Verslag van Innerkrems – Lieserbrücke – Kötschach – Tolmezzo – Padola – Cortina d’Ampezzo – Dobbiaco Nuovo – Lienz – Lieserbrücke – Innerkrems (450 Km)

Vandaag gaan we naar Italië. De wekker loopt om 7:30 uur af. Het zonnetje breekt langzaam door het wolkendek. Het belooft een mooie dag te worden. Opstaan, wassen en aankleden. Even lekker ontbijten. En de motorspullen bijeen zoeken.

Op naar Italië. Mels heeft een route uitgezet over verschillende passen. Ik laat mij verrassen.

Je ziet het wolkendek langzaam aan optrekken. Het is een mooi gezicht als je naar de bergen kijkt. We nemen vandaag verschillende passen. Met name: Plöckenpass (1362 m), Passo Dell Mauria (1298 m) en de (Cortina d’Ampezzo 1231 m).
We laten ons verrassen hoe het weer overal is en van de uitzichten genieten. De uitzichten boven aan de passen valt tegen je kunt er nergens stoppen. Tussendoor kun je wel foto’s maken en daarom stoppen we wel op tijd.

Het is een mooie route en Mels begint te stralen als hij de Dolomieten ziet. De Dolomieten zijn een bergketen in Italië die deel uitmaakt van de Zuidelijke Kalkalpen. Typisch voor de Dolomieten zijn de steile rotswanden en pieken, die zijn ontstaan door erosie en verwering.

De bergketen is opgesplitst in twee delen: het oostelijke en het westelijke. De oostelijke Dolomieten zijn de indrukwekkendste, met name bij zonsopkomst.

De hoogste top van de Dolomieten, de Marmolada, is 3343 meter hoog.

De Drei Zinnen zijn bereikbaar via een tolweg die tot de Rifugio Auronzo loopt, een berghut die vlak onder de puinhelling van de drie rotstorens ligt.

Enkele malen per dag stopt hier ook een bus, zodat de Drei Zinnen ook bereikbaar zijn met het openbaar vervoer.

Het was er lekker rijden. Het is een mooie dag en we rijden lekker richting Hotel. In Italië hebben we niet getankt was te duur. We komen rond 17:15 uur thuis.

Nog even in het bubbelbad en de sauna. Daarna gaan we naar beneden om te eten. Het is Italiaans eten. We eten niet veel. Hebben niet veel honger. Na het eten gaan we even buiten zitten met het Duits stel waar we gisterenavond mee hebben zitten kletsen. Maar toen de zon weg ging werd het koud. Snel naar binnen en lekker samen met hun en later met nog een ander Duits stel samen zitten kletsen tot ongeveer 22:45 uur. Naar de kamer toe en nog even tv gekeken.