Verslag van Southhampton – Folkestone – Canterbury – Folkestone (plm 375 Km)

Als we zijn opgestaan om ongeveer 8:00 uur vraagt Toos even aan de andere motorrijders hoe laat we vertrekken vandaag. Tussen 9:00 uur en 9:30 uur. Als wij ons ontbijt ophebben en alles hebben ingepakt brengen we alles naar de motor. Mels gaat ons uitschecken. De hotelbediende achter de balie is vriendelijk. als Mels de ticket van de slagboom aan hem laat zien krijgen we te horen dat we 5 pond moeten betalen. Mels verteld hem dat een motorrijder normaal nergens hoeft te betalen en dat niemand ons verteld heeft dat we moesten betalen. de hotelbediende verontschuldigd zich en zegt dat we niets hoeven te betalen.
De andere zitten nog aan het ontbijt in het restaurant. We gaan even bij hun zitten. Martien verteld dat hij graag nog langs de haven wil wandelen voor ze weggaan. Omdat wij al alles hebben ingepakt hadden we geen zin om in onze motorkleding te gaan wandelen. Martien gaf ook al direct aan dat we gerust zonder hun konden vertrekken. Dus besluiten we om alvast aan de laatste lange tocht door Engeland te beginnen.

Het wordt vandaag. Een mooie dag. Veel zon wordt een voorspeld. We zien het wel. Het is heerlijk buiten. Zeer aangenaam om te rijden. Echt motor weer. Dit maakt het slechte weer van de afgelopen week weer goed. We rijden vandaag naar Folkstone. Dicht bij Dover waar we morgen op de boot gaan en naar Frankrijk varen. We stoppen enkele keren om te tanken, iets drinken of eten. Op een rustplaats komt Mels aan de praat met een andere motorrijder. Hij kent de circuits van Assen, Spa, Zolder en Francochamps.
Als we om ongeveer 15:30 uur in Folkstone aankomen rijden we direct naar het hotel. Het is een zeer oud hotel wat aan de binnenkant overal aan is te zien. Het is verder wel mooi en schoon. Grote kamers. Mels zegt al dat 30 jaar geleden dit een zeer mooi hotel was. We zien verschillende hotels langs de boulevard liggen. We hebben een kamer met balkon. Een mooi uitzicht. We kunnen om de hoek kijken omdat we op het eind van de gang liggen royaal uitzicht. We maken enkele foto’s nu het nog licht is.

Mels gaat nog even route uitstippelen die we nog kunnen maken voordat we vanavond gaan eten. We rijden eerst naar het Battle of Britain Memorial, White Cliffs of Dover en naar Canterburry waar we de Kathedraal willen gaan bekijken. Bij het eerste monument is het wel indrukwekkend om te zien. Al die namen op de muur. We maken er verschillende foto’s. Dan rijden we door naar de Cliffs of Dover. We hebben al verschillende foto’s gemaakt vanuit het hotel of vanuit de Memorial plaats. We rijden hier zover mogelijk door en zien de aanlegplaatsen van de veerboten waar wij morgen vroeg moeten zijn. We maken ook hier nog verschillende foto’s. Onderweg naar de Cliffs komen we door Dover. Hier zien we het kasteel van Dover wat in de oorlog een strategisch punt is geweest

We besluiten dan om door te rijden naar Canterburry waar Mels bijna 40 jaar geleden is geweest. Even zoeken waar we de motor het beste kunnen parkeren. Dan lopen we de stad in richting de kathedraal. Als we er bijna zijn en Mels heeft nog enkele foto’s gemaakt geeft het fototoestel aan dat de batterijen leeg zijn. We lopen maar direct een souvenir shop binnen en vragen of ze batterijen hebben. Die hebben ze niet, we zien wel een leuke magneet voor op de koelkast. Maar direct meenemen hoeven we daar niet meer naar te zoeken. Maar nog geen batterijen. Als we naar buiten lopen wordt de deur achter ons gesloten. Het is dan even na 18:00 uur. Er zijn dan heel veel winkels gesloten we kunnen nergens een winkel binnen. Aangekomen bij de kathedraal blijkt dat deze om 17:30 uur dicht gaat. Dan maar weer terug lopen naar de motor en terug naar het hotel. Onderweg tanken we nog even.

Als we bij het hotel komen vinden we een fijn plekje om de motor te parkeren voor de nacht. We vragen als we binnenkomen of de andere motorrijders al hier zijn en welk kamernummers ze hebben. Een heeft een kamer bij ons op de gang en de andere 3 etages lager. We kloppen even op de deur bij de motorrijder die bij ons op de gang ligt. Maar er doet niemand open. We besluiten om ons om te kleden en naar beneden te gaan. Misschien zien we ze daar wel. Als we beneden komen zien we Martien en Gerry op een bankje zitten. Ze hebben ons niet kunnen vinden en niemand aan de receptie had iets kunnen vinden dat we waren ingecheckt. Els stond bij de receptie met de papieren om voor de derde keer navraag over ons te doen. Ze waren blij dat we het hadden gevonden. Samen zijn we toen naar het restaurant gegaan om te eten. Buffet. Na nog even te hebben nagetafeld besluiten de andere vier om nog een blokje om te lopen. Wij hebben geen zin en gaan eens kijken waar ze aan het dansen zijn.maar als we in de zaal komen waar ze aan het dansen zouden zijn is er de bingo bezig. We besluiten naar de kamer te gaan. Nog even buiten kijken naar de lampjes. Mels kijkt nog even tv maar valt al snel genoeg in slaap en Toos werkt nog aan het verslag van deze dag tot ongeveer 22:40 uur. Morgenvroeg om 7:30 uur hebben we ontbijt. En dan op richting Frankrijk met de veerboot. Morgenavond liggen we weer in ons eigen bed. Vakantie hebben we er dan (gelukkig) opzitten.