Verslag van Innerkrems – Millstatt – Villach – Blejska Dobrava – Bohinjska Bistrica – Most na Soci – Trenta – Villach – Millstatt – Innerkrems (380 Km)

Vandaag zijn we om 7:30 uur wakker geworden van de wekker. Opstaan, wassen en aankleden en we kunnen naar het ontbijt. Vandaag willen we naar Slovenië rijden.

Om 9:45 uur vertrekken we voor onze route. Het wordt een lange dag maar we hebben alle tijd. Mels heeft deze route thuis al in de Garmin ingeprogrameerd. We laten ons verrassen. We rijden rustig aan en hebben alle tijd. Jammer is het dat we eerst 12 kilometer moeten rijden willen we op een doorgaande weg terecht komen.

Zo rijden we al slingerend via allerlei wegen naar de grens van Slovenië. Mels gaat er in het kantoor een vignet kopen. Als hij naar buitenkomt zegt dat het gek is maar je kon er niet pinnen. € 7,50 kost het vignet. Even op de voorruit plakken. Snel gedaan. Nog wat eten en drinken en we gaan verder Slovenië in.
Het eerste stuk wat we tegen komen is een tunnel van 7,9 kilometer de Karawankentunnel. Je zou denken door de bergen een tunnel is normaal koud maar in de tunnel is het 25 graden Celcius. Echt warm. In Slovenië denk je direct aan arm land maar overal waar we rijden. Heb je toch het gevoel dat er veel invloed is van Oostenrijk. Qua huizenbouw en akkerbouw ziet het er uit als Oostenrijk.

De wegen zijn er net zo goed of slecht als in Oostenrijk. Maar toch is het een mooi land om in te rijden. Op tijd gestopt om te tanken, drinken en eten. Ja het is genieten op de motor. Op een plaats waar we deden tanken zagen we paraglijders omlaag komen van een berg en landen achter het tankstation. Via een andere weg dan de tunnel verlaten we Slovenië weer en keren terug in Oostenrijk. Slovenie was mooi om te zien. Misschien nog een keertje terug gaan.

Om zes uur zijn we terug in het hotel we douchen ons even en leggen ons even te rusten. Om 19:00 uur gaan we eten. Eens kijken hoe het eten vandaag is. We hebben vandaag geen buffet. Maar krijgen een vier gangen menu. Het hoofdgerecht hebben we gisteren al aan kunnen kruisen. Het eten smaakt vandaag beter.

Nog even beneden zitten in het I-pad hoekje. We zaten daar met vijf personen met de I-pad te spelen etc. We nemen de nootjes en chips mee naar beneden. Hebben we nog wat te knabbelen. Het drinken kunnen we pakken. Er staat bier, wijn, en vruchtensap. Als we er moe zijn gezeten gaan we naar boven nog even tv kijken. Mels gaat nog even kijken of hij nog een route in elkaar kan puzzelen voor morgen. En dan slapen. We hoorden dat het morgen goed weer wordt. Dus morgenvroeg om even kijken en weer op weg met de motor.