Verslag van Plymouth – Taunton (plm. 255 Km)

Vandaag gaan we rijden door twee parken en en rijden dan door naar Taunton voor de overnachting. We hebben vandaag een ontbijt op de kamer. Muffin met thee. Als men een muffin opeet heeft men wel twee boterhammen op. Zo groot en vullen goed. We hebben vandaag kunnen uitslapen tot 8:30 uur, we vertrekken om 9:30 uur. Als we klaar zijn met eten. Pakken we alle spullen in. Koffers naar de motor en klaar is alles. Even nog uit checken bij de balie en we kunnen vertrekken naar het eerste park. Dartmoor we zijn er gisteren al een stukje erdoor gereden.

Vandaag zien we weer veel schapen, koeien en paarden. Het is een mooi landschap. Je moet rustig rijden want de dieren staan of lopen over de weg en gaan soms niet gemakkelijk aan de kant. We hebben eerst het natuurpark Dartmoor. Hier hebben we bijna een ponny onder de motor. Ze steken gewoon de weg over en kijken nergens naar. Ze lopen ook nog heel langzaam. Een stukje verder stoppen we bij een boerderij. Even benen strekken en foto’s maken. Dan rijden we verder. We raken de andere twee motorrijders weer kwijt maar we treffen elkaar weer op een punt wat de Garmin aangeeft. We tanken nog even bij een station. Maar hier kunnen we niets drinken.
We rijden dan maar verder om ergens iets te drinken. Maar na een tijdje zijn we de andere weer kwijt. We rijden verder en zien een restaurant waar we besluiten om te stoppen.hier eten we een bord soep (broccoli) met brood. Het brood is bijna twee keer zo dik gesneden als bij ons. Wel heerlijk brood. De soep smaakte goed alleen werd men moe gelepeld met de soeplepel. Deze was wat klein uitgevallen. We besluiten om verder te rijden. Door het park Exmoor.

Het nationale park Exmoor is een nationaal park bij het kanaal van Bristol, in het zuidwesten van Engeland. Het park ligt in twee counties, namelijk Somerset (71%) en Devon (29%). Het park beslaat 692 km² met vooral heidegebied en bos en 55 kilometer aan rotsige kust.
Het park was vroeger koninklijk bezit en werd gebruikt als jachtgrond. Het nationale park werd al in 1954 gesticht en is vernoemd naar de rivier Exe die door het park stroomt.
Ongeveer de helft van alle 10.500 bewoners van het park wonen in de dorpen Lynton, Dunster, Porlock en Dulverton.
Het hoogste punt van het park is Dunkery Beacon op 519 meter hoogte.
Het gebied is de thuisbasis van de exmoorpony die er in halfwilde kuddes rondzwerft.
Verder zie Exmoor

Dit park is niet zo mooi als Dartmoor. Maar dat kan komen omdat we grote wegen hebben gepakt. Gisteren hebben we door Dartmoor smalle weggetjes gehad. En dat was heel mooi. Vandaag hebben we op het eind hele smalle weggetjes waar je niemand moet tegenkomen. Zo smal. Mels heeft de coordinaten van het hotel ingegeven in de Garmin.
We komen bij het hotel uit. Hetzij: aan de achterkant bij een gesloten hek dat alleen mag worden geopend bij noodgeval. Als we terug rijden komen we Martien tegen. Jean staat ongeveer 1 kilometer terug. Hij heeft zijn achterband stuk. Hij heeft een prop erin geduwd. We komen hem tegen als we terug aan het rijden zijn om te kijken hoe we bij het hotel kunnen komen. Als Mels op,de Garmin kijkt ziet hij dat hij via de autoweg moet rijden. Dit is ongeveer 14 mijl omrijden. Mels besluit het toch maar te doen. De andere twee hebben bij de poort op een knopje geduwd en werden daar doorgelaten.

We parkeren de motor en gaan ons binnen inchecken. Het is een mooi hotel. Alleen de sloten zijn zeer laag gemonteerd. Op ongeveer 80 centimeter hoogte. We besluiten om ons eerst maar eens lekker te douchen als we alles van de motor hebben gehaald. Ondertussen komen ze vragen of we mee gaan eten. We gaan later omdat we nog niet klaar zijn. We hebben gegeten in een ander restaurant dan waar zijn zijn. De receptie is ondertussen aan het bellen voor Jean om te kijken of er ergens een motorzaak is die hem kaan helpen aan een nieuwe band. (achteraf heeft die motorzaak Jean aardig gematst, de rekening is voor de verzekering van Jean hierop staat dat het een reparatie was. Mmm aardige tip) We treffen de anderen in een restaurant en lopen nog een rondje met hun langs de shops. Ze willen graag bier kopen maar hier is nergens iets te koop. Dan alleen maar fris. We besluiten om terug naar het hotel te lopen. De andere gaan nog even een rondje wandelen. Als ze terug zijn gaan we de hotelkamer van Martien en Gerry. Hier spreken we nog even door over de rit van vanavond en over de band van Jean. Op internet vind Mels een adres van een Motorzaak in Taunton. Jean en Martien rijden morgenvroeg erheen. Ze zorgen ervoor dat ze daarzijn als de deur om 8:30 uur opengaat.
Morgen wordt het slecht weer. Er wordt besloten om morgen te kijken hoe laat Jean en Martien terug zijn en dan vertrekken we. Naar bed toe proberen om een goede nachtrust te krijgen in een bed dat zacht is.