Om 8:30 uur opgestaan. Aankleden en naar beneden voor het ontbijt. Het wordt vandaag geen motordag. We trekken er met de auto op uit.We willen naar de Triberger watervallen.

De watervallen van Triberg behoren tot de hoogste watervallen in Duitsland. Het water van de rivier de Gutach valt hier over een hoogte van 163 meter van 872 meter tot 711 meter boven zeeniveau. De bovenloop van de waterval is minder spectaculair.

We stellen de navigatie in en rijden rustig er naar toe. Na even zoeken parkeren we de auto in het centrum van Triberg. We kunnen vanuit de parkeerplaats de ingang naar de watervallen al zien. We lopen er naar toe. Entree betalen, hier krijgen we korting omdat we een kaartje van het hotel hebben om gratis te reizen met de bus en trein.
Dan beginnen we aan de klimtocht naar de waterval. Je kunt de gemakkelijke route lopen maar wij lopen de zwaardere route. Langzaam aan komen we steeds hoger. Op verschillende punten kun je foto’s maken en filmen. Pech want de filmcamera is al snel leeg. Maar we kunnen nog genoeg foto’s maken. Als we bovenaan zijn lopen we weer naar beneden. We zien een Vlaamse Gaai. Mels probeert een foto te maken maar de vogel vliegt steeds weg.

Als we beneden zijn lopen we naar de souvenir shop. Even een magneetjes kopen en koekoeksklokken bekijken. Dan nog de stoomtrein bekijken die de komende maanden hier gaat rijden. Als we hier wegrijden zien we de Lidl. Even deodorant kopen maar er blijft ons meer aan de vingers hangen: bananen, wijn en sinaasappelsap. Onderweg richting Freudenstadt besluiten we om Alpirsbacher bier te kopen. Dit drinken we iedere avond.

In het stadje Alpirsbach zien we een supermarkt en hier besluiten we om bier te kopen. Als we terug In de auto zijn en door de vooruit naar buiten kijken zien we aan de overkant van de weg de bierbrouwerij liggen. Even een foto van de buitenkant maken. Dan rijden we richting Freudenstadt. Maar enkele honderd meters ziet Toos een souvenir shop van de bierbrouwerij. Even omkeren en gaan kijken. Foto’s maken een een glas kopen.

Dan terug naar Freudenstadt waar we nog enkele bezienswaardigheden willen bekijken maar het lukt ons niet om er te komen. Er zijn wegomleggingen wegens werkzaamheden. Dan maar terug naar het hotel. Als we nog bij de auto staan gaat Toos haar telefoon. Ze zullen wel bellen dat de band klaar is. Als we op de kamer zijn belt Mels naar de motorzaak en inderdaad de motor is klaar. Morgenvroeg ophalen.

Even wat drinken en om 16:30 uur gaan we naar de sauna. Even lekker ontspannen. Dan eten wat er weer goed uitziet en smaakt. Hier komen dit keer enkele Duitsers bij ons aan tafel zitten. Ze waren die dag pas aangekomen vertelden ze. Samen nog na getafeld en nog een biertje gedronken in kelder. Het bier was niet lekker. Gewoon een pilsje. Naar boven gegaan en daar nog tv gekeken. We zien morgen wel wat we gaan doen.