Verslag van Heel – Freudenstadt (Duitsland)

Vanmorgen om 7:00 uur opgestaan. Eten, opruimen, inladen en nog de motor op de kar zetten. Eten en opruimen ging snel. Maar toen we de motor op de kar wilden zetten begon het hard te regenen. Met tussenpozen is het toch gelukt en om 9:00 uur weer de auto gestart en vertrokken we naar Freudenstadt in het Zwarte Woud. Navigatie was na wat haperingen opgestart en rijden maar.

De reis liep voorspoedig. Opeens gaf de navigatie van de auto aan dat er we richting file gingen. Het zou een kleine file zijn maar achteraf hebben we 20 min stilgestaan. Toen we later weer meldingen kregen van files hebben we iedere keer maar de omleiding gepakt die de navigatie zelf al aangaf. Wel gemakkelijk. Even tanken en koffie drinken. Bij het eerste tankstation troffen we een echtpaar uit Arnhem waren van geboorte van Posterholt. Bij het tweede tankstation troffen we motorrijders uit München Gladbach. Toen we daarna de weg opreden kwamen we in een file terecht. Achteraf was er net een auto uitgebrand. Stond nog te roken. Was niets meer van over.

Om ongeveer 16:30 uur kwamen we bij het hotel aan. Nadat we alles bij de balie geregeld hadden gingen we de auto met kar en motor parkeren. Spullen die meekonden naar de kamer meegenomen. En we konden gaan eten. We hadden bij de balie al aan moeten geven wat we wilden eten.
Soep en salade kunnen we zelf pakken maar het hoofdgerecht komen ze brengen. We hadden voor zalm gekozen. Met een halve liter bier erbij voor ieder smaakte het goed. Pudding na en onze buik was goed gevuld.

Nog even een rondje buiten gewandeld en terug naar de hotelkamer. Toos had nog even spullen uit de auto gehaald die nog nodig waren. Nog wat lezen en tv kijken en langzaam vielen de ogen dicht.