Verslag van wandeling naar de oude dorpskern van Eguisheim

Vandaag zijn we blijven liggen tot 7:40 uur. We hebben slecht geslapen, was warm vannacht. Tegen de morgen heeft het geonweerd en geregend. Toch begint de zon te schijnen als we op zijn. Brood halen en weer een lekker ontbijt met Frans brood op het balkon. Vandaag gaan we inpakken want morgen vertrekken we naar Italië. Na het ontbijt hebben we enkele kratten naar de auto gebracht.
We wandelen daarna samen naar de oude dorpskern van Eguisheim. De bekendste inwoner van deze plaats was ongetwijfeld Bruno Eguisheim, die het later tot Paus Leo 2 bracht.

Eguisheim (Duits: Egisheim) is een dorp en gemeente in het Franse departement Haut-Rin in de regio Elzas. De gemeente heeft een oppervlak van 14,2 km en het aantal inwoners is 1541 (in 2004). Eguisheim ligt enkele kilometers ten zuiden van Colmar. Eguisheim ligt aan de Route des vins d’Alsace. In het dorp staan nog veel oude vakwerkhuizen, die in ringvormige straten rondom het dorpsplein met burcht en kapel zijn aangelegd.

Op verschillende daken zie je ooievaarsnesten. Ook hoor je ze klepperen. We vinden in een winkeltje een magneet en kopen die. Veel wijn winkels zijn er. We lopen langzaam terug naar het appartement en gaan eerst koffie drinken als we er zijn. We gaan dan even naar de receptie om alvast de toeristenbelasting te betalen. Dit is voor ons beide een week totaal € 9,10. We krijgen daar te horen dat er vanavond een concert word gegeven. Maar hoe of wat? We laten ons wel verrassen. Omdat we al betaald hebben kunnen we morgenvroeg dan wegrijden wanneer we willen. Sleutels kunnen we in een brievenbus deponeren.

We blijven nog even in het appartement maar besluiten om toch maar enkele uurtjes aan het water te gaan liggen. Dit hebben we volgehouden tot ongeveer 17.00 uur. Terug in het appartement eerst even de chloor van ons afdouchen. We besluiten om dan maar eerst de motor op de motorkar te zetten. Tevens nemen we weer enkele tassen met spullen mee naar de auto. Zo hebben we al een heleboel ingepakt. Mels wil proberen om met de auto en kar uit de garage te rijden. Dit zal we lukken maar de bochten zijn wat eng om met de aanhanger eruit te uitrijden. Even goed opletten maar het lukt toch. Als de auto met aanhanger geparkeerd staat gaat Mels de motor halen en samen met Toos zet hij de motor op de aanhanger. Vastsjorren en klaar. Mels rijdt dan het blokje rondom het appartementencomplex en kan dan met auto en aanhanger zo in de garage rijden. Aanhanger loskoppelen en naast de auto plaatsen. Dit staat al klaar voor morgenvroeg.

We willen morgenvroeg om 7:00 uur vertrekken. Terug in het appartement gaan we eten. Om ongeveer 20:30 uur zien we een muziekgezelschap komen. We zijn benieuwd. Het is een boerenkapel. Mels legt het vast op film zodat we het later aan Harry kunnen laten zien. Zo zitten we de laatste avond op het balkon met het uitzicht op een boerenkapel. Te genieten van een drankje en nootjes. Mooie afsluiting van een weekje Frankrijk.