Verslag van rondje Zuid-Vogezen (FR) (315 Km)

Vandaag slapen we tot 7:45 uur. Dan staan we op, dekken tafel en gaan een brood halen. Lekker ontbijtje op het balkon. Dan alles pakken om motor te rijden. Om 9:15 uur zitten we op de motor om een route door het zuiden van de Vogezen te rijden. We zien weer veel ooievaars. In deze streek zien we op vele kerktorens en huizen ooievaars nesten.

Het is een hele mooie route wat Mels heeft uitgezocht. Veel plaatsjes om te stoppen en om iets te eten en te drinken. We genieten van de vele bochten en wat kun je ver kijken op plaatsen. Het word een mooie dag en het word zo te zien warm. We hebben vanmorgen Frans brood gesmeerd en dat word onderweg opgegeten. Op tijd rusten en rijden en zeker genieten.

We stoppen onderweg ook nog om te kijken wat het kost om naar het automuseum te gaan kijken. Als we daar komen kunnen we nergens binnen, niets open. We besluiten om dan maar naar het trein museum te gaan en daar te kijken wat het kost. Het ziet er veel belovend uit als we er zijn en als Toos binnen heeft nagevraagd wat het kost (€ 10,50 per persoon) rijden we de route verder die er voor vandaag gepland staat.

We hebben plannen om morgen eventueel naar het museum te gaan. Het is rustig op de weg, fijn om dan deze route rijden. Mels filmt onder het rijden zodat hij later ook nog kan terug kijken hoe en waar hij heeft gereden. We zien een ree de weg oversteken twee keer. Mels is net op dat moment aan het filmen. Ook zien we een roofvogel net voor Mels doorduiken naar het gras en even later komt er een laag overvliegen. Het rijden gaat vandaag goed met de Tomtom. Onderweg zagen we in een plaatsje dat het 31 graden Celcius was. Dit was om ongeveer 15:30 uur.

Dan heeft Mels het gevoel dat er iets mis is met de motor. Een platte band. Een lek, gat. Stoppen dus. Snel genoeg vinden we het lek. Mels had het voor de vakantie erover om een reparatiesetje voor banden te kopen. Dit hebben we de laatste dagen voor we weggingen nog gekocht bij Vos en later bij Heuts hebben ook nog spullen gekocht. We hebben dus een reparatiesetje en een voetpompje bij ons. Mels heeft nog op internet gekeken hoe het moest en kan dit nu dus toepassen. Na alles te hebben uitgepakt en de band te hebben geplakt is het even wachten totdat de cement heeft gedroogd. Hoe kan het zegt Mels dat ik dit setje mee wilde nemen? Toeval?

Dan de band oppompen en rustig naar het appartement rijden. Om 16:45 uur zijn we thuis. We zijn allebei moe maar Mels staat te trillen op zijn benen. De spanning van de kapotte band en het maken gaan nu zijn tol eisen. Naar het appartement even douchen en Mels gaat liggen om bij te komen. Toos doet nog even een wasje en gaat ook liggen om bij te komen. Nadat we zijn uitgerust eten en lekker luieren de avond.