Verslag van rondje Schwarzwald (D) (400 Km)

Om 7:00 uur loopt de wekker af maar dan zijn we al wakker. Toos gaat de croissant afbakken want de bakker komt pas om 8:00 uur en dat vinden we voor vandaag te laat. We eten buiten op het balkon en gaan ons daarna wassen aankleden en alles bij elkaar pakken. We hebben vandaag een lange motorrit voor de boeg. Het word een zware dag. Iets meer als 400 kilometer. We zien het wel, tijd genoeg.

De Tomtom laat ons al snel in de steek. We stoppen even en Mels maakt het weer in orde. Als we weer op de motor willen stappen stopt er een Fransman met de motor en vraagt of we hulp nodig hebben. We maken duidelijk dat alles oké is en we stappen op de motor. We rijden verder. Vandaag gaat de route naar Duitsland. Jawel, naar het Schwarzwald. We zijn vorig jaar in Schwarzwald geweest. Maar omdat we dit jaar dicht bij de Schwarzwald verblijven wilden we toch nog een rit in Duitsland maken.

Het is vandaag fijn om te rijden. Niet te warm of te koud, 23 graden. We hebben drinken en eten bij als we iets willen hebben. We hebben vorig jaar 2 toertochten in het Schwarzwald gemaakt. Dit jaar wordt het een lange route. We stoppen na anderhalf uur voor de eerste pauze. De tweede pauze is langer daar we moe zijn. We nemen de tijd om bij te komen. Even rustig liggen en iets eten en drinken. Er spreken ons enkel Duitsers aan. En na even met hun gebuurt te hebben gaan we weer op weg. Later nemen we nog een kleine pauze, weer even iets drinken. En dan op voor het laatste stuk. Nog even tanken en dan op naar huis.


Om 16:30 uur komen we weer bij het appartement aan. We hebben vandaag een mooie route gereden. Wijngaarden gezien, oude huisjes en mooie huisjes en veel vers gemaaid gras geroken. Als we terug zijn in het appartement doen we eerst wat eten en drinken. Dan lekker even in het zwembad en bijkomen. Terug in het appartement lekker douchen. Toos maakt snel iets te eten klaar en dan lekker luieren. We snoepen nog van alles en maken nog een mix drank voor Mels klaar. We hebben vanavond voetbal gekeken. De Italianen winnen van de Engelse.