Verslag nachtrit Dervio – Heel (906 Km)

We zijn op tijd op en bakken onze broodjes voor het ontbijt. Na het ontbijt wordt er opgeruimd en al de eerste dingen ingepakt. We hebben het erover wanneer we zullen vertrekken. Als we vrijdagmorgen vertrekken dan hebben we nog de zaterdag en zondag om samen thuis te zijn. Daar Mels maandag moet beginnen met werken. Maar als we er zo over denken: Als we vrijdag morgen vertrekken is het in ook al warm. Waarom niet vanavond om 22:00 uur of 23:00 uur. Dan is het niet meer zo warm en ontwijken we alle files en opstoppingen.

We rusten, lezen, doen spelletjes en ruimen tussendoor op. We lopen even naar de receptie om te vragen of er nog dingen zijn die betaald moeten worden zoals de toeristenbelasting. De twee meiden aan de receptie kijken ons aan of ze het in Keulen horen donderen en nadat ze op de computer hebben gekeken, krijgen we te horen dat we niets meer hoeven te betalen. Als we willen vertrekken en de receptie is gesloten kunnen we de sleutels in de brievenbus bij de poort deponeren. Middags gaan we nog naar het zwembad om lekker te zonnen en te zwemmen. En dan gaan we alles in de auto laden. Motor op de motorkar vast sjorren. Alles controleren. Nog iets eten en we gaan dan nog enkele uurtjes rusten.

Ja had je gedacht. We kunnen de rust niet vinden en wat gebeurt er? Om 20:00 uur rijden we poort uit. Alles is opgeruimd. Appartement gesloten en sleutels in de brievenbus. Op naar Nederland. Thuis. De Garmin geeft aan dat rond 7:00 uur thuis zijn als we doorrijden en niet rusten. Het vlot goed. We weten hoe we willen rijden maar de navigatie wil ons toch een beetje anders laten rijden rond het Comomeer. Maar na, goed opletten en omrijden zitten we dan op de weg richting de St. Gotthardtunnel. Hier staan geen files en we kunnen zo doorrijden. Het vlot dan weer goed. Even een berichtje naar Marij en Marjo dat we op weg naar huis zijn. Met enkele stops denken we om ongeveer 10:00 uur thuis te zijn. We krijgen een flinke onweersbui over ons heen. Het valt met bakken uit de hemel. Dan slaat de bliksem vlak voor ons ergens in en we voelen het trillen in de auto. Toos houdt de weg bij op de kaart en Mels via het navigatie systeem. Toos Heeft de Tomtom de er ook bij gepakt. Ergens is iets fout gegaan want de Garmin wil ons ergens anders naar toe sturen dan onze planning was. We zien dan het bordje Mullhouse staan. Nou dan maar de weg terug die we ook zijn gereden naar Frankrijk toe. Maar hadden we gedacht. De Garmin wil ons de tolweg opsturen en na lang rondzwerven en binnendoor wegen te hebben gereden zijn we in Duitsland zonder tolwegen. Het blijkt dat de Garmin de kortste weg wilde rijden en dit was de tolweg oprijden.

Wonderbaarlijk zijn we allebeide zeer goed wakker. Kennelijk door het intensief rijden tijdens de langdurige regen, want hier kwam geen einde aan. Het leek, of we de regen meenamen. We rijden dan toch via België naar huis. Na nog even getankt te hebben in Beegden zijn we om 7:10 uur thuis. We hebben enkele stops gemaakt om te tanken en te eten en drinken. We ruimen nog snel alles uit de auto. Motor van de motorkar. De achterband is weer langzaam aan het leeglopen. Het heeft zover goed gegaan. Als alles naar binnen en in de garage is dan is Mels in een keer kapot moe. Hij gaat op bed liggen. Toos ruimt alles op en om 10:00 uur als Mels opstaat, is het al bijna niet meer te zien dat we 2 weken zijn weggeweest.