Rustdag

Vandaag zijn we ook weer vroeg wakker. Wekker zetten hoeft niet. En als we de ogen openslaan kunnen we weer direct genieten van het mooie uitzicht. Vandaag wordt het een rustdag. We ruimen even op. De motorpakken kunnen we al inpakken want we rijden niet meer. De achterband van de motor is kaal. En voor een nieuwe band hier in Italië, nee dan maar in Nederland kijken.

We luieren, spelen spelletjes op de I-pad en lezen. We eten en snoepen op tijd iets. We genieten zo nog van onze laatste dagen hier in Italië. Mels zoekt even op de navigatie systemen waar we nog kunnen winkelen en hij vind een warenhuis ongeveer 11 km vanaf ons appartement. We besluiten om eerst nog te gaan zwemmen. Lekker enkele uurtjes aan het water liggen. Even zwemmen en zonnen. Als we het er moe zijn besluiten we om dan boodschappen te gaan doen. Het is iets bewolkt geworden. We rijden rustig naar het warenhuis en Toos ziet onderweg enkele mensen ijs eten. Misschien iets voor op de terug weg.

Dan komen we aan bij het Warenhuis. We kunnen in een parkeergarage onze auto kwijt. Het warenhuis is ontzettend groot. We lopen er even rond en zien dan de supermarkt. Nog nooit hebben we een zo’n grote winkel gezien. Je kunt er van alles kopen. Noem maar op. Het is nog groter dan de Makro in Nuth. Als we uiteindelijk bij de etenswaren komen is het uitzoeken. Bij de groenten en de fruit afdeling moet men een plastic handschoen aandoen om de groenten of de fruit te pakken. Hygiëne. Wel goed zo. We kopen er meloen en nectarines. Mels ziet in een oogwenk een spuitbus slagroom en zet die ook in de kar. Dan komen we bij het brood en gebak afdeling. Hier besluiten we een pizza te pakken en er s’avonds een Italiaanse avond ervan te maken in het appartement. Nog even een fles wijn: 1,5 liter. En nog de nodige frisdrank gaan we richting kassa. Hier kun je zelf afrekenen door alles langs een scanner te halen en te pinnen en klaar zijn we met het boodschappen doen. Dan rijden we terug naar het appartement.

Als we wegrijden bij het warenhuis zien we dat het heeft geregend. Als we door het plaatsje rijden waar Toos enkele mensen ijs zag eten besluiten we te stoppen we en gaan op zoek naar de ijssalon. Die hebben we snel gevonden en we bestellen allebeide een hoorntje met 3 bolletjes. Toos: stracciatella, yoghurt en citroenijs en Mels: stracciatella, citroen en moccaijs. Ieder ijsje kost € 2,50. Het zijn geen kleine bolletjes maar er iedere keer royaal geschept. Het smaakt heerlijk. Als we buiten zitten onder een klein afdakje begint het te regenen. Een flinke bui. Als we het ijs ophebben lopen we terug naar de auto en rijden dan terug naar het appartement. Onderweg is het nog op plaatsen droog maar de regen begint ons in te halen.

Als we terug zijn in het appartement zijn we net op tijd terug. Het valt met bakken uit de lucht. Het onweert en bliksemt. De bliksem slaat vlak bij ons in en de stroom valt even uit. Kennelijk is er een of ander zekering systeem want we horen iets klikken en we hebben weer stroom. Later maken we ons eten kaar voor de Italiaanse avond. Pizza met wijn en meloen met slagroom als toetje. Als we de wijn fles openmaken en inschenken horen en zien we de bubbels. Mels drinkt ervan en zegt dat is druivensap. Toos neemt een flinke slok en merkt dat er alcohol opzit 10 %. Na een glas voelen we hem allebeide zitten. Maar wat wil je: moe, warm weer en niet veel in de maag. Dan valt die wijn wel. Als we klaar zijn met eten ruimen we op en luieren nog lekker die avond. We besluiten om de volgende dag alles in te pakken en de motor op de motorkar te zetten. We willen dan vrijdagmorgen vertrekken. Dan heeft Mels nog iets aan het weekend en is uitgerust als hij maandag begint met werken.