splitsing om even te kijken waar we precies zijn. Er stopt een auto met aanhanger naast ons en de bestuurder vraagt ons of hij ons kan helpen. Een hulpvaardige Pruus: Reifen Ritter helpt ons en wijst ons hoe we het beste kunnen rijden. Hij rijdt zelfs nog een stuk voor ons en zo komen we bij Bad Kreuznach toch weer op de A61 waar geen file meer is. Verder richting hotel. Het is op stukken heel druk en veel weg werkzaamheden. We stoppen nog even om naar het toilet te gaan. Met het bonnetje van het toilet krijgen we € 0.50 korting als we koffie nemen. Terug naar de auto en ven iets eten. We rijden rustig verder.

Dan geeft Mels aan dat we moeten gaan tanken. De boordcomputer geeft aan dat we nog 52 km kunnen rijden. Even met Tom Tom een tankstation zoeken. Dan geeft de boordcomputer in een keer aan dat we niets meer kunnen rijden. Tank helemaal leeg. Rustig aan met het zweet in de handen en op de rug komen we toch bij een tankstation aan. Er gaat 52 liter in de tank (max. kan er maar 50 liter in volgens het boekje). We hebben getankt toen de kilometer stand op 643 kilometer stond. We stellen Tom Tom weer in en komen om 16.30 uur aan bij het hotel.

In het hotel worden we hartelijk ontvangen door de chef (warm broodje). Eerst gaan we de kamer bekijken. Dan mogen we eerst de spullen naar de kamer brengen en krijgen dan bij een welkomstdrankje tekst en uitleg voor de komende 3 dagen. We gaan, als we de auto geparkeerd hebben en de spullen uitgeladen te hebben, naar de bar. We krijgen tekst en uitleg over hoe laat het ontbijt is en het avondeten. Mels krijgt nog de codes voor te internetten. Even een berichtje naar Marij en Angelique. Nog even naar de kamer om dingen op te ruimen en dan naar het restaurant om te eten. Het eten staat klaar in buffetvorm. Men kan zoveel eten als men wil. Bouillon met knapperbolletjes, 2 soorten vlees (kip en ?), mixgroenten en spaghetti met champignonsaus, aardappelbolletjes en aardappelsnippers, salade. Als dessert hebben we de keuze uit koffie, likeurtje of ijs. We nemen ijs als toetje. Het eten smaakt goed maar is snel koud.

Mels drinkt er een pils bij en Toos een mineraalwater. We willen nog even een rondje lopen maar het regent. Dan maar terug naar de kamer. Hier probeert Mels nog te internetten wat niet lukt. Dan maar tv kijken en Toos gaat aan het dagboek werken. Nog even lezen maar we zijn toch moe. Het was een lange dag en om 22.00 uur besluiten we om te gaan slapen. We kregen te horen dat de kerktoeren om 22.00 uur voor de laatste keer slaat en dat hij pas om 7.00 uur de volgende morgen weer slaat. De trein gaat niet meer na 22.00 uur en pas weer om 8.00 uur de volgende dag. Hopelijk een rustige nacht.