Verslag van 26 juni 2015

Om 7:30 uur loopt de wekker af. We gaan vandaag een proefrit met Michaela maken. Eerst wassen, aankleden en ontbijten. Bij het ontbijt zien we de twee Duitse stellen. Michaela verheugt zich al op het rijden. Na het ontbijt omkleden en naar de motors. Michaela gaat eerst bij Frank achterop. Ik bij Mels en filmt de rit.
Frank rijdt voorop en besluit om eerst de weg maar een stuk af te rijden. Te stoppen en even te kijken hoe het gaat. Zo gezegd zo gedaan. Als Frank stopt zetten wij onze motor aan de andere kant van de weg.

Omdat de weg nogal naar rechts afloopt, probeer Mels, tijdens het draaien op de weg eerder te stoppen. Maar dat lukte niet, wat er precies gebeurd is weet Mels niet meer, hij probeerde zijn rechtervoet neer te zetten maar vond geen grond. Tja dan valt de motor naar rechts en er was geen houden meer aan. Mels hield gelukkig zijn stuur vast en probeerde niet de klap op te vangen met zijn hand, dan was het helemaal verkeerd afgelopen. Toos viel boven op Mels en Mels lag met zijn rechterbeen onder de motor. Mels lukte het om onder de motor vandaan te kruipen, gelukkig viel de pijn op dat moment mee. Ook bij Toos viel het mee. Mels en Toos hebben nog geprobeerd om de motor op te tillen maar dat is niet gelukt.
Samen met Frank en Michaela tillen we dan de motor op. Michaela kijkt nog naar de schouder van Mels. Kennelijk gekneusd. Spiegel is afgebroken en schade aan de Kuip, steuntjes en knalpijp.

We besluiten om terug naar het hotel te rijden. We besluiten om naar huis te gaan. Motorrijden wordt niets meer. De twee Duitse stellen helpen ons om alles naar de auto te brengen en de motor op de kar te zetten. Om elf uur hebben we afscheid genomen en rijden terug naar huis. Mels heeft tabletten tegen de pijn genomen. En rustig rijden we naar huis. We hebben veel wegwerkzaamheden onderweg en daardoor files.

We willen wel nog de Concorde zien in Sinsheim (Duitsland). Als we daar eindelijk aankomen heeft Mels enkele foto’s gemaakt. Dan weer terug naar de grote weg. Via via, en nadat we geflitst zijn komen we weer op onze route naar huis. Met diverse keren stoppen komen we om ongeveer 23:30 uur thuis aan. Auto uitruimen, motor spanbanden losmaken en nog even zitten en dan naar bed. Onze vakantie zit erop.