Verslag van rondje Dervio 3 Meren (340 Km)

De wekker zal om 7:00 uur aflopen. Maar we zijn al om 6:20 uur wakker en staan op. Even een snel ontbijt. Gisteren avond is alles klaar gelegd voor vandaag. We doen onze motorkleding aan en gaan richting motor. Om 7:10 uur starten we de motor en rijden de poort uit. We hebben zondag voordat we gingen rijden de wintervacht uit de motorpakken gedaan. Nu hebben we alleen de dunne motorpakken aan een T-shirt met lange mouwen en de thermo onderbroek zodat het motorpak niet gaat plakken als we zweten.

We willen vandaag de 3 meren route rijden. We rijden eerst langs het Como meer dan het meer van Lugano en tot slot het Lago Maggiore. Vanaf dat we wegrijden heeft Mels het gevoel dat er iets niet klopt met de motor. Hij kijkt onder het rijden of de kabels van de filmcamera en van de Tomtom goed zitten. Dit is allemaal goed. Na ongeveer 60 kilometer stopt Mels en we gaan de motor nakijken. Eerst maar de achterband controleren Mmm geen druk zal de manometer kapot zijn.. dus ook maar de voorband controleren. Deze is wel goed bijna 3 bar. Aan de voorband is niets aan te zien maar de achterband is heel heet. Als we de achterband nogmaals nakijken komen we bij het gaatje uit dat we in Frankrijk hebben geplakt. We proberen de achterband op te pompen dan blijkt dat de band langzaam lekt. Hierdoor was er al lucht uit de band en stond er niet genoeg spanning op. Hierdoor reed de motor dus niet lekker. Geen probleem. We weten hoe het plakken moet en klaar is kees. Even snel laten indrogen en band oppompen, dir keer niet 30 min. pompen maar een CO2 patroon proberen. Na 1 CO2 patroon is de band redelijk op spanning en rijden zou kunnen. Maar voor de zekerheid met de voetpomp oppompen tot zo’n 2,5 a 3 bar. Als we klaar zijn en alles opgeruimd besluiten we om verder te rijden.

Even rustig aan rijden, weer vertrouwen krijgen en rijden maar. Zo rijden we het Comomeer rond.

Het Comomeer (Italiaans: Lago di Como of Lario) is een meer in Lombardije (Noord-Italië). Het is met een oppervlakte van 146 km² het op twee na grootste van de Italiaanse Alpenmeren en is van glaciale oorsprong. Het meer ligt op 198 meter hoogte en heeft een maximale diepte van 410 meter. Daarmee is het Comomeer het diepste meer van Italië. In het meer ligt een klein eilandje, het Isola Comacina. De hoogste berg aan het meer is de Monte Legnone (2609 m) die zich ten oosten van Colico verheft.

Het is een mooie route rondom het Comomeer. We genieten van de mooie uitzichten.

Als we het Comomeer gehad hebben rijden we richting het meer van Lugano Het Meer van Lugano (Italiaans: Lago di Lugano en Ceresio) is een meer in het zuidoosten van Zwitserland, aan de grens tussen Zwitserland en Italië. Het meer ligt tussen het Lago Maggiore en het Comomeer in. Het meer watert via de Tresa af op het Lago Maggiore. Het diepste punt, 288 meter, ligt iets voorbij Gandria in het Italiaanse deel van het meer.

Het gaat goed tot het plaatsje Lavena. Mels voelt en ja hoor: de band is weer kapot. Stoppen. Hij loopt hard leeg. Je hoort hem sissen. Als we stoppen en het lek zoeken is het weer op dezelfde plek. We besluiten om de band te plakken en terug naar het appartement te rijden. Het is goed geweest en we willen nu niets meer riskeren. Wat we gemaakt hebben laten we langer drogen. Nemen de tijd. Even drinken en rusten. Mels programmeert de Tomtom in en het blijkt dat we nog 60 kilometer moeten. Maar het duurt nog ongeveer 2,5 uurtjes eer dat we terug bij het appartement zijn. Het klinkt gek maar we nemen onderweg het veer. Anders moeten we een heel stuk om het Comomeer rijden. We rijden rustig aangezien we de band niet helemaal vertrouwen.

Het is dan 13:20 uur. We zijn allebeide heel blij dat we terug zijn bij het appartement. Als Mels de band nog even bekijkt zegt hij: ” hier hoeft ik niet meer mee te rijden hij is kaal”. We zijn blij dat we toch nog twee routes in Italië hebben gereden. Ook al is de tweede route niet helemaal gereden. Maar we hebben ondanks alles toch genoten van de ritten. We zijn blij dat we weer heelhuids thuis zijn. We gaan eerst even rusten en daarna nog lekker in het zwembad afkoelen. Eten en lekker luieren voor de avond.


Een panorama foto