Verslag van Heel – Ospel – Dunkerque (Duinkerken 316 Km)

Gisteren avond zijn we nog naar Jean en Els geweest. We hebben nog even de vakantie doorgesproken. Welke bezienswaardigheden dat er te zien zijn. Er wordt per dag bekeken waar we naar toe zullen gaan. Het was een gezellige avond.
Vandaag vertrekken we richting Dunkerque (Duinkerken op zijn Vlaams/Nederlands). We zouden eerst morgen vertrekken maar omdat het een zware lange rit zou worden en we om 5:00 uur moesten vertrekken besloten we om vandaag te vertrekken. We ruimen ‘s-morgens nog op en pakken alles bij elkaar. We zijn om 13:15 uur bij Jean en Els

We rijden samen over de autosnelweg richting Eindhoven – Antwerpen – Gent – Brugge – Dunkerque. Martien en Gerry wilden graag binnen doorrijden en rijden vandaag alleen. Het waait hard, maar we schieten snel op. Na ongeveer 1,5 uur stoppen we even om de benen te strekken. Sanitaire stop en even iets drinken. Als Els weer een beetje op temperatuur is besluiten we om ver te rijden. De volgende stop gaan we tanken. Toos haar helm ligt uit elkaar. Mels en Jean bekijken het even. Jean gaat bij een monteur een imbussleutel vragen en even gesleuteld te hebben is de helm weer klaar. We zijn dan in de buurt van Gent.
We hoeven nog maar ongeveer 75 kilometer te rijden en dan zijn we bij het hotel waar we overnachten. Het laatste stuk is het een harde wind. zwaar rijden. na even zoeken vinden we het hotel. naar de balie en inchecken. eerst de kamer bekijken en dan alle spullen van de motor halen. het is een compacte kamer.

Wel alles aanwezig. even opfrissen en aankleden en dan naar de hal. Mels vraagt nog even de menukaart in het Engels zodat we weten wat we kunnen eten. Het drinken is duur. 4 euro voor een glas bier. We wachten tot Jean en Els ook in de hal zijn en we besluiten wat we dan verder gaan doen. Jean komt alleen naar beneden. Els is nog even bezig. Jean gaat even naar buiten.
Ondertussen komen Martien en Gerry ook aan. Jean loopt achter hun naar binnen en doet de mededeling om mee naar boven te gaan. Hij heeft even inkopen gedaan tegenover het hotel in een supermarkt. We pakken onze gekookte eieren, worst en kaar en gaan naar Jean en Els. Jean heeft stokbrood en vlees gehaald. We eten bij hun op de kamer. Mels en Jean hebben samen over de drank. Ze besluiten om samen naar de supermarkt te lopen en drank te halen en dit vanavond op te drinken. Ondertussen komen Martien en Gerry binnenlopen. Ze eten ook nog even stokbrood en worst met kaas. Als Mels en Jean terug komen hebben ze bier, cola en chips bij zich.
We besluiten om nog een stuk te gaan lopen. Het is een heel stuk tot het dorp waar we een cafe vinden. Hier kan men gokken op paardenraces. We drinken er eentje en lopen dan terug naar het hotel. We gaan vanavond borrelen op de kamer bij Martien en Gerry. Hier wordt het een gezellige avond. Kletsen en borrelen met een chippie. Als het bijna 23:00 uur is wensen we elkaar welterusten en gaat ieder naar zijn kamer.