Verslag van Rondje Titisee-Neustadt – Hölzlebruck – Schweizerhof – Neueck – Triberg Im Schwarzwald – Rohrhardsberg – Vor dem Wittenbach – Homberg – Schramberg – Mosenmättle – Wolfach – Schapbach – Bad Peterstal – Oppenau – Allerheiligen – Schäffkopf – Kniebis – Freudenstadt – Lossburg – Alpirsbach – Schiltach – Schramberg – Hardt – Villingen – Vöhrenbach – Eisenbach – Rötenbach (283 Km)

Een goede nachtrust gehad. Mels werd om 6:00 uur wakker maar heeft daarna met tussen pozen toch nog geslapen. Toos werd wakker maar wist niet hoe laat het was maar hoorde het even later 7:00 uur slaan. Daarna nog lekker samen tot 8:00 uur in bed gelegen :-). Toen liep de wekker af. Lekker douchen en aankleden. Op naar het ontbijt. Hier staat weer alles in buffetvorm kaar. Kun je kiezen wat je wil eten. Nou uitgebreid: broodjes, muesli, roerei, gekookte eieren, tomaten, kaas, jam, nutella en van alles te drinken. Ze komen vragen of je koffie of thee wil en brengen dan een grote kan koffie. Tussendoor komen ze nog vragen of er genoeg is. Lekker ontbijt. Na het ontbijt gaan we naar de auto om de motor van de aanhanger te halen. Toos pakt de motorspullen uit de auto en brengt ze al vast naar de kamer. Als de motor van de trailer is, snel naar de kamer en omkleden.

Om 10:00 uur vertrekken we voor de eerste tocht door het Schwarzland. Tom Tom laat ons in het begin af en toe in de steek. Maar nadat Mels eens goed heeft gefoeterd doet de Tom Tom wat hij moet doen. Het is een mooie route wat Mels heeft uitgezet. Alleen op sommige stukken is de weg erg slecht. We besluiten om ook maar weer wat cultuur te snuiven. Dan zien we een bordje van koekoeksklokken staan. We staan dan voor een winkel. Toos verteld dat ze heeft gelezen dat in Schonach een huis moet staan zo groot als een huis. Dan zien ze een bordje hoe ze er kunnen komen. De eigenaar heeft er twee jaar over gedaan om deze grote klok te kunnen bouwen. We maken enkele foto’s en besluiten om verder te rijden. We willen kijken of we bij de Triberger watervallen kunnen komen. Dit is de hoogste waterval van Duitsland. Het water stort er zich 160 meter naar beneden. We zien de bordjes waar het pas is om omhoog te lopen. Maar omdat we de motorkleding aanhebben en deze ongemakkelijk is met lopen besluiten we toch maar om door te rijden.

Onder het rijden worden er foto’s gemaakt. We rijden over de Schwartzwalderhochstrasse. Deze 65 kilometer lange panoramische weg loopt van Baden-Baden door het noordelijke Zwarte Woud naar Freudenstadt en is een must voor elke bezoeker in het Zwarte Woud. De Schwarzwaldhochstrasse, ook bekend als B500, is de oudste en misschien wel de mooiste route door het Zwarte Woud. Hij slingert omhoog naar de top van de Bühlerhöhe. De weg loopt verder langs de bergen, met mooi uitzicht naar Freudenstadt aan de oostkant van het bos, en dat alles op hoogte tussen 800 en 1000 meter. Op tijd stoppen we voor eten en drinken. Mels gaat tussen door een sanitaire stop maken en als Toos ook moet stopt Mels bij een bosje. Toos blij, even de bos in en even later weer de motor op. Maar nog geen 50 meter verder ruikt het of er mest is gestrooid. Ja zegt Mels: Toos kon je je niet inhouden.
We rijden verder. En stoppen onderweg nog even om iets te eten en te drinken. We hebben een mooie route vandaag gereden. Ergens hebben we vandaag een helling van 18 % gehad. Maar waar dat precies was weten we niet meer

Zo komen we om 16:45 uur aan bij het hotel. Even de kettingspray pakken en de ketting smeren. We kleden ons om en gaan nog even naar de kleine supermarkt om de hoek om iets te drinken te kopen. Omdat we nog tijd genoeg hebben voor het avondeten besluiten we ons even te douchen. Ondertussen is het 17:45 uur en we lopen naar het restaurant. Benieuwd wat we vandaag krijgen. Op het menu van vandaag staat: zalm of varkensfile, tomaten of rode kool, rijst of pasta, salade, en warme vanille pudding als toetje. Het heeft lekker gesmaakt maar snel door eten anders is het eten koud. We gaan na het eten terug naar de kamer en Toos gaat nog wat lezen en schrijft in haar dagboek. Mels lost nog enkele sodoku’s op zijn I-pad 2. Om 23:00 uur zijn we zo moe dat we gaan slapen.