Verslag van Peschiera del Garda (Italië) – La Chapelle-D’Abondance (Frankrijk) (430Km)

We vertrekken vandaag naar Frankrijk. Opstaan, aankleden en eten. Even alles in de auto inpakken en om 9:00 uur rijden we de camping af.

Het schiet snel op en zijn snel op de autostradda. Het wordt vandaag niet zo’n lange rit. Rond 15:00 uur zullen we aankomen. We hebben alle tijd. Onderweg tanken en genieten van de omgeving. We rijden vanuit Italië Zwitserland in. We hebben het laatste stuk in Italië € 33,00 aan tol moeten betalen. Dit was van Milaan tot Aosta. Als laatste hebben we de Tunnel du Grand Saint-Bernard. Of te wel in het Nederlands Tunnel van de Grote Sint Bernhard. De toltunnel is bijna 5,8 kilometer lang. Hier moeten we dus tolbetalen bijna € 30,00. De weg gaat dan omhoog en nog meer omhoog. En ja hoor, het regent ook nog.

Al slingerend komen we aan bij het hotel. Als we binnenkomen worden we hartelijk begroet in het Nederlands. Hier is alleen maar Nederlands personeel. We krijgen tekst en uitleg bij de receptie en daarna een rondleiding en naar onze kamer. Het is een mooie kamer, fijn uitzicht. Eerst even alles uit de auto halen. We wachten wel met de motor van de kar afhalen tot het droog is. Als we eenmaal gesetteld Zijn en alles is zover opgeruimd rusten we nog even. Inloggen op internet en even iedereen bericht geven.

Om 18:00 uur kunnen we eten. Even voor 18:00 uur gaan we naar beneden. We kunnen al snel aan tafel. We hebben de hele week dezelfde tafel met het avond eten. En omdat het hotel vol zit wordt er in twee groepen gegeten. Wij zijn bij de eerste groep. Mels heeft een biertje besteld maar het smaakt niet echt lekker, een Kronenburg. Ze hebben wel allerlei bier maar geen bekend bier, ook geen weissen bier. Toos heeft een cola besteld. We krijgen brood met boter en twee soorten oliën. Citroen en tijm olie. Na lang wachten ongeveer een half uurtje komen ze met een amuse: pannetje met verschillende groenten erin. Gepureerde groenten, rauwe en gekookte groenten. Een glaasje met tomaten en nog iets erin. Dit werd ons als welkom aangeboden. Dan komt het eigenlijke gerecht wat op de menukaart staat. Een langwerpig bord met verschillende groenten, artisjok, bloemetje, wortelen, selderij en nog meer. Als hoofdgerecht hebben we een bief lapje met gekookte aardappelen in schil en een broccoli taartje. Als nagerecht hebben we meloen, met ijs van zure kersen. Het menu staat in het Frans op de menu kaart. We krijgen tekst en uitleg in het Nederlands als ze het komen brengen. Maar aan het einde van de uitleg zijn we het al kwijt wat ze in het begin hebben verteld. Na meer als twee uur tafelen zijn we klaar met eten. Het zijn geen bergen eten maar men moet ervan houden om zo het eten gepresenteerd te krijgen.

We zijn blij dat we bij de eerste groep horen voor te eten. De tweede groep is even na 22:00 uur klaar met eten. Jammer is dat er geen tv op de kamer is. Maar men kan beneden tv kijken. Na het eten hebben we de motor van de kar gehaald. Nog even tv kijken en iets te drinken en te knabbelen mee nemen. Als we de voetbal wedstrijd hebben gezien gaan we terug naar de kamer nog even spelletje spelen en dan slapen.