Verslag van Freudenstadt (Duitsland) – Innerkrems (Oostenrijk) (570 Km)

Vandaag vertrekken we uit Duitsland richting Oostenrijk. We staan om 7:00 op. Wassen, aankleden en op naar het ontbijt. Even rustig ontbijten. Dan nog de laatste spullen pakken.

Gisteren hebben we alles naar de auto gebracht. Hoeven we nu alleen nog maar de motor op de kar te zetten en we kunnen vertrekken. Als we de navigatie mogen geloven zijn we om 14:30 uur in Oostenrijk. Maar we moeten onderweg wel nog stoppen om te tanken en te eten. We hebben alle tijd.

Als we de bergen van Oostenrijk zien begint Mels zijn gezicht te stralen. Hij ziet zich al in de bergen rijden. Het schiet goed op. Alleen het laatste stuk willen we niet over de autoweg maar binnendoor. We gaan over de Obertaurnpas die op een hoogte van 1722 meter ligt. Hier regent en hagelt het. 15 % helling. Op plaatsten gaan we in de een omhoog. Dat is eng. Later blijkt dat we er niet mochten komen met de aanhanger. Maar als we erover heen zijn halen we opgelucht adem. Dan is het even zoeken maar dan hebben we het gevonden.

Ons hotel ligt afgelegen in Innerkrems. Er liggen enkele hotels en enkele huizen in de buurt. Nadat we ons binnen gemeld hebben en we ons op de kamer hebben geïnstalleerd kunnen we gaan eten. Het is eten in buffet vorm. Het eten valt de eerste dag tegen is koud. Geen pluspunt.

De auto met aanhanger en de motor kunnen we in de garage tegenover het hotel zetten. Dat is gemakkelijk. En alles staat droog. We kunnen nog tot 22:00 uur beneden vrij drinken. Maar men moet wel alles zelf pakken.