Verslag van Folkestone – Dover – Duinkerque – Antwerpen – Eindhoven – Heel (plm 400 Km)

We staan op en gaan alvast inpakken, het wordt vandaag weer een lange dag. Er is veel regen voorspelt op het vaste land. Als we aan het ontbijt komen zien we de andere ook staan. We gaan zitten op dezelfde plek als de avond van te voren. We lopen richting de toast, deze moeten we zelf klaar maken. Er staat een grote over waar het brood doorheen wordt getrokken. Erg snel maar kost zeer veel stroom. Zoals gewoonlijk neem je teveel, zeker als er voor betaald is. Aan tafel spreken we af dat we zeker om 08:45 uur weg moeten zijn aangezien we de ferry van 10:00 uur moeten hebben en men moet 45 min. van te voren aanwezig zijn.
Nadat we goed gegeten hadden gaan we terug naar onze kamer en pakken we de motorkoffers alvast. We brengen alle spullen alvast naar de motor. We zijn op tijd klaar om te vertrekken maar moeten nog op de andere wachten.
Omdat ik de route naar Dover al in de Garmin had staan mocht ik weer eens voor rijden. Omdat ik bang was de anderen weer eens kwijt te raken heb ik heel langzaam maar gereden. En nog was ik ze bijna kwijt. Blijkbaar rij ik toch iets te stevig door. En ja hoor ook ik rij op een dubbele rotonde de verkeerde afslag in, ik was met meerdere dingen tegelijkertijd bezig en dat gaat niet hé. Toch nog goed in Dover aangekomen. Er stond gelukkig niet zo’n lange rij wachtende voor de ingang van de ferry. En ja hoor we nemen weer de verkeerde rij. Jean was al door de 2de check heen en ik stond achter Martien. Aangezien beide reeks in Engeland geweest waren en hopelijk nog wisten hoe het hier aan toe gaat. Vroeg ik Martien om op me te wachten, gelukkig deed hij dat. Het is daar zo groot dat je makkelijk verdwaald. Eerst nog door de douane van zowel Engeland als Frankrijk, ook dit ging lekker soepel. Daarna wachten in de rij van motoren om op de ferry te komen. Het duurde niet lang voordat we op de ferry kunnen. 

Nu zijn we met zo’n 8 a 9 motoren en kunnen niet allemaal op 1 plek op de ferry staan. De groep wordt in tweeën gedeelte. Wij moesten met 4 motoren naar rechts voor op de ferry. Ik weer als 3de van de groep. Aangezien de motors van Jean en Martien erg breed zijn met koffers was er voor mij geen plek meer. Effe flink vloeken maar een stuward van de ferry had heel snel de oplossing. Aan de achterkant van de ferry zijn nog 2 plekken voor motors beschikbaar. Dus ik de hele ferry achteruit lopen met de motor en dat viel tegen. De motor op de bok waarbij de stalen ogen precies in het midden van mijn zitting was. De spanbanden met een kussen houden de motor op zijn plaats. Snel wat foto’s maken en naar boven naar dek 6. De andere hadden al een plekje bij het raam uitgezocht. Voor ons was er geen plaats meer. Effe verderop was er nog genoeg plek voor zelfs 8 personen. Maar de andere hadden hier geen zin in men moest en zou bij het raam zitten. Dus Toos en ik zijn maar alleen gaan zitten.
Na zo’n 2 uur varen kwamen we aan in Dunkerque, snel naar de motor en kijken of we samen met de andere naar huis konden rijden. Maar helaas de anderen waren al weg. We waren als een van de laatste van de ferry af, snel de haven uit rijden en de autosnelweg op richting Brugge. We waren nog geen 10 min. aan het rijden begon het te regenen niet veel maar toch. Het zou ook niet meer droog worden totdat we thuis waren. De andere waren blijkbaar al een flink stuk vooruit. Na zo’n 30 min. zei Toos opeens: Kijk hier rechts de andere staan bij het tankstation, maar het was te laat om nog af te slaan. De regen wilde maar niet stoppen en het werd steeds erger. Zo’n 20 km voor Antwerpen zagen we al de filemeldingen ronde Antwerpen een flinke file. Meestal rij ik door de file heen dus nu ook, je blijft van de automobilisten hebben die je er niet doorlaten, terwijl het gewoon mag. Het duurde toch achter Antwerpen voordat de file volledig was opgelost. Het heeft ons minstens 1,5 uur extra gekost. Omdat het erg vermoeid is om door de file te rijden zijn we direct na de file bij een tankstation gestopt. Ondertussen waren mijn handschoenen door en door nat, ook op mijn zitvlak begon het nat te worden. Rustig een warme koffie opgedronken en verder de regen in.
Het was rond 18:00 uur voordat we thuis waren.